Βάλτε ένα μπωλ με νερό να βράσει στον φούρνο μικροκυμάτων για 3-5 λεπτά. Αφήστε κλεισμένο μέσα για λίγα λεπτά ακόμη, να δράσει ο ατμός....
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ
Home > Archives for Ιουνίου 2013
By NIKOS
Βάλτε ένα μπωλ με νερό να βράσει στον φούρνο μικροκυμάτων για 3-5 λεπτά. Αφήστε κλεισμένο μέσα για λίγα λεπτά ακόμη, να δράσει ο ατμός....
By NIKOS
Λοιπόν, αναμίξτε 1/4 του φλυτζανιού άμυλο καλαμποκιού με 1/4 του φλυτζανιού μαγειρική σόδα. Ρίξτε μέσα 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο από ...
By NIKOS
Αναμίξτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο κακάο. Αν βρείτε...
By NIKOS
Ανακατέψτε 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα με 1/2 φλυτζάνι υγρό σαπούνι πιάτων. Προσθέστε 1/4 του φλυτζανιού ξύδι και έχετε ένα εξαιρετικό κα...
By NIKOS
Ας δούμε λοιπόν, πως μπορούμε να απομακρύνουμε τα κατάλοιπα από τα λιπάσματα, τα φάρμακα και τα εντομοκτόνα, που όλοι πιστεύουμε, ότι παρα...
By NIKOS
Να μερικές ιδέες, που μπορεί να σας βοηθήσει μια γκαζόζα (7up, Sprite, σόδα, μεταλλικό ανθρακούχο νερό ή άλλο): Ρίξτε λίγη γκαζόζα πάνω ...
By NIKOS
Αναμίξτε 3 κουταλιές της σούπας βόρακα, 1/4 του φλυτζανιού ξύδι, 1/8 του φλυτζανιού υγρό σαπούνι πιάτων και 2 κούπες ζεστό νερό. Βάλτε το...
By NIKOS
Βάλτε μία πετσέτα στο τραπέζι και σιδερώστε την στο πολύ καυτό, χρησιμοποιώντας τον ατμό. Αν και η "θεραπεία" εξαρτάται από το ...
By NIKOS
Σαπουνίστε τον καλά και μετά περάστε τον με ένα πανί, το οποίο έχετε μουσκέψει με ξύδι. Ραντίστε την επιφάνεια του νεροχύτη με μεγειρική ...
By NIKOS
Έχετε πρόβλημα κακοσμίας στα πόδια; Δοκιμάστε να κάνετε τακτικό ποδόλουτρο με ζεστό νερό, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει μια γενναία ποσότ...
By NIKOS
Αναμίξτε μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα με 3 φλυτζάνια πολύ ζεστό νερό και τρίξτε το διάλυμα στα μαλλιά και την επιδερμίδα του κεφαλιού. Θα ...
By NIKOS
Το βασικό πρόβλημα με τις ψείρες δεν είναι να τις σκοτώσεις, αλλά πως να απομακρύνεις τα αυγά (κόνιδα), για να μην εκολαφθούν και πολλαπλ...
By NIKOS
Παίρνουμε ένα γυάλινο βαζάκι, με μεταλλικό καπάκι και το γεμίζουμε με σόδα μαγειρικής, ένα υλικό πολύ αποτελεσματικό στο να εξαλείφει τ...
By NIKOS
Ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά, 2 μέρη σόδα πλυσίματος, 2 μέρη βόρακα και 2 μέρη τρίμμα σαπουνιού κι αυτό ήταν. Βάλτε το απορρυπαντικό σ...
By NIKOS
Βρίσκετε ότι τα λευκά σας είναι γαριασμένα, αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλώριο; Φτιάξτε το δικό σας λευκαντικό, χρησιμοποιώντας λ...
By NIKOS
Θα χρειαστούμε 1 σαπούνι, το μικρό μέγεθος, 4 λίτρα νερό και 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αρωματικ...
By NIKOS
Τις κρεμάτε για μία βδομάδα τη μία δίπλα στην άλλη, σε ζεστό και ξηρό μέρος, με κλωστή από την κορυφή τους.
By NIKOS
Στις παλιές συνταγές για γλυκά κουταλιού, χρησιμοποιούν ασβεστόνερο (σβησμένο ασβέστη διαλυμένο σε νερό)για να σφίξουν τα ευαίσθητα φρούτ...
By NIKOS
Βάλτε τα στη δροσερή αποθήκη τροφίμων σας (αν έχετε) ή στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας πάντα με το καπελάκι τους προς τα κάτω ώστε...
By NIKOS
Βγάλτε την μπλούζα και, με την βοήθεια μίας παλιάς οδοντόβουρτσας, βουρτσίστε καλά τον λεκέ, προσέχοντας μην τον εξαπλώσετε περισσότερο. ...
By NIKOS
είναι ψηλό, λεπτό και όχι πολύ ανοιχτό στο στόμιο για να μη χάνεται το άρωμά της. Δεν το γεμίζουμε ποτέ πάνω από τα 2/3 γιατί η σαμπάνι...
By NIKOS
Οι πιπεριές ξεφλουδίζονται πιο εύκολα και είναι πιο εύπεπτες, αν τις ζεματίσετε για 3-4 λεπτά σε νερό που βράζει και μετά τις αφήσετε τ...
By NIKOS
Τα όσπρια χρειάζονται μούλιασμα πριν το μαγείρεμα, γύρω στις 10-15 ώρες. Όσα από τα όσπρια ανέβουν αμέσως πάνω στην επιφάνεια, τα πετάμε ...
