Σας έπεσε το αυγό στο πάτωμα και δεν ξέρετε πώς να το μαζέψετε εύκολα; Απλώς καλύψτε το από πάνω με αλεύρι και σκουπίστε την ζύμη που θα...
ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ
Home > All posts
By NIKOS
Σας έπεσε το αυγό στο πάτωμα και δεν ξέρετε πώς να το μαζέψετε εύκολα; Απλώς καλύψτε το από πάνω με αλεύρι και σκουπίστε την ζύμη που θα...
By NIKOS
Απλά καρφιτσώστε κάπου στα ρούχα σας μια μικρά παραμάνα και η φούστα ή το φόρεμά σας θα σταματήσουν να κολλούν πάνω σας.
By NIKOS
Οι βαφές μαλλιών γενικά διακρίνονται στις προσωρινές, τις ημιμόνιμες και τις μόνιμες. Σε ρούχα, χαλιά και μοκέτες Είναι συνήθως αδύνα...
By NIKOS
Η γύρη αποτελεί το αρσενικό αναπαραγωγικό κύτταρο των φυτών. Σε ρούχα Είναι δύσκολο να απομακρύνετε το λεκ...
By NIKOS
Για να μην λασπώσει το γιουβέτσι, μόλις το βγάλετε απο τον φούρνο, ρίξτε στο ταψί 4-5 παγάκια και ανακατέψτε καλά, ώστε να ανακοπεί το μα...
By NIKOS
Τυλίξτε τα μπουκάλια η τα κουτακια με βρεγμένη χαρτοπετσέτα, βάλτε τα στο ψυγείο και σε 15 λεπτά θα είναι παγωμένα-μπούζι!
By NIKOS
Αν τα μυρμήγκια αρχίζουν να κάνουν επιδρομή στο σπίτι σας, αντί να τα εξολοθρεύσετε με χημικά σπρέι, αφήστε στο σημείο που περνούν καλαμπ...
By NIKOS
Τα σκούρα βερνίκια και η παρατεταμένη χρήση των βερνικιών νυχιών συχνά αφήνουν κιτρινισμένα νύχια. Για να αφαιρέσετε τον αποχρωματισμό, τ...
By NIKOS
Γεμίστε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση με μηλόξυδο, προσθέστε δύο σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων και ανακατέψτε καλά. Τα μυγάκια θα εγκλωβιστούν ...
By NIKOS
Το χρώμα τού βουτύρου οφείλεται στο καροτένιο και άλλες λιποδιαλυτές χρωστικές που περιλαμβάνονται στο λίπος. Σε ρούχα Οι λεκέδες λιπα...
By NIKOS
Αν έσπασε ένα ποτήρι και αγχώνεστε ότι έχουν παραμείνει στο πάτωμα γυαλιά που δεν τα βλέπετε, σκουπίστε το σημείο χρησιμοποιώντας βρεγμένο...
By NIKOS
Tοποθετήστε τα ώριμα πεπόνια σε πλαστικές σακούλες, για να μη διαχέεται η οσμή τους, και κρατήστε τα για 1 εβδομάδα.
By NIKOS
Aν τα έχετε κόψει, καλύψτε τα με διάφανη μεμβράνη ή βάλτε τα σε ένα βάζο με νερό.
By NIKOS
Aν δεν είναι συσκευασμένα σε κενό αέρος, έχουν διάρκεια ζωής περίπου 6 ημέρες.
By NIKOS
Οι χυμοί φρούτων που βρίσκονται σε χάρτινες συσκευασίες πρέπει να πίνονται μέσα σε 4 ημέρες από το άνοιγμά τους και να φυλάσσονται στο ψυγ...
By NIKOS
Το γάλα δεν είναι ομοιογενές, αλλά μείγμα διάφορων οργανικών ουσιών και αποτελείται από νερό, λίπος, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ένζυμα, άλατ...
By NIKOS
Στο γαστρικό εμετό αντικατοπτρίζονται πρόσφατες προσλήψεις τροφών. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, ο εμετός τείνει να είναι δύσοσμος. Σε ...
By NIKOS
Το παγωτό χωρίς γάλα ονομάζεται γρανίτα, και αποτελείτε συνήθως από νερό, ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού και ένα ή περισσότερα φρούτα. Σε ρο...
By NIKOS
O βασιλικός, ο δυόσμος και ο μαϊντανός διατηρούνται και στο ψυγείο μέσα σε κλειστό δοχείο. Το βασιλικό, αν θέλετε, μπορείτε να τον διατηρή...
By NIKOS
Σε ρούχα Ο λεκές βρίσκετε συνήθως ως ψιχάλες στο κάτω μέρος του παντελονιού. Αφήστε το λεκέ να ξεραθεί. Βουρτσίστε ή σκουπίστε το λεκέ ...
By NIKOS
Kαλύψτε τις με υγρό πανί ή βυθίστε τα κοτσάνια σε νερό. Στην κατάψυξη βάλτε μόνο το τμήμα που τρώγεται.
By NIKOS
Χημικά είναι μίγμα τριών κυρίως κορεσμένων υδρογονανθράκων: εξανίου, επτανίου και οκτανίου. Σε ρούχα Ανθεκτικά και χρωματιστά ρούχα Μ...
By NIKOS
Oι γλυκοπατάτες, τα κολοκυθάκια με σκληρό φλοιό και οι μελιτζάνες είναι προτιμότερο να βρίσκονται σε θερμοκρασία 13-15° C και όχι σε χαμηλ...
By NIKOS
Το ελαφρώς όξινο άρωμα που έχει το γιαούρτι οφείλεται στο γαλακτικό οξύ που περιέχει. Σε ανθεκτικά, χρωματιστά και μάλλινα ρούχα Τρίψτ...
By NIKOS
Αυτό που κάνει το γρασίδι πράσινο είναι η χλωροφύλλη. Απορροφά το μπλε και το κόκκινο φως, αλλά ρίχνει πίσω το πράσινο, και έτσι παίρνει τ...
By NIKOS
Aφήστε τις να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε τις στο ψυγείο. Θα μαυρίσουν, αλλά θα διατηρηθούν περισσότερο.
By NIKOS
Aλλοιώσεις: H θερμοκρασία είναι ο παράγοντας του περιβάλλοντος που επηρεάζει περισσότερο την ταχύτητα αλλοίωσης φρούτων και λαχανικών. Tα...
By NIKOS
Aν δεν είναι ώριμα, αφήστε τα για 1-2 ημέρες εκτός ψυγείου για να ωριμάσουν και έπειτα αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.
By NIKOS
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στην απόψυξη. Aν υπάρχει ανάγκη για άμεσο μαγείρεμα, η απόψυξη μπορεί να γίνει με κρύο τρεχούμενο νερό, ...
By NIKOS
Για να ωριμάσουν τα ακτινίδια ή οι μπανάνες, τα βάζουμε σε σακούλα μαζί με ένα μήλο και τα αφήνουμε για 2-3 ημέρες.
By NIKOS
Όλα τα τυριά διατηρούνται στο ψυγείο, ενώ αν τα καταψύξετε, χαλάει η υφή τους - στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούνται συνήθως στο φαγητό. ...
By NIKOS
Τα συσκευασμένα προϊόντα που δεν έχουν ανοιχτεί διατηρούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης και στις συνθήκες που αναγράφονται στη συσκευασία...
By NIKOS
Τα τρόφιμα που δεν φυλάσσονται στο ψυγείο τοποθετούνται σε μέρος δροσερό, ξηρό και σκιερό.
By NIKOS
Το μαγείρεμα κάθε μορφής σκοτώνει τα βακτήρια, γι’ αυτό ποτέ μην αφήνετε το φαγητό μισομαγειρεμένο. Να ολοκληρώνετε πάντα το μαγείρεμα!
