ΕΥΚΟΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ

ΕΥΚΟΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ Για να ανοίξουμε φύλλο ζύμης με ευκολία ,χωρίς αλεύρι και χωρίς να κολλάει στον πλάστη μας,αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι  να βάλουμε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΕΙΤΕ

ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΕΙΤΕ Κάθε φορά που κόβετε καυτερές πιπεριές αισθάνεστε για ώρα μετά να σας καίνε τα χέρια;Δοκιμάστε την επόμενη φορά πρίν αρχίσετε να τις κόβε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΘΕΟΤΡΑΓΑΝΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΘΕΟΤΡΑΓΑΝΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ Πολλές  φορές όταν φτιάχνουμε τυροπιτάκια,δέν γίνονται όσο τραγανά θα θέλαμε.Το μυστικό για να πετυχαίνουμε πάντα τραγανά τηγανητά τυροπι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ

ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ Σας αρέσει η ζύμη της πίτσας σας να είναι μαλακή;Αν ναί,το μόνο που έχετε να κάνετε την επόμενη φορά που θα ξαναφτιάξετε πίτσα,είναι να π...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΤΕ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

ΠΟΤΕ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ Είναι προτιμότερο να αλατοπιπερώνουμε πάντα προς το τέλος του μαγειρέματος,γιατί αν παράδειγμα το κρέας έχει βράσει αλλα η σάλτσα είναι λ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οταν τηγανίζετε ή μαγειρεύετε σε κατσαρόλα χρησιμοποιείτε πάντα καπάκι.Ετσι αναπτύσσονται πιό γρήγορα οι θερμοκρασίες και εν τέλλει το φα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Υπαρχουν τραγανά,αλλα και μαλακά μπισκότα.Μήν κάνετε το λάθος και τα αποθηκευσετε μαζί στο ίδιο κουτί γιατί η υγρασία που έχουν(και θα απ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΓΙΑ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΟΤΕ δεν βάζουμε ενα κρέας να βράσει γρήγορα και σε δυνατή φωτιά στην κατσαρόλα γιατι έτσι σκληραίνει.Χαμηλή φωτιά,σκεπασμένη κατσαρόλα κ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΚΟΛΛΩΔΗ ΥΓΡΑ

ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΚΟΛΛΩΔΗ ΥΓΡΑ Πολλές φορές όταν μετράμε κολλώδη υγρά για κάποια συνταγή μας όπως π.χ. μέλι,γλυκόζη,πετιμέζι κλπ,αρκετή ποσότητα παραμένει στον δοσομετρ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ Αν δέν είσαστε και τόσο μεγάλος φάν της φέτας,αυτό που μπορείτε να κάνετε όταν φτιάχνετε τυρόπιτες,είναι να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ

ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ Για να έχουν οι πίτες σας(αλμυρές ή γλυκές) πάντα τραγανά φύλλα,προσθέστε στη ζύμη σας την ώρα που τη φτιάχνετε,λίγο στραγγιστό γιαούρτι....

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΚΡΑΤΣΑΝΙΣΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΣΑΝΙΣΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ Αν θέλετε να φτιάξετε ψωμί με σούπερ κρατσανιστη,τραγανή κόρα  και με εμφάνιση χωριάτικου,τότε απλά βάλτε την ώρα που ψήνεται στο κάτω μέ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΛΑΦΡΥ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ ΦΑΓΗΤΩΝ

ΕΛΑΦΡΥ  ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ ΦΑΓΗΤΩΝ Οταν έχουμε να τσιγαρίσουμε κρεμμύδια και σκόρδα,φροντίζουμε να τσιγαρίσουμε πρώτα τα κρεμμύδια καί λίγο πρίν μαραθούν εντελώς βάζουμε τα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ

ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ Οταν χρησιμοποιείτε μαγιά για να φτιάξετε κάποιο ψωμί ή άλλο αρτοσκεύασμα,θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή το νερό στο οποίο θα τη διαλ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΑΠΕΡ ΧΩΡΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ

ΤΑΠΕΡ ΧΩΡΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ Πολλές φορές όταν χρησιμοποιούμε τάπερ για να αποθηκεύσουμε τρόφιμα,όσο και να τα πλύνουμε με σαπούνι πιάτων οι μυρωδιές και τα λίπη δέν ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!