Διατηρήστε τα σταφύλια

Διατηρήστε τα σταφύλια Τα σταφύλια διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα, εάν βάλετε την άκρη από το τσαμπί, σε λίγο νερό.

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς θα γλυκάνετε μία πολύ αλμυρή σάλτσα

Πώς θα γλυκάνετε μία πολύ αλμυρή σάλτσα Εάν ξέφυγε το χέρι σας στο αλάτι, βάλτε μία ζαχαρίτσα σε ένα κουτάλι και βουτήξτε την για μία στιγμή στην σάλτσα, χωρίς να την αφήσετε ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μην πετάγεται το νερό όταν βράζετε ρύζι

Για να μην πετάγεται το νερό όταν βράζετε ρύζι Σας συμβαίνει κάθεε φορά που βράζετε ρύζι να δημιουργούνται μεγάλες φουσκάλες που να πετάγονται και να λερώνουν την κουζίνα σας;Το μόνο...

Διαβάστε περισσότερα »


Πεντακάθαροι γιακάδες και μανσέτες

Πεντακάθαροι γιακάδες και μανσέτες Για να βγαίνουν οι γιακάδες και οι μανσέτες από τα πουκάμισα, πραγματικά καθαρές μετά το πλύσιμο, ρίχνετε στα πιο βρώμικα σημεία σαμπουάν...

Διαβάστε περισσότερα »


Χρήσιμες συμβουλές για τα φρούτα

Χρήσιμες συμβουλές για τα φρούτα T α νωπά φρούτα χρειάζονται καλό πλύσιμο με άφθονο νερό, για να φύγουν τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων. Ακόμη καλύτερα είναι να τα ξεφλου...

Διαβάστε περισσότερα »


Yπάρχει τέλειο φρούτο;

Yπάρχει τέλειο φρούτο; Tο τέλειο χρώμα και το ιδανικό σχήμα σε ένα φρούτο δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει! Oι «τέλειες» φράουλες ή τα «ιδανικά» αχλάδια μαρτυρο...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς συντηρώ Pοδάκινα- νεκταρίνια

Πώς συντηρώ Pοδάκινα- νεκταρίνια Tα συγκεκριμένα φρούτα αντέχουν στο ψυγείο γύρω στις 8 ημέρες.  Oι αμυχές στο φλοιό μειώνουν τη διάρκεια συντήρησης του φρούτου.

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς διαλέγω Pοδάκινα- νεκταρίνια

Πώς διαλέγω Pοδάκινα- νεκταρίνια Θυμηθείτε ότι η βασική διαφορά μεταξύ ροδάκινων και νεκταρινιών είναι ότι τα δεύτερα δεν έχουν το χαρακτηριστικό χνούδι των πρώτων. Προσέ...

Διαβάστε περισσότερα »


Συντήρηση Δαμάσκηνων

Συντήρηση Δαμάσκηνων Tα δαμάσκηνα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο γύρω στις 8 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς Διαλέγω Δαμάσκηνα

Πώς Διαλέγω Δαμάσκηνα Προσέξτε να έχουν σκούρο μοβ χρώμα, να είναι φουσκωτά, να μην έχουν κηλίδες ή ρυτίδες και να είναι θαμπά και όχι γυαλιστερά. Kόψτε ένα δα...

Διαβάστε περισσότερα »


Το καθάρισμα των τζαμιών

Το καθάρισμα των τζαμιών Το καλύτερο για τα τζάμια είναι το χαρτί εφημερίδας καθώς αυτό το οποίο τα γυαλίζει είναι το μελάνι. Διαλέγετε σελίδες πυκνογραμμένες!

Διαβάστε περισσότερα »


Καθαρός φούρνος

Καθαρός φούρνος Αποκτήστε τήν συνήθεια νά πασπαλίζετε μέ Αλάτι καί κανέλλα Αμέσως μετά τό ψήσιμο, τά σημεία του φούρνου σας πού έχουν λερωθεί. Τό αλάτι α...

