ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Βάλτε ένα μπωλ με νερό να βράσει στον φούρνο μικροκυμάτων για 3-5 λεπτά.  Αφήστε  κλεισμένο μέσα για λίγα λεπτά ακόμη, να δράσει ο ατμός....

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΣ #1

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΣ #1 Λοιπόν, αναμίξτε 1/4 του φλυτζανιού άμυλο καλαμποκιού με 1/4 του φλυτζανιού μαγειρική σόδα.  Ρίξτε μέσα 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο από ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΣ #2

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΣ #2 Αναμίξτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο κακάο.  Αν βρείτε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙ Ανακατέψτε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα με 1/2 φλυτζάνι υγρό σαπούνι πιάτων.  Προσθέστε 1/4 του φλυτζανιού ξύδι και έχετε ένα εξαιρετικό κα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ας δούμε λοιπόν, πως μπορούμε να απομακρύνουμε τα κατάλοιπα από τα λιπάσματα, τα φάρμακα και τα εντομοκτόνα, που όλοι πιστεύουμε, ότι παρα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΓΚΑΖΟΖΑ

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΓΚΑΖΟΖΑ Να μερικές ιδέες, που μπορεί να σας βοηθήσει μια γκαζόζα (7up, Sprite, σόδα, μεταλλικό ανθρακούχο νερό ή άλλο): Ρίξτε λίγη γκαζόζα πάνω ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΒΟΡΑΚΑ ΚΑΙ ΞΙΔΙ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΒΟΡΑΚΑ ΚΑΙ ΞΙΔΙ Αναμίξτε 3 κουταλιές της σούπας βόρακα, 1/4 του φλυτζανιού ξύδι, 1/8 του φλυτζανιού υγρό σαπούνι πιάτων και 2 κούπες ζεστό νερό.  Βάλτε το...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΕΠΙΠΛΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΕΠΙΠΛΑ Βάλτε μία πετσέτα στο τραπέζι και σιδερώστε την στο πολύ καυτό, χρησιμοποιώντας τον ατμό.  Αν και η "θεραπεία" εξαρτάται από το ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ Σαπουνίστε τον καλά και μετά περάστε τον με ένα πανί, το οποίο έχετε μουσκέψει με ξύδι. Ραντίστε την επιφάνεια του νεροχύτη με μεγειρική ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΣΟΔΑ-ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΟ-ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

ΣΟΔΑ-ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΟ-ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ Έχετε πρόβλημα κακοσμίας στα πόδια;  Δοκιμάστε να κάνετε τακτικό ποδόλουτρο με ζεστό νερό, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει μια γενναία ποσότ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΣΑΜΠΟΥΑΝ Αναμίξτε μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα με 3 φλυτζάνια πολύ ζεστό νερό και τρίξτε το διάλυμα στα μαλλιά και την επιδερμίδα του κεφαλιού. Θα ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΨΕΙΡΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΨΕΙΡΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ Το βασικό πρόβλημα με τις ψείρες δεν είναι να τις σκοτώσεις, αλλά πως να απομακρύνεις τα αυγά (κόνιδα), για να μην εκολαφθούν και πολλαπλ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟΥ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟΥ Παίρνουμε ένα γυάλινο βαζάκι, με μεταλλικό καπάκι και το γεμίζουμε με σόδα μαγειρικής, ένα υλικό πολύ αποτελεσματικό στο να εξαλείφει τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ

ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ Ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά, 2 μέρη σόδα πλυσίματος, 2 μέρη βόρακα και 2 μέρη τρίμμα σαπουνιού κι αυτό ήταν. Βάλτε το απορρυπαντικό σ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΥΣΙΚΟ ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ

ΦΥΣΙΚΟ ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ Βρίσκετε ότι τα λευκά σας είναι γαριασμένα, αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλώριο;  Φτιάξτε το δικό σας λευκαντικό, χρησιμοποιώντας λ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΡΗΓΟΡΟ ΥΓΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΧΕΡΙΩΝ

ΓΡΗΓΟΡΟ ΥΓΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΧΕΡΙΩΝ Θα χρειαστούμε 1 σαπούνι, το μικρό μέγεθος, 4 λίτρα νερό και 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αρωματικ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΑΠΟΞΗΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΠΩΣ ΑΠΟΞΗΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Τις κρεμάτε για μία βδομάδα τη μία δίπλα στην άλλη, σε ζεστό και ξηρό μέρος, με κλωστή από την κορυφή τους.

