Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Γλυκια ανακυκλωση: ζυμη ταρτας

Standard
Συνήθως όταν φτιάχνουμε τάρτα με έτοιμο φύλλο, περισσεύει αρκετό και με αυτό μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα σοκολατένια ταρτάκια. Μαζεύουμε τη ζύμη ξανά σε μπάλα, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους. Τους μεταφέρουμε σε ατομικά φορμάκια για τάρτα ή για κεκάκια και τους ψήνουμε για όση ώρα αναγράφει η συσκευασία του φύλλου ή μέχρι να ροδίσουν. Στο ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα παραμορφωθούν, αλλά δεν πειράζει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Τεμαχίζουμε 100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Το μοιράζουμε στα ταρτάκια και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου