Ανθεκτικά ρούχα Ο λεκές φεύγει συνήθως εάν το ρούχο πλυθεί με απορρυπαντικό που περιέχει χλωρίνη 60 βαθμούς Κελσίου και άνω. Εάν πλύνε...
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΟΤΟ
Home > All posts
By NIKOS
Ανθεκτικά ρούχα Ο λεκές φεύγει συνήθως εάν το ρούχο πλυθεί με απορρυπαντικό που περιέχει χλωρίνη 60 βαθμούς Κελσίου και άνω. Εάν πλύνε...
By NIKOS
Ανθεκτικά ρούχα Τρίψτε το λεκέ με γλυκερίνη και αφήστε το για μια ώρα. Ξεπλύνετε με καθαρό οινόπνευμα. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο στ...
By NIKOS
Να έχετε υπόψη σας, ότι για ορισμένοι τύποι κόλλας μπορεί να χρειαστείτε έναν ειδικό διαλύτη, τον οποίο θα προμηθευτείτε όπου προμηθευτήκ...
By NIKOS
Κραγιόν Το κραγιόν είναι ένα καλλυντικό προϊόν, που αποτελείται από χρωστικές ουσίες κερί, και έλαια. Χρησιμοποιείται για να δώσει χρώμα...
By NIKOS
Ο ιδρώτας αποτελείται κατά 99% από νερό, ενώ περιέχει και μεταλλικά άλατα σε ποσοστό 5% προερχόμενα κυρίως από χλωριούχο νάτριο. Η αλμυρή...
By NIKOS
Το κόκκινο κρασί έχει την μη κολακευτική παρενέργεια ότι μερικές φορές χρωματίζει τα δόντια με ένα γαλαζωπό χρώμα. Αυτό οφείλεται σε μια ...
By NIKOS
Τα κρασιά διακρίνονται γενικά σε λευκά, κόκκινα και ροζέ. Οι χρωστικές ουσίες του σταφυλιού περιέχονται στα στερεά μέρη του (στέμφυλα) κα...
By NIKOS
Πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος, καθώς και ενυδατικά προϊόντα για την φροντίδα των βρεφών περιέχουν parabens. Τα parabens είναι ...
By NIKOS
Η κρέμα γάλακτος παράγεται κατά την αρχική φάση της παραγωγής βουτύρου από το λίπος που συσσωρεύεται πάνω από το φρέσκο γάλα. Σε ρούχα ...
By NIKOS
Ένα λίτρο λάδι μαγειρικής που χύνεται στο νεροχύτη της κουζίνας μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού. Σε ρούχα Οι λιπαροί λεκέδ...
By NIKOS
Η λάσπη είναι ένα κολλώδες ή γλοιώδες μίγμα νερού και λεπτόκοκκου υλικού. Ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμα υφάσματα και επιφάνειες δυσκολεύονται με...
By NIKOS
Η λάκα είναι μια ανθεκτική επίστρωση που σφραγίζει την επιφάνεια. Σε ρούχα Διαλύστε το λεκέ με νέφτι...
By NIKOS
Προσέχετε τη χρήση του σίδερου όταν σιδερώνετε. Δοκιμάστε πάντα σε μία άκρη αν η θερμοκρασία που έχετε θέσει είναι ανεκτή από το ύφασμα. ...
By NIKOS
Το κάθε λικέρ είναι ηδύποτο και εξ ολοκλήρου τεχνητής παρασκευής. Αναμιγνύονται προϋπολογισμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, νερού, αρω...
By NIKOS
By NIKOS
Οι βαφές με βάση το λάδι απορροφώνται καλύτερα απ’ ότι οι βαφές με βάση το νερό. Σε ρούχα Υγρός λεκές: Βάλτε λίγο νέφτι σε ένα πανί ...
By NIKOS
Μπορείτε να ελέγξετε εάν ο μαρκαδόρος σας είναι βασισμένος σε νερό ή αλκοόλ (μόνιμος μαρκαδόρος). Ζωγραφίστε κουκίδες με το μαρκαδόρο σε...
By NIKOS
Η μαργαρίνη είναι προϊόν που παρασκευάζεται με φυτικά έλαια, όπως αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, σογιέλαιο, κραμβέλαιο και άλλα σε συνδυασμούς τ...