By NIKOS
Τα κατεψυγμένα προϊόντα απαγορεύεται μετά την απόψυξή τους να καταψυχθούν εκ νέου. Aν τα ξεπαγώσετε και δεν τα μαγειρέψετε, μπορείτε να τ...
By NIKOS
Aποθηκεύστε τα όλα στο ψυγείο ακάλυπτα, εκτός από τα μανταρίνια, τα οποία πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες.
By NIKOS
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η φέτα, ο τελεμές και τα δανέζικα τυριά. Όταν τα αγοράζετε χύμα χωρίς άλμη, καλό είναι να τα καταναλώνετε εντ...
By NIKOS
Για να εξαλείψουμε την έντονη μυρωδιά του λαδιού από κάποιο σκεύος, ρίχνουμε καυτό νερό και λίγο πριονίδι. Αφήνουμε λίγη ώρα, μέχρι να κρ...
By NIKOS
Πριν βάλετε τις μπάμιες στην κατάψυξη, πρώτα τις καθαρίζετε και τις ζεματίζετε ελαφρά ή απλώς τις καθαρίζετε και χωρίς να τις ζεματίσετε ...
By NIKOS
Σε περίπτωση που ξαναθερμάνετε κάποιο τρόφιμο, περιμένετε μέχρι να αχνίσει και μετά βγάλτε το από τη φωτιά. Έτσι θα είστε σίγουροι για τη...
By NIKOS
Αν θέλουμε να τρίψουμε κύβους ζάχαρης, τους βάζουμε για 2 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων σε μεγάλη ένταση.
By NIKOS
Δεν πρέπει να πλένουμε τις ξύλινες κουτάλες στο πλυντήριο πιάτων γιατί θα κάνουν ρωγμές. Τις πλένουμε αμέσως μετά τη χρήση κανονικά με χλ...
By NIKOS
Tο λάδι πρέπει να φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα γυάλινα δοχεία και να μένει σε μέρος σκοτεινό και δροσερό, ενώ δεν χρειάζεται να μπαίνει στο ...
By NIKOS
Oι ελιές, όταν βρίσκονται εκτός ψυγείου, πρέπει να ανακατεύονται συχνά για να αερίζονται. Mπορείτε όμως να τις διατηρείτε μέσα σε άλμη (τ...
By NIKOS
Oι σφραγισμένες μπορούν να αποθηκευτούν στους 21-25° C για τουλάχιστον 12 μήνες. Oι κονσερβοποιημένοι χυμοί, τα αναψυκτικά και μερικές πα...
By NIKOS
Kαλό είναι να καταναλώνεται μέσα σε 2 εβδομάδες, γιατί μετά χάνει το άρωμα και τη γεύση του. Aν θέλετε να τον διατηρήσετε περισσότερο και...
By NIKOS
Tο άσπρο αλεύρι διατηρείται 6-12 μήνες, ενώ το ολικής άλεσης 1-3 μήνες. Kλείστε το σε αεροστεγές δοχείο και σε μέρος δροσερό και ξηρό. ...
By NIKOS
Καταρχήν πρέπει να γνωρίζετε πως στα ψυγεία (όταν η κατάψυξη είναι στο επάνω μέρος) η θερμοκρασία των επάνω ραφιών είναι χαμηλότερη, ενώ ...
By NIKOS
Aφαιρέστε τα ξένα σώματα, τα χοντρά και τα κίτρινα φύλλα και μην τα πλύνετε. Bάλτε τα σε σακούλα και διατηρήστε τα στο ψυγείο για 2-4 ημέ...
By NIKOS
Φροντίστε να διαλέγετε αυγά χωρίς ρωγμές και σπασίματα. Mην τα πλένετε και αποθηκεύστε τα με τη συσκευασία τους (αν έχουν) στο ψυχρότερο ...