ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΝΙΤΑ

Το παγωτό χωρίς γάλα ονομάζεται γρανίτα, και αποτελείτε συνήθως από νερό, ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού και ένα ή περισσότερα φρούτα.

Σε ρούχα
Συνήθως βγαίνει ο λεκές εάν το νοτίσετε με άχρωμο απορρυπαντικό πιάτων ή σαμπουάν. Εναλλακτικά επιχειρείστε μία από τις παρακάτω μεθόδους.

Ανθεκτικά ρούχα:
Ο λεκές εξαφανίζεται συνήθως σε πλύση υψηλών θερμοκρασιών χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό με χλωρίνη. Αν ξεπλύνετε αμέσως το φρέσκο λεκέ, αυξάνονται οι πιθανότητες για την εξάλειψή του.

Χρωματιστά ρούχα:
Εάν ο λεκές είναι φρέσκος ρίξτε βραστό νερό στο λεκέ πριν πλύνετε το ρούχο.

Εάν ο λεκές έχει ξεραθεί ταμπονάρετε αρχικά το λεκέ με μη αραιωμένο διάλυμα αμμωνίας και έπειτα μουλιάστε το λεκέ σε ζεστό γάλα. Ξεπλύνετε σε αλμυρό νερό και στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο με ενζυματικό απορρυπαντικό. Χρησιμοποιήστε ενζυματικό απορρυπαντικό με χλωρίνη σε λευκά ρούχα.

Μάλλινα ρούχα:
Τρίψτε το λεκέ με οινόπνευμα – ή με χυμό λεμονιού εάν το ρούχο είναι λευκό.
Τρίψτε τους επίμονους λεκέδες με ένα διάλυμα από αδιάλυτη αμμωνία οικιακής χρήσης και σαπουνόνερο. Στη συνέχεια ξεπλένετε το ρούχο καλά.

Μεταξωτά ρούχα:
Τρίψτε το λεκέ με οινόπνευμα ή αδιάλυτη αμμωνία οικιακής χρήσης.

Εάν το μεταξωτό ρούχο είναι ανοιχτόχρωμο, ταμπονάρετε αρχικά με χυμό λεμονιού και αμέσως μετά με οινόπνευμα.

Σε χαλιά και μοκέτες
Απορροφήστε άμεσα όσο το δυνατόν περισσότερο το λεκέ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή με ένα στεγνό πανί. Στη συνέχεια, πλύνετε το λεκέ με ένα πανί νοτισμένο με χλιαρό νερό. Συνεχίστε μέχρι να μην μπορείτε να αφαιρέσετε περισσότερο χρώμα.

Λεκέδες σε ανοιχτόχρωμο μάλλινο χαλί σπάνια βγαίνουν εντελώς.
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΝΙΤΑ 4.5 5 NIKOS Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 Το παγωτό χωρίς γάλα ονομάζεται γρανίτα, και αποτελείτε συνήθως από νερό, ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού και ένα ή περισσότερα φρούτα. Σε ρο...


On : Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!