Με γαντια τις καυτερες πιπεριες

Με γαντια τις καυτερες πιπεριες Όταν μεταχειριζόμαστε καυτερές πιπεριές, φρέσκες ή ξερές είναι προτιμότερο να φοράμε γάντια κουζίνας γιατί διαφορετικά οι «καυτερές» ...

Διαβάστε περισσότερα »


Τα σπορια καινε πιο πολυ

Τα σπορια καινε πιο πολυ Αφαιρώντας τα σπόρια από το εσωτερικό φρέσκων και ξερών, μικρών και μεγάλων, καυτερών πιπεριών μειώνουμε την καυστικότητά τους. ...

Διαβάστε περισσότερα »


Το προσουτο να ειναι λεπτοκομμενο

Το προσουτο να ειναι λεπτοκομμενο Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες του προσούτο τόσο πιο εύκολα «λιώνουν» στο στόμα και γίνονται αντιληπτά στο έπακρον το ξεχωριστό άρωμα κ...

Διαβάστε περισσότερα »


Το αλκοολ στο φαγητο

Το αλκοολ στο φαγητο Αν το φαγητό που μαγειρεύετε απαιτεί «σβήσιμο» με αλκοόλ και διστάζετε να το βάλετε γιατί θα το φάει και το παιδί σας, μην ανησυχείτε....

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μην χυθει το γαλα που βραζει

Για να μην χυθει το γαλα που βραζει Πόσες φορές σας έχει συμβεί την ώρα που βράζετε γάλα στην κατσαρόλα,να ξεχαστείτε και να σας ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να κάνει την κουζ...

Διαβάστε περισσότερα »


Καηκα!!!!

Καηκα!!!! Έπεσε ελαφρώς περισσότερο πιπέρι στη σάλτσα ντομάτας; Ρίξτε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή λίγη ζάχαρη (δοκιμάζοντας πάντα ενδιάμεσα ώ...

Διαβάστε περισσότερα »


Οταν ειναι πολυ ξινο το πορτοκαλι...

Οταν ειναι πολυ ξινο το πορτοκαλι... ... αφαιρείς τη φλούδα, το κόβεις στα τέσσερα και πασπαλίζεις με ελάχιστο ψιλό αλάτι. Διαφορετικά ξεχωρίζεις τις σκελίδες, τις κόβεις στ...

Διαβάστε περισσότερα »


Γλυκια ανακυκλωση: ζυμη ταρτας

Γλυκια ανακυκλωση: ζυμη ταρτας Συνήθως όταν φτιάχνουμε τάρτα με έτοιμο φύλλο, περισσεύει αρκετό και με αυτό μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα σοκολατένια ταρτάκια. Μαζεύο...

Διαβάστε περισσότερα »


Ποτε είναι ετοιμο το ολοκληρο κοτοπουλο;

Ποτε είναι ετοιμο το ολοκληρο κοτοπουλο; Ένας τρόπος για να καταλαβαίνουμε πότε το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα μας έχουν ψηθεί είναι ο ακόλουθος: κόβουμε την πέτσα, αν δεν την έχο...

Διαβάστε περισσότερα »


Ζωμος σε παγακια

Ζωμος σε παγακια Οταν φτιάχνουμε ζωμό, ένας καλός τρόπος να τον αποθηκεύσουμε είναι να τον φυλάξουμε σε σκεύος που κλείνει ερμητικά στην κατάψυξη. Επίσ...

Διαβάστε περισσότερα »


Κιμας πλακε στην καταψυξη

Κιμας πλακε στην καταψυξη Εσείς γνωρίζετε πώς να αποθηκεύετε τον κιμά που θέλέτε στην κατάψυξή σας ωστε να μήν πιάνει χώρο,αλλα και όταν έρθει η ώρα να τον χρη...

Διαβάστε περισσότερα »


Πως αποψυχουμε σωστα;

Πως αποψυχουμε σωστα; Για να ξεπαγώσουμε κατεψυγμένα τρόφιμα χωρίς τον κίνδυνο να αλλοιωθούν, τα αφήνουμε πρώτα να αποψυχθούν στην ψύξη και μετά τα βγάζουμε ...

