Για να μήν σας μαυρίσουν γρήγορα τα κομένα μήλα,απλα αλείψτε τα με λίγο χυμό λεμονιού.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΗΛΑ
Home > All posts
By NIKOS
Για να μήν σας μαυρίσουν γρήγορα τα κομένα μήλα,απλα αλείψτε τα με λίγο χυμό λεμονιού.
By NIKOS
Το ξέρετε πως σε ότι φαγητό με κιμά χρησιμοποιείσετε άσπρο ξερο ψωμι αντί για τριμμένη φρυγανία,το φαγάκι σας όχι μόνο θα γίνει πιό νόστιμ...
By NIKOS
Εάν θέλετε να φτιάξετε κάτι που απαιτεί χρήση αλευριού φαρίνα η φαριν-απ που φουσκώνει μόνο του αλλα δέν έχετε στο ντουλάπι σας,μπορείτε ν...
By NIKOS
Για να ψήσετε ομοιόμορφα σφολιάτα για μιλφέιγ,κάντε το εξής:Στρώστε λαδόκολλα σε λαμαρίνα,απλώστε επάνω τη σφολιάτα και τρυπήστε με πηρούν...
By NIKOS
Το ξέρετε οτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη καρύδα για να γαρνίρετε τα γλυκά και τα κέικ σας;Την τριμμένη καρύδα μπορείτε επίσης να...
By NIKOS
Οταν ψήνουμε κρεατικά στη σχάρα,όταν πέφτουν τα λίπη του κρέατος πάνω στα κάρβουνα,πολλές φορές δημιουργούνται έντονες φλόγες.Είναι μεγάλο...
By NIKOS
Αν σας περίσσεψε ρύζι,φροντίστε να αποθηκεύσετε ότι έμεινε σε ένα μπόλ πολύ καλά σφραγισμένο.Οταν θέλετε να ζεστάνετε το ρύζι που περίσσε...
By NIKOS
Πόσες φορές έχετε αγοράσει καρπούζι και σας βγήκε μάπα;Οι λύσεις είναι 2!Είτε λέτε στο μανάβη σας να σας το κόψει είτε φροντίζετε να μάθετ...
By NIKOS
Οπως θα δειτε και στο βίντεο παρακάτω,το μόνο που χρειάζετε να κάνετε για να καθαρίσετε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ενα ολόκληρο σκόρδο,είνα...
By NIKOS
Αλλο ενα κολπάκι που μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που σας αρπάξει η κατσαρόλα,ειναι το εξής:Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σόδα μαγε...
By NIKOS
Για να διαχωρίσετε το ασπράδι απο τον κρόκο,πάρτε ένα μικρό χωνί και τοποθετήστε το πάνω σε ένα ψηλό ποτήρι.Ρίξτε το αυγό μέσα στο χωνί.Τ...
By NIKOS
Για να μαλακώσετε τα κρέατά σας βάλτε στη μαρινάδα σας ένα απο τα παρακάτω υλικά:Μπύρα-Ξύδι-Κίτρο-Παπάγια-Τομάτα-Ακτινίδιο-Χυμό Ανανά.Α...
By NIKOS
Για να καθαρίσετε εύκολα και πολύ γρήγορα τις φράουλες,πιέστε με ένα πλαστικό καλαμάκι απο το κατω μερος τους προς το κοτσανι μεχρι να βγ...
By NIKOS
Οταν ξαναζεστένετε τα ζυμάρικά,φροντίστε πρώτα να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο καλυμένα με διάφανη μεμβράνη τροφίμων.Οταν θέλετε να ξαναζεστ...
By NIKOS
Εάν σας έχουν ξεμείνη μαφινάκια ή κέικ και σας έχουν ξεραθεί υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρετε στην αρχική τους φρέσκια και λαχταριστή κατ...
By NIKOS
Σας συμβαίνει όταν πάτε να κόψετε κάτι στο ξύλο κοπής να σας γλιστράει στον πάγκο σας;Απλά,τοποθετήστε κάτω απο το ξύλο μία ελαφρώς βρεγμ...
