Tα νωπά φρούτα χρειάζονται καλό πλύσιμο με άφθονο νερό, για να φύγουν τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων. Ακόμη καλύτερα είναι να τα ξεφλουδίζετε, πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι έτσι χάνονται οι βιταμίνες που βρίσκονται σε αφθονία στη φλούδα τους.
Kαλό είναι να τα πλένετε λίγη ώρα πριν τα καταναλώσετε, επειδή το νερό τα καθιστά πιο ευαίσθητα.
Tα περισσότερα φρούτα (με εξαιρέσεις, όπως π.χ. τις φράουλες) καλό είναι να φυλάγονται σε ειδικό συρτάρι του ψυγείου ελεύθερα και όχι κλεισμένα σε σκεύη ή σακούλες. Έτσι, αποφεύγετε τη συσσώρευση υγρασίας και επομένως τα φρούτα σας δεν σαπίζουν και δεν μαραίνονται τόσο γρήγορα.
H θερμοκρασία ψύξης πρέπει να είναι γύρω στους 4-5 βαθμούς. Tοποθετήστε τα φρούτα σε ψηλά ράφια και όχι στον πάτο του ψυγείου. Όσο πιο χαμηλά, τόσο μεγαλύτερη είναι η ψύξη.
Kαλό είναι να τα πλένετε λίγη ώρα πριν τα καταναλώσετε, επειδή το νερό τα καθιστά πιο ευαίσθητα.
Tα περισσότερα φρούτα (με εξαιρέσεις, όπως π.χ. τις φράουλες) καλό είναι να φυλάγονται σε ειδικό συρτάρι του ψυγείου ελεύθερα και όχι κλεισμένα σε σκεύη ή σακούλες. Έτσι, αποφεύγετε τη συσσώρευση υγρασίας και επομένως τα φρούτα σας δεν σαπίζουν και δεν μαραίνονται τόσο γρήγορα.
H θερμοκρασία ψύξης πρέπει να είναι γύρω στους 4-5 βαθμούς. Tοποθετήστε τα φρούτα σε ψηλά ράφια και όχι στον πάτο του ψυγείου. Όσο πιο χαμηλά, τόσο μεγαλύτερη είναι η ψύξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου