ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Το κόκκινο κρασί έχει την μη κολακευτική παρενέργεια ότι μερικές φορές χρωματίζει τα δόντια με ένα γαλαζωπό χρώμα. Αυτό οφείλεται σε μια ομάδα χημικών ενώσεων που ονομάζονται πολυφαινόλες, που βρίσκονται στο κέλυφος των σταφυλιών.

Υπάρχει διαφορά από άνθρωπο με άνθρωπο για το πόσο χρωματίζονται τα δόντια και αυτό οφείλεται σε διαφορές στη σύνθεση του σάλιου μας.

Σε ρούχα
Ξεπλύνετε τον φρέσκο λεκέ κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.
Οι παλιοί λεκέδες απομακρύνονται με γλυκερίνη ή υγρό πιάτων. Μουλιάστε τον λεκέ σε συμπυκνωμένο υγρό πιάτων, διανέμετε το υγρό με ένα μαλακό σφουγγάρι και αφήστε το ύφασμα να απορροφήσει το σαπούνι για 5-6 ώρες. Ξεπλύνετε το σαπούνι σε κρύο νερό και πλύνετε έπειτα το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Σε έπιπλα και μοκέτες
Αφαιρέστε πρώτα τον λεκέ όσο μπορείτε ταμπονάροντας απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή απλώνοντας αλάτι στο λεκέ αφήνοντας το αλάτι να απορροφήσει το υγρό πριν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα. Βάλτε λίγη καθαρή βενζίνη ή φωτιστικό οινόπνευμα σε ένα πανί ή σφουγγάρι και τρίψτε το λεκέ. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου εξαφανιστούν οι κηλίδες.
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ 4.5 5 NIKOS Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 Το κόκκινο κρασί έχει την μη κολακευτική παρενέργεια ότι μερικές φορές χρωματίζει τα δόντια με ένα γαλαζωπό χρώμα. Αυτό οφείλεται σε μια ...


On : Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!