Διαβάστε περισσότερα »


Ξύλα κοπής

Ξύλα κοπής Για να καθαρίζουν τέλεια τα ξύλα κοπής, τρίβετέ τα μέ σόδα φαγητού καί ξεπλένετέ τα μετά μέ άφθονο ζεστό νερό.

Διαβάστε περισσότερα »


Για νά μήν μυρίζουν τά πλαστικά σκεύη

Για νά μήν μυρίζουν τά πλαστικά σκεύη Για νά ἐξαφανίζονται οι οσμές από τά πλαστικά σκεύη σας, γεμίζετέ τα μέ τσαλακωμένη εφημερίδα, βάζετέ τα μερικές ημέρες στόν καταψύκτη κα...

Διαβάστε περισσότερα »


Βάλτε πιπέρι στα παράσιτα

Βάλτε πιπέρι στα παράσιτα Oι κόκκινες καυτερές πιπεριές μάς βοηθούν να απαλλαγούμε από διάφορα παράσιτα. Αλέστε μερικές πιπεριές και ανακατέψτε τις με νερό και ...

Διαβάστε περισσότερα »


Νηματώδεις

Νηματώδεις Είναι μικροοργανισμοί που προσβάλλουν τις ρίζες των φυτών. Μπορείτε να τους κρατήσετε μακριά από τον κήπο, φυτεύοντας κατιφέ, σάλβια ή ντ...

Διαβάστε περισσότερα »


Τετράνυχος

Τετράνυχος Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν εμφανιστεί τετράνυχος (κόκκινη αράχνη) είναι να ξεπλύνουμε καλά τα φυτά μας με νερό υπό πίεση....

Διαβάστε περισσότερα »


Ωίδιο ή στάχτωμα

Ωίδιο ή στάχτωμα O μύκητας αυτός, που προσβάλλει αρκετά είδη φυτών, μπορεί να καταπολεμηθεί με το θειάφι. Πασπαλίστε με ένα τουλουπάνι ή μια κάλτσα λίγη σ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ψώρα

Ψώρα Για την ψώρα χρησιμοποιήστε διάλυμα πετρελαίου, δηλαδή διαλύστε στο νερό μερικές σταγόνες πετρέλαιο και ψεκάστε με αυτό τον κορμό και του...

Διαβάστε περισσότερα »


Μελίγκρα

Μελίγκρα Πιθανώς την άνοιξη κάποιο από τα φυτά να παρουσιάσει μελίγκρα, την οποία μπορείτε επίσης να απομακρύνετε επαναλαμβάνοντας για κάποιες μέρ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ακρίδες

Ακρίδες Oι ακρίδες είναι επίμονες, αλλά μπορείτε να τις απωθήσετε με ένα απλό καυτερό διάλυμα που θα φτιάξετε για να ψεκάσετε τα φυτά σας: Βάλτε ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να βάψετε τα δύσκολα σημεία

Για να βάψετε τα δύσκολα σημεία Όταν έχετε να βάψετε ταβάνια και άλλα δύσκολα σημεία, αντί για ρολό, χρησιμοποιήστε μία παλιά σφουγγαρίστρα με σφουγγάρι. Είναι πιο εύκολ...

Διαβάστε περισσότερα »


Θρεπτικό πότισμα

Θρεπτικό πότισμα Τα φυτά λατρεύουν το άμυλο. Φυλάτε τό νερό στο οποίο βράσατε πατάτες, ή ζυμαρικά. Αφήνετέ το να κρυώσει, για να το χρησιμοποιήσετε για πό...

Διαβάστε περισσότερα »


Χαλαρώστε τα χέρια σας από την χρήση του υπολογιστή

Χαλαρώστε τα χέρια σας από την χρήση του υπολογιστή Για να χαλαρώσουν τα χέρια σας μετά από μία ολόκληρη μέρα στο πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή, δοκιμάστε την ακόλουθη άσκηση: Ανοίξτε τα δάκ...

Διαβάστε περισσότερα »


Δερμάτινες τσάντες και παπούτσια

Δερμάτινες τσάντες και παπούτσια Γεμίζετε τις τσάντες και τα παπούτσια με χαρτιά, κατά προτίμηση χαρτομάνδηλα (για να μην λερωθούν). Έτσι, δεν θα αλλοιώνεται η φόρμα τους.

