ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Τα κρασιά διακρίνονται γενικά σε λευκά, κόκκινα και ροζέ. Οι χρωστικές ουσίες του σταφυλιού περιέχονται στα στερεά μέρη του (στέμφυλα) και επομένως το χρώμα του σταφυλιού παρέχει το χρώμα του κρασιού μόνο αν και τα στερεά του μέρη συμμετέχουν στην διαδικασία της ζύμωσης. Ο μούστος τόσο των κόκκινων όσο και των ανοιχτόχρωμων ποικιλιών διαθέτει το ίδιο ανοιχτό χρώμα. Επομένως τα λευκά κρασιά μπορούν να παραχθούν από οποιαδήποτε ποικιλία εφόσον τα στερεά μέρη των σταφυλιών διαχωριστούν στη διαδικασία της ζύμωσης.

Σε ρούχα
Εάν βάλετε το λεκέ κάτω από τρεχούμενο νερό αμέσως, συνήθως εξαφανίζεται ο λεκές. Αφήστε το νερό να τρέχει μέσα από το λεκέ ενώ τρίβετε απαλά το λεκέ.

Αποξηραμένοι λεκέδες:
Νοτίστε το λεκέ με άχρωμο απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το 5-6 ώρες. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Σε χαλιά και μοκέτες
Βάλτε άχρωμο απορρυπαντικό πιάτων και νερό σε ένα μπολ ή κουβά και χτυπήστε το μίγμα με ένα σύρμα για να σχηματιστεί αφρός. Απλώστε όσο το δυνατόν γίνεται μόνο τον αφρό στο λεκέ χρησιμοποιώντας ένα πανί ή μαλακή βούρτσα ή μια οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί και τελικά με χαρτί κουζίνας.
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ 4.5 5 NIKOS Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 Τα κρασιά διακρίνονται γενικά σε λευκά, κόκκινα και ροζέ. Οι χρωστικές ουσίες του σταφυλιού περιέχονται στα στερεά μέρη του (στέμφυλα) κα...


On : Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!