Νισεστέ... η θαυματουργή σκόνη που θα τελειοποιήσει τις δημιουργίες σου

Μπορεί να έχεις ακούσει τη λέξη από τη μαμά ή τη γιαγιά σου...
Δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αλεύρι που προκύπτει από το άνθος του καλαμποκιού. Ένα φίνο είδος αλευριού που θα σου λύσει τα χέρια σε δεκάδες συνταγές. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στη θέση του αλευριού για να δέσεις τις σάλτσες σου. Ιδιαίτερα για λευκές, ελαφριές σάλτσες που δεν θέλεις να πάρουν βαριά γεύση από το απλό αλεύρι σιταριού.
Με λίγο άρωμα βανίλιας, σοκολάτα ή κάποιον πολτό φρούτων θα ετοιμάσεις τις πιο νόστιμες κρέμες. Αρκεί να βράσεις λίγο γάλα, να λιώσεις λίγο από το νισεστέ σε ελάχιστο κρύο γάλα και να το ανακατέψεις όπως θα έκανες τη μπεσαμέλ. 
Smart Tip: Όμως το νισεστέ δεν περιορίζεται σε αυτές τις χρήσεις. Είναι ο καλύτερος βοηθός στην προσπάθειά σου να ανοίξεις πιο εύκολα φύλλο για πίτα. Ετοίμασε κανονικά το ζυμάρι σου και πασπάλισε με νισεστέ τον πάγκο εργασίας. Θα δεις πόσο πιο εύκολα θα ανοίγει το φύλλο, δεν θα κολλά στον πλάστη και ούτε με το υπόλοιπο ζυμάρι. Αν έχεις πάρει τον αέρα του πλάστη μπορείς με μπόλικο νισεστέ ανάμεσα σε δύο κομμάτια ζύμης να ανοίξεις ταυτόχρονα δύο φύλλα μαζί. Το νισεστέ θα "κάνει" τον διαχωρισμό και όταν το φύλλο ψηθεί θα γίνει διπλό και τραγανιστό.  
Νισεστέ... η θαυματουργή σκόνη που θα τελειοποιήσει τις δημιουργίες σου 4.5 5 NIKOS Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 Μπορεί να έχεις ακούσει τη λέξη από τη μαμά ή τη γιαγιά σου... Δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αλεύρι που προκύπτει από το άνθος τ...


On : Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!