Διαβάστε περισσότερα »


Αποξηραμενο ξυσμα λεμονιου

Αποξηραμενο ξυσμα λεμονιου Ξύστε στον ψιλό τρίφτη τη φλούδα από μερικά λεμόνια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά. Απλώστε το ξύσμα σε μια λαδόκολλα και αφήστε...

Διαβάστε περισσότερα »


Πως διατηρουμε τους κολοκυθανθους

Πως διατηρουμε τους κολοκυθανθους Γίνονται τέλειοι γεμιστοί, αλλά και περασμένοι στο κουρκούτι και τηγανητοί είναι θαυμάσιοι. Όμως, αν δεν χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθα...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μη χαλασει ο πελτες

Για να μη χαλασει ο πελτες Αν μας περίσσεψε τοματοπελτές, πριν τον βάλουμε στο ψυγείο, τον μεταφέρουμε από την κονσέρβα σε ένα καθαρό και στεγνό γυάλινο βαζάκι κ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ποτε πλενουμε φρουτα και λαχανικα

Ποτε πλενουμε φρουτα και λαχανικα Δεν πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά εκ των προτέρων, δηλαδή αμέσως μετά την αγορά τους και πριν τα τακτοποιήσουμε στις τροφοθήκες ή ...

Διαβάστε περισσότερα »


Καρυδατες συμβουλες

Καρυδατες συμβουλες Αν έχετε πολλά καρύδια άσπαστα, φουρνίστε τα στους 170° C για 45 λεπτά και έτσι θα διατηρηθούν για πολύ καιρό χωρίς να ταγκίσουν.

Διαβάστε περισσότερα »


Καρυδατες συμβουλες II

Καρυδατες συμβουλες II Μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες καρυδόψιχας, ιδιαίτερα αν δεν έχετε δροσερό δωμάτιο για να τις διατηρήσετε. Την ποσότητα που έχετε φυλ...

Διαβάστε περισσότερα »


Πως θα γινουν τρυφερα τα πολυ ξερα φρουτα

Πως θα γινουν τρυφερα τα πολυ ξερα φρουτα Αν τα αποξηραμένα φρούτα που έχουμε στο ντουλάπι έγιναν με τον καιρό πολύ σκληρά και άκαμπτα και δεν θέλουμε να τα μουλιάσουμε σε χλια...

Διαβάστε περισσότερα »


Η χωριατικη που περισσεψε…

Η χωριατικη που περισσεψε… … γίνεται μια πρώτης τάξεως σάλτσα για ψητά κρεατικά ή ζυμαρικά. Μπορούμε να την περάσουμε από το μπλέντερ και είτε να την κάνουμε πολ...

Διαβάστε περισσότερα »


Τα σαλατικα θελουν στεγνωμα

Τα σαλατικα θελουν στεγνωμα Για να μη «νερώσει» το ντρέσινγκ της σαλάτας μας, φροντίζουμε να στεγνώνουμε πολύ καλά μετά το πλύσιμο τις πρασινάδες που χρησιμοποιού...

Διαβάστε περισσότερα »


Τα λαδερα δεν τρωγονται καυτα

Τα λαδερα δεν τρωγονται καυτα Η ιδανική θερμοκρασία κατανάλωσης των λαδερών φαγητών είναι όταν είναι χλιαρά ή -ακόμα καλύτερα- όταν αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μη «μαυρiσει» ο δυoσμος...

Για να μη «μαυρiσει» ο δυoσμος... ... και ο βασιλικός, τα ψιλοκόβουμε την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγο πριν τα προσθέσουμε στο φαγητό. Αυτό ισχύει αν τα βάλουμε στο γ...

Διαβάστε περισσότερα »


Eίναι φρέσκο το αυγό;

Eίναι φρέσκο το αυγό; Γεμίστε ένα δοχείο με νερό και βυθίστε το εν λόγω αυγό. Αν «κάτσει» ξαπλωτό είναι φρέσκο. Αν πάλι κάτσει όρθιο είναι κάποιων ημερών. Αν ...

Διαβάστε περισσότερα »


Μόνα τους τα αχλάδια στο ψυγείο

Μόνα τους τα αχλάδια στο ψυγείο Τα αχλάδια όταν ωριμάζουν εκλύουν αιθυλένιο, που επιταχύνει την ωρίμαση των άλλων φρούτων και λαχανικών που βρίσκονται κοντά. Για αυτό...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να διατηρήσουμε το τσάι

Για να διατηρήσουμε το τσάι Το βάζουμε σε μέρος σκιερό και ξηρό, μέσα σε τσίγκινο δοχείο ερμητικά κλειστό καθώς το τσάι τείνει να απορροφά μυρωδιές από το περιβάλ...

Διαβάστε περισσότερα »


Μεμβράνη στη φάβα

Μεμβράνη στη φάβα Αν δεν καταναλώσουμε τη φάβα που φτιάξαμε αμέσως κάνουμε αυτό που κάνει ο Στέλιος Παρλιάρος στις γλυκές κρέμες μέχρι να κρυώσουν. Καλύ...

Διαβάστε περισσότερα »


Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τα λαχανικά

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τα λαχανικά Αυξάνουμε τη διάρκεια ζωής των πράσινων λαχανικών με τον εξής απλό τρόπο: τα τυλίγουμε με ελαφρώς μουσκεμένο χαρτί κουζίνας και τα βάζ...

Διαβάστε περισσότερα »


Δάφνη η εντομοκτόνος

Δάφνη η εντομοκτόνος Για να προστατεύσετε το αλεύρι, τις σταφίδες ή τα ξερά σύκα που έχετε στο ντουλάπι σας από διάφορα ζωύφια, βάλτε σε κάθε συσκευασία 1 ...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς τρίβουμε τη ρίγανη σε… πούδρα

Πώς τρίβουμε τη ρίγανη σε… πούδρα Μας έφεραν ρίγανη του βουνού σε μάτσα από το χωριό ή την προμηθευτήκαμε από κάποιο από τα μπαχαράδικα της κεντρικής αγοράς της περιοχής...

Διαβάστε περισσότερα »


Γλάσο για τη βασιλόπιτα

Γλάσο για τη βασιλόπιτα Αν θέλουμε να γράψουμε το «2012» πάνω στη βασιλόπιτα, μπορούμε να το κάνουμε με ένα εύκολο γλάσο που φτιάχνουμε ως εξής: σε ένα μπολ ρ...

Διαβάστε περισσότερα »


Εσείς ξέρετε τι είναι το παπαγαλάκι;

Εσείς ξέρετε τι είναι το παπαγαλάκι; Ένα πολύ χρήσιμο μαχαιράκι είναι το παπαγαλάκι, που ονομάζεται έτσι γιατί η μύτη του πάει προς τα... κάτω, θυμίζοντας έντονα το ράμφος...

Διαβάστε περισσότερα »


Ένα φυσικό αποσμητικό για το ψυγείο μας

Ένα φυσικό αποσμητικό για το ψυγείο μας Αν κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο, σας έρχεται μια δυσάρεστη οσμή, η οποία δεν εξουδετερώνεται ακόμη και μετά από επίμονο καθάρισμα,...

Διαβάστε περισσότερα »


Βρώμη στα μπιφτέκια;

Βρώμη στα μπιφτέκια; Αντί για μπαγιάτικο ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα για μπιφτέκια νιφάδες βρόμης. Κάνουν το μείγμα του κιμ...

Διαβάστε περισσότερα »


Δοσομετρητής για τα γλυκά μας

Δοσομετρητής για τα γλυκά μας Ο Νο 1 κανόνας στη ζαχαροπλαστική είναι η ακρίβεια. Γι’ αυτό μια ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής είναι τα πρώτα ...

Διαβάστε περισσότερα »


Υγρό καθαρισμού παρμπρίζ

Υγρό καθαρισμού παρμπρίζ Θέλετε να παρασκευάσετε το δικό σας υγρό καθαρισμού του παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας; Σημειώστε: Σε 3,5 λίτρα νερό προσθέστε δύο κουταλ...