Διαβάστε περισσότερα »


Περιποιηθείτε τα δερμάτινα ρούχα σας

Περιποιηθείτε τα δερμάτινα ρούχα σας Μην χρησιμοποιείτε σιλικόνη, ή κερί. Δεν επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Γενικώς, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν για την περιπ...

Διαβάστε περισσότερα »


Διατηρήστε το σχήμα των δερμάτινων ρούχων

Διατηρήστε το σχήμα των δερμάτινων ρούχων Χρησιμοποιείτε υφασμάτινες φαρδιές κρεμάστρες. Έτσι, τα δερμάτινά σας δεν θα χάνουν το σχήμα τους.

Διαβάστε περισσότερα »


Μην καλύπτετε τα δερμάτινα ρούχα

Μην καλύπτετε τα δερμάτινα ρούχα Το πλαστικό και γενικώς τα καλύμματα, δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει.

Διαβάστε περισσότερα »


Προστατέψτε το γκαζόν από τα πουλιά.

Προστατέψτε το γκαζόν από τα πουλιά. Για να προστατεύσετε τον σπόρο του γκαζόν από τα πουλιά, χρησιμοποιήστε μία παλιά βιντεοκασσέττα. Ανοίξτε την, απλώστε τήν ταινία σε ζιγκ...

Διαβάστε περισσότερα »


Απομακρύνετε τις γάτες από τα λουλούδια

Απομακρύνετε τις γάτες από τα λουλούδια Η γάτα σας προτιμά να κοιμάται μέσα στις γλάστρες και ταλαιπωρεί τα φυτά σας; Βάλτε φλούδα πορτοκαλιού, εκεί κοντά. Οι γάτες απεχθάνονται...

Διαβάστε περισσότερα »


Λαμπερά έπιπλα

Λαμπερά έπιπλα Τα προϊόντα για τα τζάμια, δίνουν λάμψη σε όλα τα έπιπλα, τα οποία είναι περασμένα με βερνίκι.

Διαβάστε περισσότερα »


Οικονομία στο χαρτί κουζίνας

Οικονομία στο χαρτί κουζίνας Για οικονομία στο χαρτί κουζίνας, χρησιμοποιείτε χαρτοσακκούλες για να μαζεύετε φλούδια, ή ψίχουλα.

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μην λερώνει το σαπούνι

Για να μην λερώνει το σαπούνι Τοποθετήστε το σαπούνι επάνω σε μία βούρτσα για να νύχια και το υγρό σαπούνι επάνω σε ένα ωραίο χρωματιστό σφουγγάρι. Έτσι θα αποφύγετε τ...

Διαβάστε περισσότερα »


Διώξτε την μυρωδιά του ψαριού ή άλλων φαγητών

Διώξτε την μυρωδιά του ψαριού ή άλλων φαγητών Για να διώξετε την μυρωδιά του ψαριού, ή άλλων φαγητών, βάζετε μερικές σταγόνες άρωμα βανίλλιας σε μία μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνετέ το ...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς Συντηρώ Πεπόνι

Πώς Συντηρώ Πεπόνι Όταν κόψετε το πεπόνι, φυλάξτε το τυλιγμένο στο ψυγείο, ώστε να μη μυρίσουν και τα υπόλοιπα τρόφιμα. Στην περίπτωση που το πεπόνι που αγ...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς διαλέγω Πεπόνι

Πώς διαλέγω Πεπόνι Aν και δύσκολα καταλαβαίνουμε την ποιότητά του κοιτάζοντάς το εξωτερικά, καλό είναι να διαλέγουμε πεπόνι με έντονη μυρωδιά, χωρίς μαλακά ...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς Συντηρώ Κεράσια

Πώς Συντηρώ Κεράσια Tα κεράσια διατηρούνται για λίγες μέρες (γύρω στις 4-5) στο ψυγείο. Kαλό είναι να τα βγάζετε λίγη ώρα πριν τα φάτε, ώστε να ανακτήσουν τη...

