ΓΡΗΓΟΡΟ ΥΓΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΧΕΡΙΩΝ

ΓΡΗΓΟΡΟ ΥΓΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΧΕΡΙΩΝ Θα χρειαστούμε 1 σαπούνι, το μικρό μέγεθος, 4 λίτρα νερό και 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αρωματικ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΑΠΟΞΗΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΠΩΣ ΑΠΟΞΗΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Τις κρεμάτε για μία βδομάδα τη μία δίπλα στην άλλη, σε ζεστό και ξηρό μέρος, με κλωστή από την κορυφή τους.

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΣΒΕΣΤΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΑΣΒΕΣΤΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Στις παλιές συνταγές για γλυκά κουταλιού, χρησιμοποιούν ασβεστόνερο (σβησμένο ασβέστη διαλυμένο σε νερό)για να σφίξουν τα ευαίσθητα φρούτ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ Βάλτε τα στη δροσερή αποθήκη τροφίμων σας (αν έχετε) ή στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας πάντα με το καπελάκι τους προς τα κάτω ώστε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΕΙΚ ΑΠ #2

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΕΙΚ ΑΠ #2 Βγάλτε την μπλούζα και, με την βοήθεια μίας παλιάς οδοντόβουρτσας, βουρτσίστε καλά τον λεκέ, προσέχοντας μην τον εξαπλώσετε περισσότερο. ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ είναι ψηλό, λεπτό και όχι πολύ ανοιχτό στο στόμιο για να μη χάνεται το άρωμά της. Δεν το γεμίζουμε ποτέ πάνω από τα 2/3 γιατί η σαμπάνι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Οι πιπεριές ξεφλουδίζονται πιο εύκολα και είναι πιο εύπεπτες, αν τις ζεματίσετε για 3-4 λεπτά σε νερό που βράζει και μετά τις αφήσετε τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ ΟΣΠΡΙΩΝ

ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ ΟΣΠΡΙΩΝ Τα όσπρια χρειάζονται μούλιασμα πριν το μαγείρεμα, γύρω στις 10-15 ώρες. Όσα από τα όσπρια ανέβουν αμέσως πάνω στην επιφάνεια, τα πετάμε ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ Προσθέστε τα αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος με όσπρια για να μην ανοίξουν και ξεφλουδίσουν. Το ίδιο και τη ντομάτα, επειδή τα σκληραίνε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΔΡΟΣΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΔΡΟΣΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ Για να σβήσετε την κάψα που σας δημιούργησε μια καυτερή πιπεριά, πιείτε λίγο γάλα και όχι νερό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος δεσμεύουν την κ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ Για να αφαιρέσετε το λίπος από την κρεατόσουπα, ρίξτε μέσα της όπως είναι ζεστή ένα παγάκι. Θα τραβήξει πάνω του το λίπος και έτσι, θα το...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

ΠΩΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ είναι λάθος να σιγοψήνετε στην αρχή το κρέας και μόνο στο τέλος να το μεταφέρετε ακριβώς πάνω στη φωτιά για να δημιουργηθεί λεπτή κρούστα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΚΑ

ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΚΑ Το μπιζέλι θα χάσει το λαμπερό πράσινο χρώμα του, αν μαγειρεύεται σε σκεπασμένη κατσαρόλα, με άλλα όξινα συστατικά, όπως ο χυμός λεμονιο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑ

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑ Από 5 ως 10 χρόνια, στην αρχική της συσκευασία, σε χώρο χωρίς αυξομειώσεις θερμοκρασίας και ξαπλωμένη. Πάντως, η σαμπάνια είναι ένα κρα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ είναι λάθος να τρυπάτε με το πηρούνι το κρέας για να δείτε αν έχει ψηθεί; Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του,...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!