Διαβάστε περισσότερα »


Θερμοκρασίες τηγανίσματος

Θερμοκρασίες τηγανίσματος • O χρόνος τηγανίσματος με ελαιόλαδο, καλό είναι να μην ξεπερνάει τα 4-5 λεπτά και η θερμοκρασία να είναι ήπια.  • Οι ειδικοί θεωρού...

Διαβάστε περισσότερα »


Γρατζουνιές στα CDs

Γρατζουνιές στα CDs Αν μερικά CDs ή DVDs σας έχουν γρατζουνιστεί ή λερωθεί, με αποτέλεσμα να "πηδούν" όταν τα χρησιμοποιείτε, μην απελπίζεστε: Απ...

Διαβάστε περισσότερα »


Στρώστε με χρώμα το τραπέζι σας

Στρώστε με χρώμα το τραπέζι σας Το να βάλετε χρώμα στη διακόσμηση του τραπεζιού σας δεν βοηθά μόνο στο να έχετε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα! Έχει επίδραση ακόμ...

Διαβάστε περισσότερα »


Δώστε χρώμα στην κουζίνα σας

Δώστε χρώμα στην κουζίνα σας Δώστε έναν άλλο αέρα στην κουζίνα σας: Αν οι τοίχοι σας είναι άδειοι, κρεμάστε καδράκια με παλιές διαφημίσεις ή άλλα πινακάκια σχετικ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ανανεώστε το παλιό σας ψυγείο

Ανανεώστε το παλιό σας ψυγείο Για να βελτιώσετε την εικόνα του παλιού λευκού ψυγείου σας, αφού το καθαρίσετε με μια καλή κρέμα καθαρισμού, γεμίστε το με χρωματιστά...

Διαβάστε περισσότερα »


Γυαλίστε τα φύλλα των φυτών σας

Γυαλίστε τα φύλλα των φυτών σας Αν θέλετε να πλύνετε και να γυαλίσετε τα φύλλα των φυτών σας, αρχικά ραντίστε τα με αρκετό νερό (χωρίς πολύ πίεση) ώστε να αφαιρέσετε τ...

Διαβάστε περισσότερα »


Στυλό και μαρκαδόροι

Στυλό και μαρκαδόροι Τοποθετήστε τα στυλό και τους μαρκαδόρους πάντα με την μύτη προς τα κάτω. Θα διαρκέσουν περισσότερο και θα είναι πάντα έτοιμοι να γρά...

Διαβάστε περισσότερα »


Βαλίτσες

Βαλίτσες Αν οι βαλίτσες σας ήταν ξεχασμένες στην αποθήκη και μυρίζουν κλεισούρα (υγρασία), λίγες μέρες πριν τις χρησιμοποιήσετε βάλτε στο εσωτερ...

Διαβάστε περισσότερα »


Τα πιο κατάλληλα βάζα για μαρμελάδα

Τα πιο κατάλληλα βάζα για μαρμελάδα Τα ιδανικά βάζα για μαρμελάδα πρέπει να είναι γυάλινα και να κλείνουν αεροστεγώς, με ειδικά καπάκια και φλάντζες από μαλακό λάστιχο, πο...

Διαβάστε περισσότερα »


Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδα/τουρσί

Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδα/τουρσί Πλύντε τα βάζα και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα αρκετά ψηλότερη από το ψηλότερο βάζο (ώστε να μην χύνεται απέξω το νερό την ώρα που ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ξεχωρίστε εύκολα τη βαλίτσα σας

Ξεχωρίστε εύκολα τη βαλίτσα σας Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή καράβι και πρέπει να «αποχωριστείτε» τη βαλίτσα σας, δέστε στη βαλίτσα σας μια κορδέλα με έντονο χρώμα ή...

Διαβάστε περισσότερα »


Λοσιόν από τίλιο

Λοσιόν από τίλιο Για να ανακουφίσετε το δέρμα σας από τον πόνο και τον ερεθισμό ενός ηλιακού εγκαύματος φτιάξτε ένα αφέψημα με μία γεμάτη χούφτα τίλιο σ...

Διαβάστε περισσότερα »


Χειροποίητο αποσμητικό

Χειροποίητο αποσμητικό Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού, 2 κουταλιές της σούπας βαζελίνη και 2 κουταλιές της σούπας ταλκ. Δημιουρ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!