ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ

Μπορείτε να ελέγξετε εάν ο μαρκαδόρος σας είναι βασισμένος σε νερό ή αλκοόλ (μόνιμος μαρκαδόρος).

Ζωγραφίστε κουκίδες με το μαρκαδόρο σε ένα διηθητικό χαρτί ή χαρτί από φίλτρο γαλλικού καφέ. Τοποθετήστε το φίλτρο σε ένα πιατάκι με λίγο νερό με το άνοιγμα προς τα κάτω. Το νερό δεν πρέπει να καλύπτει τις κουκίδες σας. Η τεχνική αυτή ονομάζετε χρωματογραφία.

Εάν η κουκίδα διαλύεται, ο διαλύτης είναι το νερό.
Εάν η κουκίδα δε διαλύεται, ο διαλυτής του μαρκαδόρου είναι το αλκοόλ.

Σε ρούχα
Ο λεκές από μαρκαδόρο νερού βγαίνει με κανονική πλύση. 

Εάν υπάρχει υπόλειμμα χρώμα του μαρκαδόρου, τρίψτε το λεκέ με ένα μείγμα αμμωνίας και νερού (αναλογία ½ κουτάλι σούπας για 1 ½ φλιτζάνια νερό). Ξεπλύνετε καλά το ρούχο και έπειτα πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Ο μόνιμος μαρκαδόρος βγαίνει με φωτιστικό οινόπνευμα. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο στο πλυντήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ρούχου σας.

Σε έπιπλα και μοκέτες
Όσον αφορά το λεκέ από μαρκαδόρο νερού ταμπονάρετε αρχικά το λεκέ με απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια τρίβετε το λεκέ με ένα υγρό πανί.

Τον λεκέ από μόνιμο μαρκαδόρο τον αντιμετωπίζετε αρχικά με ένα πανί βρεγμένο με φωτιστικό οινόπνευμα. Στη συνέχεια βάζετε σε ένα μπολ άχρωμο απορρυπαντικό και λίγο νερό και χτυπάτε το μίγμα με ένα σύρμα έτσι ώστε να σχηματιστεί αφρός. Τρίψτε αφρό (και μόνο) στο λεκέ με ένα πανί ή μαλακή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα και προσέξτε να μη χρησιμοποιείτε πάρα πολύ νερό. Αφήστε τον αφρό να δουλέψει λίγο και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ 4.5 5 NIKOS Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μπορείτε να ελέγξετε εάν ο μαρκαδόρος σας είναι βασισμένος σε νερό ή αλκοόλ (μόνιμος μαρκαδόρος). Ζωγραφίστε κουκίδες με το μαρκαδόρο σε...


On : Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!