ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΗ

Χημικά είναι μίγμα τριών κυρίως κορεσμένων υδρογονανθράκων: εξανίου, επτανίου και οκτανίου.

Σε ρούχα
Ανθεκτικά και χρωματιστά ρούχα
Μουλιάστε το λεκέ σε διαλυμένο ενζυματικό απορρυπαντικό. Μετά από μερικές ώρες πλένετε το ρούχο σας στο πλυντήριο στην υψηλότερη συνιστώμενη θερμοκρασία.

Σε λευκά ρούχα χρησιμοποιήστε ενζυματικό απορρυπαντικό με χλωρίνη.

Μάλλινα και μεταξωτά ρούχα
Αντιμετωπίστε το λεκέ με 8% αδιάλυτη αμμωνία και στη συνέχεια πλένετε το ρούχο σας με απορρυπαντικό κατάλληλο για το ρούχο σας.


Σε πλακάκια
Μέθοδος 1: Ετοιμάστε μια πάστα αναμιγνύοντας αλεύρι και κηροζίνη. Αλείψτε αρκετό μίγμα στο λεκέ και καλύψτε το με πλαστικό για να μην εξατμιστεί γρήγορα η κηροζίνη. Αφήστε το μίγμα να στεγνώσει και στη συνέχεια σκουπίστε το – ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.

Εάν ο λεκές είναι πρόσφατος, σκουπίστε αμέσως. Πασπαλίστε τσιμέντο (σε σκόνη) στο λεκέ και αφήστε το ένα 24-ωρο. Στη συνέχεια σκουπίστε το τσιμέντο. Το τσιμέντο απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ και καλύπτεται το υπόλοιπο.

Εάν ο λεκές είναι παλαιός, βάλτε κηροζίνη στο λεκέ και αφήστε το να κάτσει λίγο, έτσι ώστε να μπορέσει να διαπεράσει το πλακάκι. Πασπαλίστε τσιμέντο (σε σκόνη) στο λεκέ και αφήστε το ένα 24-ωρο και στη συνέχεια ξεπλένετε τυχόν επιπλέον τσιμέντο. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν ο λεκές δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς.
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΗ 4.5 5 NIKOS Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 Χημικά είναι μίγμα τριών κυρίως κορεσμένων υδρογονανθράκων: εξανίου, επτανίου και οκτανίου. Σε ρούχα Ανθεκτικά και χρωματιστά ρούχα Μ...


On : Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!