By NIKOS
Αν θέλετε να κρατήσετε τις φράουλες φρέσκες για περισσότερο καιρό ωστε να τις χρησιμοποιήσετε μελλοντικά,καντε το εξής: Γεμίστε σε ένα σ...
By NIKOS
Τις ντομάτες τις διατηρούμε καλύτερα σε σκιερό μέρος,γυρίζοντάς τες ανάποδα με το κοτσάνι προς τα κάτω,και τοποθετώντας τις σε μεγάλο ταψ...
By NIKOS
Για να καθαρίσετε τα σκόρδα πανεύκολα και πολύ γρήγορα,μουλιάστε τα για μισή ώρα σε νερό πρίν τα καθαρίσετε.θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγ...
By NIKOS
Για να μαγειρεύονται πιό γρήγορα αλλα και να γίνονται πιό νόστιμα και πιό μαλακάτα όσπριά σας,μουλιάστε τα και βράστε τα σε εμφιαλωμένο ν...
By NIKOS
Εάν το λάδι που τηγανίζετε αρχίζει να μαυρίζει,πρίν το ξαναχρησιμοποιήσετε κάντε το εξής:Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι στο τηγά...
By NIKOS
Αν σας έχει ζαχαρώσει το μέλι σας,βάλτε το βαζάκι με το μέλι σε ένα σκεύος με ζεστό νερό μέχρι το μέλι να λυώσει εντελώς.Σε περίπτωση που...
By NIKOS
Για να καταλάβετε οτι η μπανάνα είναι ώριμη,δείτε άν έχει ξεκινήσει να βγάζει μαύρα στίγματα στον φλοιό της.Οταν ξεκινήσει να βγάζει μαύρ...
By NIKOS
Για να μή γίνει το παγωτό σας σκληρό σαν πέτρα,βάλτε το όπως είναι με το κουτί σε μια σακούλα ψυγείου και βγάλτε όσο αέρα μπορείτε απο μέ...
By NIKOS
Οταν φτιάχνετε πράσινες σαλάτες,βυθίστε τα λαχανικά σε παγωμένο νερό για μισή ώρα πρίν σερβίρετε τη σαλάτα.Ετσι,τα λαχανικά στη σαλάτα σα...
By NIKOS
Για Σούπερ τέλεια διάφανα παγάκια,κάντε το εξής:βράστε νερο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη 1 φορά.Οταν ξ...
By NIKOS
Οταν πολτοποιείτε τομάτες για να φτιάξετε κάποια σάλτσα,δοκιμάστε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένου πατζαριού.Με αυτό τον τ...
By NIKOS
Για να μή σας λυώνει το παγωτό κατα το σερβίρισμα και μέχρι να το φάτε εσείς η οι καλεσμένοι σας,φροντίστε μισή ωρίτσα πρίν να βάλετε τ...
By NIKOS
Αν ξεχάσετε να μουλιάσετε αποβραδίς τα φασόλια σας,μη στεναχωριέστε.Υπάρχει λύση.Βάλτε τα φασόλια στο φουρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-...
By NIKOS
Σας έχουν ξεμείνη τομάτες και έχουν γίνει παραγινωμένες;Μην ανησυχείτε,αν δεν θέλετε να τις φτιάξετε σε κάποια σάλτσα,μπορείτε να γεμίσετ...
By NIKOS
Σας συμβαίνει όταν μαγειρεύετε μελιτζάνες να σας μαυρίζουν πολλές φορές;Υπάρχει λύση και για αυτό:Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ...
By NIKOS
Για να μή μουχλιάζουν τα τυριά στην τυριέρα σας,βάλτε ενα κύβο ζάχαρης σε μια γωνιά της.Τα τυριά σας θα διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερ...
By NIKOS
Μόλις αγοραστούν τα φασολάκια,διατηρούνται για 2 μέρες στο ψυγείο στο τμήμα των λαχανικών.Αν τα καθαρίσουμε και τα ζεματίσουμε για 5 ...
