Τα σταφύλια διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα, εάν βάλετε την άκρη από το τσαμπί, σε λίγο νερό.
Διατηρήστε τα σταφύλια
Home > Archives for Ιουλίου 2012
By NIKOS
Τα σταφύλια διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα, εάν βάλετε την άκρη από το τσαμπί, σε λίγο νερό.
By NIKOS
Εάν ξέφυγε το χέρι σας στο αλάτι, βάλτε μία ζαχαρίτσα σε ένα κουτάλι και βουτήξτε την για μία στιγμή στην σάλτσα, χωρίς να την αφήσετε ...
By NIKOS
Σας συμβαίνει κάθεε φορά που βράζετε ρύζι να δημιουργούνται μεγάλες φουσκάλες που να πετάγονται και να λερώνουν την κουζίνα σας;Το μόνο...
By NIKOS
Για να βγαίνουν οι γιακάδες και οι μανσέτες από τα πουκάμισα, πραγματικά καθαρές μετά το πλύσιμο, ρίχνετε στα πιο βρώμικα σημεία σαμπουάν...
By NIKOS
T α νωπά φρούτα χρειάζονται καλό πλύσιμο με άφθονο νερό, για να φύγουν τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων. Ακόμη καλύτερα είναι να τα ξεφλου...
By NIKOS
Tο τέλειο χρώμα και το ιδανικό σχήμα σε ένα φρούτο δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει! Oι «τέλειες» φράουλες ή τα «ιδανικά» αχλάδια μαρτυρο...
By NIKOS
Tα συγκεκριμένα φρούτα αντέχουν στο ψυγείο γύρω στις 8 ημέρες. Oι αμυχές στο φλοιό μειώνουν τη διάρκεια συντήρησης του φρούτου.
By NIKOS
Θυμηθείτε ότι η βασική διαφορά μεταξύ ροδάκινων και νεκταρινιών είναι ότι τα δεύτερα δεν έχουν το χαρακτηριστικό χνούδι των πρώτων. Προσέ...
By NIKOS
Προσέξτε να έχουν σκούρο μοβ χρώμα, να είναι φουσκωτά, να μην έχουν κηλίδες ή ρυτίδες και να είναι θαμπά και όχι γυαλιστερά. Kόψτε ένα δα...
By NIKOS
Το καλύτερο για τα τζάμια είναι το χαρτί εφημερίδας καθώς αυτό το οποίο τα γυαλίζει είναι το μελάνι. Διαλέγετε σελίδες πυκνογραμμένες!
By NIKOS
Αποκτήστε τήν συνήθεια νά πασπαλίζετε μέ Αλάτι καί κανέλλα Αμέσως μετά τό ψήσιμο, τά σημεία του φούρνου σας πού έχουν λερωθεί. Τό αλάτι α...
By NIKOS
Για να καθαρίζουν τέλεια τα ξύλα κοπής, τρίβετέ τα μέ σόδα φαγητού καί ξεπλένετέ τα μετά μέ άφθονο ζεστό νερό.
By NIKOS
Για νά ἐξαφανίζονται οι οσμές από τά πλαστικά σκεύη σας, γεμίζετέ τα μέ τσαλακωμένη εφημερίδα, βάζετέ τα μερικές ημέρες στόν καταψύκτη κα...
By NIKOS
Oι κόκκινες καυτερές πιπεριές μάς βοηθούν να απαλλαγούμε από διάφορα παράσιτα. Αλέστε μερικές πιπεριές και ανακατέψτε τις με νερό και ...
By NIKOS
Είναι μικροοργανισμοί που προσβάλλουν τις ρίζες των φυτών. Μπορείτε να τους κρατήσετε μακριά από τον κήπο, φυτεύοντας κατιφέ, σάλβια ή ντ...
By NIKOS
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν εμφανιστεί τετράνυχος (κόκκινη αράχνη) είναι να ξεπλύνουμε καλά τα φυτά μας με νερό υπό πίεση....
By NIKOS
O μύκητας αυτός, που προσβάλλει αρκετά είδη φυτών, μπορεί να καταπολεμηθεί με το θειάφι. Πασπαλίστε με ένα τουλουπάνι ή μια κάλτσα λίγη σ...
By NIKOS
Για την ψώρα χρησιμοποιήστε διάλυμα πετρελαίου, δηλαδή διαλύστε στο νερό μερικές σταγόνες πετρέλαιο και ψεκάστε με αυτό τον κορμό και του...
By NIKOS
Πιθανώς την άνοιξη κάποιο από τα φυτά να παρουσιάσει μελίγκρα, την οποία μπορείτε επίσης να απομακρύνετε επαναλαμβάνοντας για κάποιες μέρ...
By NIKOS
Όταν έχετε να βάψετε ταβάνια και άλλα δύσκολα σημεία, αντί για ρολό, χρησιμοποιήστε μία παλιά σφουγγαρίστρα με σφουγγάρι. Είναι πιο εύκολ...
By NIKOS
Τα φυτά λατρεύουν το άμυλο. Φυλάτε τό νερό στο οποίο βράσατε πατάτες, ή ζυμαρικά. Αφήνετέ το να κρυώσει, για να το χρησιμοποιήσετε για πό...
By NIKOS
Για να χαλαρώσουν τα χέρια σας μετά από μία ολόκληρη μέρα στο πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή, δοκιμάστε την ακόλουθη άσκηση: Ανοίξτε τα δάκ...