By NIKOS
Η μαγιονέζα είναι μια άσπρη κρύα σάλτσα, η οποία στη βάση της αποτελείται από λάδι, κρόκο αυγού και είτε χυμό λεμονιού ή ξύδι. Σε ρούχα ...
By NIKOS
Λίπος ονομάζονται οι οργανικές ενώσεις μιας τρισθενούς αλκοόλης, της γλυκερίνης, με οργανικά οξέα. Ανάλογα με τη σύστασή τους στη κατάστασ...
By NIKOS
Οι άνθρωποι και άλλα θηλαστικά παράγουν ούρα, ενώ τα πουλιά παράγουν ουρικό οξύ. Επίσης τα πτηνά δεν έχουν ουροδόχο κύστη, και ένα πουλί ο...
By NIKOS
Στα φύλλα του κόκκινου λάχανου είναι μια χρωστική ουσία που αλλάζει χρώμα ανάλογα με το αν είναι αναμεμειγμένα με ουσίες που είναι όξινα ή...
By NIKOS
Tα συσκευασμένα διατηρούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης τους (εκτός αν παρουσιάσουν κάποια αλλοίωση), ενώ αν τα αγοράζετε χύμα, μην τα κ...
By NIKOS
Σε ρούχα Μέθοδος Α: Βάλτε λίγο άχρωμο απορρυπαντικό πιάτων στο λεκέ και αφήστε το για 5-6 ώρες. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο σας καν...
By NIKOS
Ένα σημαντικό συστατικό του κάρι είναι η κουρκούμη, που επίσης χρησιμοποιείται στην χρώση υφασμάτων. Συνεπώς μπορεί να δυσκολευτείτε να β...
By NIKOS
Τα περισσότερα λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στο ψυχρότερο μέρος του ψυγείου και σε συσκευασίες που αερίζονται και δεν μαζεύουν υγρασία....
By NIKOS
Σκληρά τυριά είναι το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα, το λαδοτύρι Mυτιλήνης και ημίσκληρα είναι το κασέρι και τα ολλανδικού τύπου τυριά. Aυτά που...
By NIKOS
Το ιώδιο αποθηκεύεται στο θυρεοειδή αδένα και εκεί χρησιμοποιείται για τη σύνθεση των ορμονών του θυρεοειδούς. Τροφές πλούσιες σε ιώδιο ε...
By NIKOS
Ανθεκτικά και χρωματιστά ρούχα Νοτίστε το λεκέ με γλυκερίνη, και μουλιάστε το ρούχο σε σαπουνάδα. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο στο πλυ...
By NIKOS
Kρατήστε τα τυλιγμένα σε υγρό πανί για 2 ημέρες και για να τα φυλάξετε στην κατάψυξη, κόψτε τα σε φέτες.
By NIKOS
Αφαιρέστε όσο μπορείτε. Ξεπλύνετε το λεκέ καλά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο στην υψηλότερη επιτρεπτή θερ...
By NIKOS
Oι πατάτες, τα ξερά κρεμμύδια και τα σκόρδα, που δεν χρειάζεται να μπαίνουν στο ψυγείο, αρκεί να συντηρούνται σε σκοτεινό, ξηρό και δροσε...
By NIKOS
Σε ρούχα Βάλτε λίγη γλυκερίνη σε ένα πανί ή ένα μαλακό σφουγγάρι και τρίψτε ελαφρώς το λεκέ. Αφήστε το να μουλιάσει περίπου 8 ώρες/μια ...
By NIKOS
Για να ρουφήξετε τη σκόνη ή κάποιο μικροαντικείμενο που έχει πέσει κάτω από τον καναπέ ή κάτω από το ψυγείο, προσθέστε στην ηλεκτρική σκο...
By NIKOS
Προσέξτε ιδιαίτερα κατά την αποθήκευσή τους, καθώς ορισμένα φρούτα, όταν ωριμάζουν, παράγουν ένα αέριο, το αιθυλένιο, το οποίο μπορεί να ...
By NIKOS
Αν σας τελείωσε ο αφρός ξυρίσματος χρησιμοποιήστε το conditionerγια τα μαλλιά σας και θα έχετε το ίδιο απαλά πόδια μετά την αποτρίχωση. Ε...
By NIKOS
Αν το βερνίκι παπουτσιών ξεράθηκε, ρίξτε μέσα λίγες σταγόνες νέφτι, ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, ή λίγες σταγόνες ζεστό γάλα και ανακ...