By NIKOS
Ενα κρέας που εκτίθεται,έστω και ένα μερος αυτού στην κατάψυξη,μαυρίζει και ξεραίνεται κι όταν το μαγειρεύετε παραμένει στεγνό,σκληρό και ...
By NIKOS
Απαραίτητη προυπόθεση για να λιώσουν όλα σχεδόν τα κρεατικά,είναι το καλό σφράγισμα της λαδόκολλας και το δέσιμο με σπάγγο.Ετσι θα κρατήσε...
By NIKOS
Για να καθαρίσετε τους γαύρους,αφαιρείτε το κεφάλι τους και κατόπιν τους ανοίγετε κατα μήκος της κοιλιάς,αφήνοντάς τους ενωμένους στην π...
By NIKOS
Τα κολοκύθια μπορούν να καταψυχθούν αφού ζεματιστούν ομως πρώτα.Οταν κρυώσουν και στεγνώσουν πρέπει να κοπούν σε φέτες και να τοποθετηθούν...
By NIKOS
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το τυρί είναι να το διπλώσετε σε χαρτί ψησίματος και να το διατηρήσετε σε δροσερό μέρος (7-14 βαθμού...
By NIKOS
Το φύλλο της πίτας θέλει καλό ζύμωμα και καλή ξεκούραση.Οταν ζυμώνουμε,αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο μισή ώρα ετσι ωστε να α...
By NIKOS
Σκεπάζουμε αμέσως το κρέας όταν το βγάλουμε απο το φούρνο με αλουμινόχαρτο η λαδόκολλα,ωστε να ανακτήσει και να ρουφήξει τους χυμούς του ...
By NIKOS
Μόλις γυρίσετε σπίτι απο την αγορά πρέπει να ξετυλίγετε το κρέας απο τα χαρτιά και τις μεμβράνες,καθώς η υγρασία τους σε επαφή με αυτά δη...
By NIKOS
Οταν φτιάχνετε παντεσπάνι για κορμό,μόλις το βγάλετε απο το φούρνο τυλίξτε το σε μια καθαρή πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη στρίψτε σ...
By NIKOS
Για να απαλλαγείτε απο τα κουνούπια προμηθευτείτε απο καποιο φαρμακείο αιθέριο έλαιο σιτρονέλας και ποτίστε με αυτό μπαμπάκια γυρω απο το...
By NIKOS
Αλλη μια καλή λύση για να απαλλαγείτε απο τα κουνούπια,είναι η εξής:Τοποθετήστε σε ένα αντικουνουπικό που δουλεύει με ταμπλέτα ενα φρέσκο...
By NIKOS
Για να διατηρήσετε το προζύμι,βάλτε το σε ένα γυάλινο ποτήρι και έπειτα αναποδογυρίστε το σε ενα πιατάκι.Επειτα φυλάξτε το στο ψυγείο.
By NIKOS
Οταν φτιάχνετε χαλβά με λεπτό σιμιγδάλι θα έχει απαλή και κρεμώδη υφη.Αντίστοιχα,οταν τον φτιάχνετε με χοντρό σιμιγδάλι οπως ο παραδοσιακ...
By NIKOS
Αν σας μένουν μπανάνες που δεν έχετε προλάβει να καταναλώσετε και έχουν μαυρίσει ή αρχίζουν να μαυρίζουν,μήν τις πετάξετε!Πολτοποιήστε τε...
By NIKOS
Οταν σας περισσεύει πελτές τομάτας για να μην πιασει μουχλα η να μαυρίσει μέχρι την επόμενη φορά που θα τον χρησιμοποιήσετε,κάντε το εξής...
By NIKOS
Για να έχετε πάντα στη διάθεσή σας χυμό λεμονιού για τα φαγητά σας ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες οπου δύσκολα βρίσκει κανείς ελληνικά...
By NIKOS
Για να μαλακώσετε και να κάνετε να ψηθεί πιό γρήγορα το χοιρινό η μοσχαρίσιο κρέας,απλά γεμίστε μια απλή σύριγγα με χυμό πορτοκαλιού και...