Προσθέστε ίσα μέρη ξυδιού και χυμού λεμονιού σε ένα μπολ και βουτήξτε στο μείγμα μερικές μπάλες βαμβακιού. Στο μεταξύ μουλιάστε τα χέρια ...
ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΑΣΕΤΟΝ
Home > All posts
By NIKOS
Προσθέστε ίσα μέρη ξυδιού και χυμού λεμονιού σε ένα μπολ και βουτήξτε στο μείγμα μερικές μπάλες βαμβακιού. Στο μεταξύ μουλιάστε τα χέρια ...
By NIKOS
Για να αφαιρεσετε τις δυσαρεστες μυρωδιες απο τα χερια σας,απλα τριψτε τα με οδοντοκρεμα για μερικα δευτερολεπτα,και οι μυρωδιες θα εξαφαν...
By NIKOS
Άν τα πορτοκάλια είναι χοντρόφλουδα με ένα κοφτερό μαχαίρι και πολύ προσοχή αφαιρέστε το περισσότερο λευκό μέρος της φλούδας. Πλύνετε τα π...
By NIKOS
Η πιο εύκολη και ασφαλέστερη μέθοδος, για να αφαιρέσετε την σκουριά από διάφορα αντικείμενα και εργαλεία. Προμήθειες : -Κιτρικ...
By NIKOS
Τα τροπικά μπαχαρικά, όπως το πιπέρι, η κανέλα, το τζίντζερ και τα γαρίφαλα, αυξάνονται ανάλογα με τις μερίδες του φαγητού. Για παράδειγμ...
By NIKOS
Ό λα τα μπαχαρικά που θεωρούνται φρέσκα, πρέπει να μυρίζουν έντονα. Τα φρέσκα και σωστά αποξηραμένα βότανα έχουν πράσινο χρώμα, ενώ τα πο...
By NIKOS
Υπάρχουν ορισμένα μπαχαρικά με γλυκιά γεύση τα οποία θα σας βοηθήσουν να μετριάσετε τη ζάχαρη, όπου και αν τη χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμ...
By NIKOS
Το μόνο που χρειάζετε να κάνετε,είναι να τις βάλετε κατευθείαν σε ΠΑΓΩΜΕΝΟ νερό για 5-10 δευτερολεπτα και μετα το ξεφλούδισμα είναι παιχνιδά...
By NIKOS
Τα φρούτα, είναι το πραγματικό φαρμακείο της φύσης! Και μάλιστα προληπτικό! Τα κεράσια, καλμάρουν το νευρικό μας σύστημα! Τα μήλα, βοη...
By NIKOS
Αξιοποιώντας τα μπαχαρικά, θα μπορέσετε να μετριάσετε το αλάτι στο φαγητό σας. Για παράδειγμα αντί για αλάτι, μπορείτε να βάλετε μπαχαρικ...
By NIKOS
Τα βότανα και τα μπαχαρικά σε σκόνη διατηρούνται ένα χρόνο, ενώ τα ολόκληρα μπαχαρικά έχουν διπλάσια διάρκεια ζωής. Τα μπαχαρικά πρέπει ...
By NIKOS
Tα μπαχαρικά, για να δώσουν επιτυχημένο αποτέλεσμα, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά βούληση. Δείτε ποια μπαχαρικά ταιριάζουν καλύτερα...
By NIKOS
Tρίψτε τα με σάλτσα Worchestershire (μπορείτε να τη βρείτε στα σουπερμάρκετ) και μετά ξεπλύντε τα.
By NIKOS
Ξέρετε γιατί τα ράφια με τα λαχανικά και τα φρούτα βρίσκονται συνήθως κοντά στην είσοδο των σουπερμάρκετ; Τα λαχανικά (ιδίως αυτά με πράσ...
By NIKOS
Αν βράσατε λαχανικά, αλλά ρίξατε πολύ αλάτι, μπορείτε να τα σερβίρετε εναλλακτικά ως πουρέ, αφού τα πολτοποιήσετε και συμπληρώσετε λίγο γ...
By NIKOS
Μπορεί να έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι και να μην θέλετε να προσθέτετε το αλκοόλ σε κάποιες από τις συνταγές σας. Μια πολύ καλή λύση για...
By NIKOS
Για να μην βρίσκετε κάθε πρωί τα τζάμια του αυτοκινήτου σας εντελώς θαμπά από την υγρασία,αφήστε από το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητο ένα πάν...
By NIKOS
Για να αφαιρέσετε σημάδια από κραγιόν από ποτήρια και κούπες, τρίψτε τα πρώτα με αλάτι και έπειτα πλύντε τα κανονικά.
By NIKOS
Περίσσεψε κόκκινη σάλτσα (με ή χωρίς κιμά) από τα μακαρόνια; Χρησιμοποιήστε τη για να φτιάξετε μία νοστιμότατη σπιτική πίτσα.
By NIKOS
Το καυτό τηγάνι έκαψε το ξύλινο τραπέζι σας, αφήνοντας ένα άσχημο σημάδι; Ρίξτε πάνω φρέσκο χυμό κρεμμυδιού, αφήστε να δράσει για τουλάχισ...
By NIKOS
Την επόμενη φορά που θα θέλετε να τρίψετε τυρί, λαδώστε πρώτα τον τρίφτη. Έτσι τα τρίμματα του τυριού δεν θα κολλούν στις τρύπες και ο τρί...
By NIKOS
Αν το κέικ που φτιάχνετε μείνει στον φούρνο λίγο περισσότερο από όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα να στεγνώσει πολύ, αλείψτε το όλο με γάλα και α...