Διαβάστε περισσότερα »


Κεράσια

Κεράσια Προσέξτε να έχουν πράσινα και όχι ξεραμένα κοτσάνια και φύλλα. Πρέπει να έχουν λαμπερό χρώμα, να μην είναι μαλακά, αλλά σφριγηλά, στεγνά,...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς Συντηρώ σταφύλια

Πώς Συντηρώ σταφύλια Tα σταφύλια διατηρούνται στο ψυγείο για λίγες μέρες, σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να μην αφυδατώνονται. Όσο τα συντηρείτε, μπορε...

Διαβάστε περισσότερα »


Σταφύλια

Σταφύλια Προσέξτε οι ρώγες να έχουν μέτριο μέγεθος, το τσαμπί να έχει κωνικό σχήμα και το κλαδί τους να είναι φρέσκο, πράσινο και σκληρό. •Bεβαιωθ...

Διαβάστε περισσότερα »


Τραγανή παρμεζάνα

Τραγανή παρμεζάνα Απλώνετε τήν τριμμένη παρμεζάνα σας σέ φαγητό πού θά ψήσετε; Μήν ξεχάσετε νά της προσθέσετε λίγο βούτυρο. Μόνη της η παρμεζάνα είναι πο...

Διαβάστε περισσότερα »


Ντουλάπια χωρίς μυρωδιές

Ντουλάπια χωρίς μυρωδιές Τα ντουλάπια με τις προμήθειές σας μυρίζουν άσχημα; Πλύντε τα με νερό και ξίδι και αερίστε τα καλά στην συνέχεια.

Διαβάστε περισσότερα »


Προστατέψτε τά γυαλισμένα παπούτσια σας

Προστατέψτε τά γυαλισμένα παπούτσια σας Δώστε περισσότερο χρόνο ζωής στα γυαλισμένα παπούτσια σας. Για να αποφύτετε τις πτυχώσεις, αλείψτε τα με ρετσινόλαδο. Για να προστατέψετε...

Διαβάστε περισσότερα »


Χαρτί για δώρο

Χαρτί για δώρο Δεν έχετε χαρτί περιτυλίγματος; Χρησιμοποιήστε χαρτί κραφτ που θα διακοσμήσετε με μερικά λουλούδια ζωγραφισμένα από εσάς, ή με κάποιες φω...

Διαβάστε περισσότερα »


Σκουπίστε τήν σκόνη

Σκουπίστε τήν σκόνη Υγραίνετε την σκούπα σας πριν σκουπίσετε. Έτσι θα κολλάει καλύτερα η σκόνη.

Διαβάστε περισσότερα »


Φρέσκια σαλάτα

Φρέσκια σαλάτα Η σαλάτα σας έχει αρχίσει να μαραίνεται; Ένα «σκωτσέζικο ντους» θα την ζωντανέψει. Ρίξτε την πρώτα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό και μετ...

Διαβάστε περισσότερα »


Αφράτη ομελέττα

Αφράτη ομελέττα Για να είναι η ομελέττα σας πιο αφράτη, προσθέστε μία κουταλιά νερό, ή γάλα, την ώρα κατά την οποία κτυπάτε τα αυγά.

Διαβάστε περισσότερα »


Χυμώδες κρέας

Χυμώδες κρέας Συνηθίστε να βγάζετε τον σπάγκο από το κρέας, όταν σας το δίνει ο κρεοπώλης σας, λίγο πριν το τέλος τού μαγειρεύματος. Θα γίνεται πιο χυ...

Διαβάστε περισσότερα »


Φτιάχνοντας βινεγκρέτ

Φτιάχνοντας βινεγκρέτ Πέσατε έξω φτιάχνοντας την βινεγκρέτ και τώρα «κολυμπάει» η σαλάτα σας στο λάδι; Ρίξτε ένα μεγάλο κομμάτι ψίχα. Θα τραβήξει την περιττή λ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ελαφριά σουβλάκια

Ελαφριά σουβλάκια Για να διατηρήσετε την γραμμή σας προτιμάτε να μαγειρεύετε το κρέας σε σουβλάκια, γιατί έτσι απομακρύνεται περισσότερο λίπος. Για να είνα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!