By NIKOS
Προσθέστε τα αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος με όσπρια για να μην ανοίξουν και ξεφλουδίσουν. Το ίδιο και τη ντομάτα, επειδή τα σκληραίνε...
By NIKOS
Για να σβήσετε την κάψα που σας δημιούργησε μια καυτερή πιπεριά, πιείτε λίγο γάλα και όχι νερό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος δεσμεύουν την κ...
By NIKOS
Για να αφαιρέσετε το λίπος από την κρεατόσουπα, ρίξτε μέσα της όπως είναι ζεστή ένα παγάκι. Θα τραβήξει πάνω του το λίπος και έτσι, θα το...
By NIKOS
είναι λάθος να σιγοψήνετε στην αρχή το κρέας και μόνο στο τέλος να το μεταφέρετε ακριβώς πάνω στη φωτιά για να δημιουργηθεί λεπτή κρούστα...
By NIKOS
Το μπιζέλι θα χάσει το λαμπερό πράσινο χρώμα του, αν μαγειρεύεται σε σκεπασμένη κατσαρόλα, με άλλα όξινα συστατικά, όπως ο χυμός λεμονιο...
By NIKOS
Από 5 ως 10 χρόνια, στην αρχική της συσκευασία, σε χώρο χωρίς αυξομειώσεις θερμοκρασίας και ξαπλωμένη. Πάντως, η σαμπάνια είναι ένα κρα...
By NIKOS
είναι λάθος να τρυπάτε με το πηρούνι το κρέας για να δείτε αν έχει ψηθεί; Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του,...
By NIKOS
Bάλτε τα σε σουρωτήρι, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Έτσι ζεσταίνονται με τον ατμό.
By NIKOS
By NIKOS
Τα μαγειρευμένα όσπρια κρατάνε στο ψυγείο μόνο 2-3 μέρες, μετά ξινίζουν. Στην κατάψυξη κρατάνε πολύ περισσότερο. Προτιμήστε να τα καταψύχ...
By NIKOS
Με βάση τους κρόκους αβγών και το βούτυρο είναι μια βελούδινη σάλτσα που περιέχει ξίδι, φρέσκα κρεμμυδάκια,κόκκους πιπεριού, εστραγκόν κα...
By NIKOS
Τα κόκαλα των μαγειρεμένων πουλερικών που έχουν σκούρες κηλίδες, είναι μια ένδειξη πως πιθανώς το πουλερικό ήταν κατεψυγμένο. Όταν το που...
By NIKOS
Μια σως με βούτυρο, αβγά, ξίδι από λευκό κρασί, χυμό λεμονιού και φύλλα δάφνης.
By NIKOS
Τρόπος μαγειρέματος όπου το κρέας ή το πατέ τυλίγεται σε ζύμη σφολιάτας και ψήνεται μέσα σε αυτή.
By NIKOS
Είναι η ανοιχτή τάρτα η οποία γεμίζεται με μπέηκον,τυρί ή σπανάκι ή άλλο λαχανικό και κρέμα γάλακτος χτυπημένη με αβγά. Διάσημη κις είναι...
By NIKOS
Όσο πιο γυαλιστερή είναι η φλούδα της, τόσο λιγότερα σπόρια έχει. Πριν τη μαγειρέψετε, αλατίστε τη και αφήστε τη καμιά ωρίτσα για να ξεπι...
By NIKOS
Μπορείτε να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του ελαιόλαδου προσθέτοντας λίγη ζάχαρη στο μπουκάλι.
By NIKOS
Η παπάγια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαλακτικό κρεάτων, καθώς τα φύλλα της περιέχουν ένα ένζυμο, την παπαΐνη, που μαλακώνει το κρέας, δι...
By NIKOS
Από την στιγμή που ένα πορτοκάλι στιφθεί ή κοπεί, η βιταμίνη C που περιέχει εξαφανίζεται ταχύτατα. Μετά από 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματ...
By NIKOS
Διάσημο κινέζικο βότανο. Λέγεται ginseng (άνθρωπος ρίζα) λόγω της μακριάς και ευλύγιστης ρίζας του που θυμίζει το ανθρώπινο σώμα. Στην αρ...
By NIKOS
είναι σημαντικό να μαρινάρετε το κρέας-ψάρι που θα ψήσετε, γυρίζοντάς το μέσα στη μαρινάδα. Πριν το ψήσετε,στεγνώστε το και αλείφετέ το σ...
By NIKOS
Τα όσπρια βράζουν εύκολα όταν είναι φετινά και χρειάζονται γύρω στη 1 ώρα το πολύ να βράσουν. Αν έχουν περάσει 2 ώρες και για να βράσουν,...
By NIKOS
Από την ποιότητα του αφρού της, που πρέπει να σχηματίζει ένα δαχτυλίδι γύρω από το ποτήρι και από τη λεπτότητα των φυσαλίδων της.
By NIKOS
Τα αυγά ποσέ προέρχονται από την γαλλική λέξη poche και σημαίνει αυγό σε τσέπη. Κατά αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος, το ασπράδι του αυγού, ...
By NIKOS
Δροσερή, αλλά όχι παγωμένη (7-8C). Βάλτε τη σε μια σαμπανιέρα γεμάτη παγάκια. Η σαμπάνια που βγαίνει από μια κάβα στους 10-12C, φτάνει στ...