By NIKOS
Το κομμένο λεμόνι χαλάει γρήγορα. Αν όμως βάλετε την κομμένη επιφάνειά του σε ένα πιατάκι με ζάχαρη, μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο και ζουμε...
By NIKOS
Θέλετε για το ψητό σας μία καταπληκτική κρούστα; Αλείψτε το με μπύρα 10 λεπτά πριν το τέλος τού ψησίματος.
By NIKOS
Έχετε καναπέ με ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία; Αν κατά καιρούς τον βουρτσίζετε με ξυδόνερο, θα τον προστατεύσετε από τους λεκέδες.
By NIKOS
Αγοράσατε καινούργια ρούχα και φοβάστε ότι ξεβάφουν εύκολα; Προτού τα πλύνετε για πρώτη φορά, βάλτε τα για 20 λεπτά σε λευκό ξύδι -θα βοηθ...
By NIKOS
Σας έσπασε το κραγιόν; Ζεστάνετε λίγο τις 2 άκρες με έναν αναπτήρα, ενώστε τις, βάλτε το κραγιόν στην κατάψυξη για 10 λεπτά και… το σώσατε!
By NIKOS
Αν τα παπούτσια σας είναι καινούργια και γλιστράνε πολύ, ρίξτε λακ στον πάτο τους και περπατήστε άφοβα.
By NIKOS
Αν θέλετε να ξεραθεί άμεσα ένα σπυράκι που μόλις... ξεφύτρωσε, βάλτε πάνω του οδοντόκρεμα.
By NIKOS
Τέλος, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος, εντελώς διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Βάλτε σε ένα τηγάνι γάλα, ζάχαρη και λίγο πιπέρι και ζεστάνετ...
By NIKOS
Εκτός από το μηλόξυδο οι μύγες λατρεύουν και το κόκκινο κρασί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, κ...
By NIKOS
Βάλτε σε ένα βάζο λίγο μηλόξυδο και ένα κομμάτι φρούτου. Στη συνέχεια τοποθετείστε ένα χάρτινο κόνο ο οποίος θα καταλήγει στο βάζο και ...
By NIKOS
Το παραδοσιακό αλλά πάντα αποτελεσματικό μηλόξυδο! Ρίξτε λίγο σε ένα μπουκάλι, αφαιρέστε το καπάκι και σκεπάστε το με μία ζελατίνη στην ο...
By NIKOS
Αν λοιπόν σας χύθηκαν υγρά ή φαγητά καθόσον ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, απλώστε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω τους. Αν έχ...
By NIKOS
ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΥΚΑΝΕΤΕ τα κιτρινισμένα ασπρόρουχα αφήστε τα να μουσκέψουν για 24 ώρες σε νερό στο οποίο έχετε στύψει μερικά λεμόνια.
By NIKOS
Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.
By NIKOS
Για να καθαρίσετε εύκολα και άοσμα σκελίδες σκόρδου, ζεματίστε τες για λίγα λεπτά. Θα ξεφλουδιστούν σχεδόν μόνες τους. Καθαρίστε πολλές σ...
By NIKOS
Το καθάρισμα της φράουλας θέλει τέχνη. Αν τραβήξετε απλώς τα φύλλα με τα δάχτυλά σας, μένει στο κέντρο ο σκληρός άσπρος πυρήνας. Αν κόψετε...
By NIKOS
Tα βραστά λαχανικά μπορεί να είναι πολύ υγιεινά, ωστόσο πολλές φορές δεν έχουν ιδιαίτερη νοστιμιά. Για να διατηρήσεις τη γεύση της φρεσκάδ...
By NIKOS
Πάγωσέ το Βάλε το κρασί που σου έμεινε σε παγοθήκες και βαλ’το στην κατάψυξη προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις σε μελλοντικές συνταγές. Λ...
By NIKOS
Η αίσθηση της γεύσης είναι το καλύτερό σας εργαλείο για να καθορίσετε πότε μια σάλτσα είναι έτοιμη, οπότε μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε κα...
By NIKOS
Για να ζεστάνεις τη μπριζόλα πρέπει να κάνεις ακριβώς την ίδια διαδικασία που έκανες όταν την έφτιαξες αλλά αντίστροφα. Άναψε το φούρνο στ...
By NIKOS
Η πίτσα δεν πρέπει να ζεσταίνεται σε φούρνο μικροκυμμάτων. Η κρούστα της γίνεται σκληρή ενώ η υπόλοιπη γίνεται υγρή. Καλό είναι να ζεσταί...
By NIKOS
Η πιο σημαντική σάλτσα με πάρα πολλές χρήσεις στην κουζίνα. Τα βασικά συστατικά είναι μία λιπαρή ουσία και ένα οξύ. Λιπαρή ουσία δηλ. ελ...
By NIKOS
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ Στο γκριλ Ιδανικά ψήvετε τα μπιφτέκια σας στο γκριλ του φούρνου στους 200οC, και λέμε ιδανικά γιατί με αυτόν...
By NIKOS
ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ Οι ιδανικές τηγανητές πατάτες είναι απ’έξω τραγανές και μέσα μαλακές. Για να το πετύχετε, ακολουθείτε τα εξή...
By NIKOS
Το μυστικό για μια επιτυχημένη μους είναι να χτυπήσετε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον διαχωρισμό ...
By NIKOS
Για να πετύχει η σαντιγί σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος με 33% λιπαρά. Με ελαφριά κρέμα γάλακτος η σαντιγί δε θα αφρατέψει....
By NIKOS
Μην ξεχνάτε να βουτυρώνετε και να αλευρώνετε τις φόρμες ψησίματος, προκειμένου να ξεφορμάρετε τα γλυκά σας με ευκολία. Οι φόρμες σιλικόνης...