By NIKOS
Γεμίζετε τις τσάντες και τα παπούτσια με χαρτιά, κατά προτίμηση χαρτομάνδηλα (για να μην λερωθούν). Έτσι, δεν θα αλλοιώνεται η φόρμα τους.
By NIKOS
Μην χρησιμοποιείτε σιλικόνη, ή κερί. Δεν επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Γενικώς, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν για την περιπ...
By NIKOS
Χρησιμοποιείτε υφασμάτινες φαρδιές κρεμάστρες. Έτσι, τα δερμάτινά σας δεν θα χάνουν το σχήμα τους.
By NIKOS
Για να προστατεύσετε τον σπόρο του γκαζόν από τα πουλιά, χρησιμοποιήστε μία παλιά βιντεοκασσέττα. Ανοίξτε την, απλώστε τήν ταινία σε ζιγκ...
By NIKOS
Η γάτα σας προτιμά να κοιμάται μέσα στις γλάστρες και ταλαιπωρεί τα φυτά σας; Βάλτε φλούδα πορτοκαλιού, εκεί κοντά. Οι γάτες απεχθάνονται...
By NIKOS
Τα προϊόντα για τα τζάμια, δίνουν λάμψη σε όλα τα έπιπλα, τα οποία είναι περασμένα με βερνίκι.
By NIKOS
Για οικονομία στο χαρτί κουζίνας, χρησιμοποιείτε χαρτοσακκούλες για να μαζεύετε φλούδια, ή ψίχουλα.
By NIKOS
Τοποθετήστε το σαπούνι επάνω σε μία βούρτσα για να νύχια και το υγρό σαπούνι επάνω σε ένα ωραίο χρωματιστό σφουγγάρι. Έτσι θα αποφύγετε τ...
By NIKOS
Για να διώξετε την μυρωδιά του ψαριού, ή άλλων φαγητών, βάζετε μερικές σταγόνες άρωμα βανίλλιας σε μία μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνετέ το ...
By NIKOS
Όταν κόψετε το πεπόνι, φυλάξτε το τυλιγμένο στο ψυγείο, ώστε να μη μυρίσουν και τα υπόλοιπα τρόφιμα. Στην περίπτωση που το πεπόνι που αγ...
By NIKOS
Aν και δύσκολα καταλαβαίνουμε την ποιότητά του κοιτάζοντάς το εξωτερικά, καλό είναι να διαλέγουμε πεπόνι με έντονη μυρωδιά, χωρίς μαλακά ...
By NIKOS
Tα κεράσια διατηρούνται για λίγες μέρες (γύρω στις 4-5) στο ψυγείο. Kαλό είναι να τα βγάζετε λίγη ώρα πριν τα φάτε, ώστε να ανακτήσουν τη...
By NIKOS
Προσέξτε να έχουν πράσινα και όχι ξεραμένα κοτσάνια και φύλλα. Πρέπει να έχουν λαμπερό χρώμα, να μην είναι μαλακά, αλλά σφριγηλά, στεγνά,...
By NIKOS
Tα σταφύλια διατηρούνται στο ψυγείο για λίγες μέρες, σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να μην αφυδατώνονται. Όσο τα συντηρείτε, μπορε...
By NIKOS
Απλώνετε τήν τριμμένη παρμεζάνα σας σέ φαγητό πού θά ψήσετε; Μήν ξεχάσετε νά της προσθέσετε λίγο βούτυρο. Μόνη της η παρμεζάνα είναι πο...
By NIKOS
Τα ντουλάπια με τις προμήθειές σας μυρίζουν άσχημα; Πλύντε τα με νερό και ξίδι και αερίστε τα καλά στην συνέχεια.
By NIKOS
Δώστε περισσότερο χρόνο ζωής στα γυαλισμένα παπούτσια σας. Για να αποφύτετε τις πτυχώσεις, αλείψτε τα με ρετσινόλαδο. Για να προστατέψετε...
By NIKOS
Δεν έχετε χαρτί περιτυλίγματος; Χρησιμοποιήστε χαρτί κραφτ που θα διακοσμήσετε με μερικά λουλούδια ζωγραφισμένα από εσάς, ή με κάποιες φω...
By NIKOS
By NIKOS
Η σαλάτα σας έχει αρχίσει να μαραίνεται; Ένα «σκωτσέζικο ντους» θα την ζωντανέψει. Ρίξτε την πρώτα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό και μετ...
By NIKOS
Για να είναι η ομελέττα σας πιο αφράτη, προσθέστε μία κουταλιά νερό, ή γάλα, την ώρα κατά την οποία κτυπάτε τα αυγά.
By NIKOS
Συνηθίστε να βγάζετε τον σπάγκο από το κρέας, όταν σας το δίνει ο κρεοπώλης σας, λίγο πριν το τέλος τού μαγειρεύματος. Θα γίνεται πιο χυ...
By NIKOS
Πέσατε έξω φτιάχνοντας την βινεγκρέτ και τώρα «κολυμπάει» η σαλάτα σας στο λάδι; Ρίξτε ένα μεγάλο κομμάτι ψίχα. Θα τραβήξει την περιττή λ...
By NIKOS
Για να διατηρήσετε την γραμμή σας προτιμάτε να μαγειρεύετε το κρέας σε σουβλάκια, γιατί έτσι απομακρύνεται περισσότερο λίπος. Για να είνα...