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΣΒΕΣΤΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΑΣΒΕΣΤΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Στις παλιές συνταγές για γλυκά κουταλιού, χρησιμοποιούν ασβεστόνερο (σβησμένο ασβέστη διαλυμένο σε νερό)για να σφίξουν τα ευαίσθητα φρούτ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ Βάλτε τα στη δροσερή αποθήκη τροφίμων σας (αν έχετε) ή στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας πάντα με το καπελάκι τους προς τα κάτω ώστε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΕΙΚ ΑΠ #2

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΕΙΚ ΑΠ #2 Βγάλτε την μπλούζα και, με την βοήθεια μίας παλιάς οδοντόβουρτσας, βουρτσίστε καλά τον λεκέ, προσέχοντας μην τον εξαπλώσετε περισσότερο. ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ είναι ψηλό, λεπτό και όχι πολύ ανοιχτό στο στόμιο για να μη χάνεται το άρωμά της. Δεν το γεμίζουμε ποτέ πάνω από τα 2/3 γιατί η σαμπάνι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Οι πιπεριές ξεφλουδίζονται πιο εύκολα και είναι πιο εύπεπτες, αν τις ζεματίσετε για 3-4 λεπτά σε νερό που βράζει και μετά τις αφήσετε τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ ΟΣΠΡΙΩΝ

ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ ΟΣΠΡΙΩΝ Τα όσπρια χρειάζονται μούλιασμα πριν το μαγείρεμα, γύρω στις 10-15 ώρες. Όσα από τα όσπρια ανέβουν αμέσως πάνω στην επιφάνεια, τα πετάμε ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ Προσθέστε τα αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος με όσπρια για να μην ανοίξουν και ξεφλουδίσουν. Το ίδιο και τη ντομάτα, επειδή τα σκληραίνε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΔΡΟΣΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΔΡΟΣΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ Για να σβήσετε την κάψα που σας δημιούργησε μια καυτερή πιπεριά, πιείτε λίγο γάλα και όχι νερό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος δεσμεύουν την κ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ Για να αφαιρέσετε το λίπος από την κρεατόσουπα, ρίξτε μέσα της όπως είναι ζεστή ένα παγάκι. Θα τραβήξει πάνω του το λίπος και έτσι, θα το...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

ΠΩΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ είναι λάθος να σιγοψήνετε στην αρχή το κρέας και μόνο στο τέλος να το μεταφέρετε ακριβώς πάνω στη φωτιά για να δημιουργηθεί λεπτή κρούστα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΚΑ

ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΚΑ Το μπιζέλι θα χάσει το λαμπερό πράσινο χρώμα του, αν μαγειρεύεται σε σκεπασμένη κατσαρόλα, με άλλα όξινα συστατικά, όπως ο χυμός λεμονιο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑ

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑ Από 5 ως 10 χρόνια, στην αρχική της συσκευασία, σε χώρο χωρίς αυξομειώσεις θερμοκρασίας και ξαπλωμένη. Πάντως, η σαμπάνια είναι ένα κρα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ είναι λάθος να τρυπάτε με το πηρούνι το κρέας για να δείτε αν έχει ψηθεί; Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του,...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ Bάλτε τα σε σουρωτήρι, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Έτσι ζεσταίνονται με τον ατμό.

Διαβάστε περισσότερα »


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ Οι Μελιτζάνες αντέχουν στο ψυγείο καμμιά βδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΡΤΑΡ ΣΩΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΡΤΑΡ ΣΩΣ Σως με βάση τη μαγιονέζα και επιπλέον κάπαρη, κρεμμύδια και μαϊντανό.

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΩ ΟΣΠΡΙΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΩ ΟΣΠΡΙΑ Τα μαγειρευμένα όσπρια κρατάνε στο ψυγείο μόνο 2-3 μέρες, μετά ξινίζουν. Στην κατάψυξη κρατάνε πολύ περισσότερο. Προτιμήστε να τα καταψύχ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΕΑΡΝΕΖ ΣΩΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΕΑΡΝΕΖ ΣΩΣ Με βάση τους κρόκους αβγών και το βούτυρο είναι μια βελούδινη σάλτσα που περιέχει ξίδι, φρέσκα κρεμμυδάκια,κόκκους πιπεριού, εστραγκόν κα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΕΡΙΚΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ Η ΟΧΙ?

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΕΡΙΚΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ Η ΟΧΙ? Τα κόκαλα των μαγειρεμένων πουλερικών που έχουν σκούρες κηλίδες, είναι μια ένδειξη πως πιθανώς το πουλερικό ήταν κατεψυγμένο. Όταν το που...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΛΑΝΤΕΖ ΣΩΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΛΑΝΤΕΖ ΣΩΣ Μια σως με βούτυρο, αβγά, ξίδι από λευκό κρασί, χυμό λεμονιού και φύλλα δάφνης.

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΚΡΟΥΤ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΚΡΟΥΤ Τρόπος μαγειρέματος όπου το κρέας ή το πατέ τυλίγεται σε ζύμη σφολιάτας και ψήνεται μέσα σε αυτή.

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΣ Είναι η ανοιχτή τάρτα η οποία γεμίζεται με μπέηκον,τυρί ή σπανάκι ή άλλο λαχανικό και κρέμα γάλακτος χτυπημένη με αβγά. Διάσημη κις είναι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Όσο πιο γυαλιστερή είναι η φλούδα της, τόσο λιγότερα σπόρια έχει. Πριν τη μαγειρέψετε, αλατίστε τη και αφήστε τη καμιά ωρίτσα για να ξεπι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΑ ΠΙΟ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ Τα πιο θρεπτικά συστατικά της πατάτας βρίσκονται στη φλούδα της.

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΠΙΜΗΚΥΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΕΠΙΜΗΚΥΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ Μπορείτε να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του ελαιόλαδου προσθέτοντας λίγη ζάχαρη στο μπουκάλι.

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΑΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

ΠΑΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ Η παπάγια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαλακτικό κρεάτων, καθώς τα φύλλα της περιέχουν ένα ένζυμο, την παπαΐνη, που μαλακώνει το κρέας, δι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Από την στιγμή που ένα πορτοκάλι στιφθεί ή κοπεί, η βιταμίνη C που περιέχει εξαφανίζεται ταχύτατα. Μετά από 8  ώρες σε θερμοκρασία δωματ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GINSENG

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GINSENG Διάσημο κινέζικο βότανο. Λέγεται ginseng (άνθρωπος ρίζα) λόγω της μακριάς και ευλύγιστης ρίζας του που θυμίζει το ανθρώπινο σώμα. Στην αρ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΚΡΕΑΣ-ΨΑΡΙΟΥ

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΚΡΕΑΣ-ΨΑΡΙΟΥ είναι σημαντικό να μαρινάρετε το κρέας-ψάρι που θα ψήσετε, γυρίζοντάς το μέσα στη μαρινάδα. Πριν το ψήσετε,στεγνώστε το και αλείφετέ το σ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΒΡΑΣΙΜΟ ΟΣΠΡΙΩΝ

ΒΡΑΣΙΜΟ ΟΣΠΡΙΩΝ Τα όσπρια βράζουν εύκολα όταν είναι φετινά και χρειάζονται γύρω στη 1 ώρα το πολύ να βράσουν. Αν έχουν περάσει 2 ώρες και για να βράσουν,...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑ

ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑ Από την ποιότητα του αφρού της, που πρέπει να σχηματίζει ένα δαχτυλίδι γύρω από το ποτήρι και από τη λεπτότητα των φυσαλίδων της.

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ Τα αυγά ποσέ προέρχονται από την γαλλική λέξη poche και σημαίνει αυγό σε τσέπη. Κατά αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος, το ασπράδι του αυγού, ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑ

ΠΩΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑ Δροσερή, αλλά όχι παγωμένη (7-8C). Βάλτε τη σε μια σαμπανιέρα γεμάτη παγάκια. Η σαμπάνια που βγαίνει από μια κάβα στους 10-12C, φτάνει στ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!