Μια πολύ ωραία μαρινάδα που ταιριάζει στα περισσότερα φιλέτα ψαριού, ακόμη και στο σολομό, είναι το μείγμα από λαδολέμονο, σκόρδο και πιπέρι - λευκό ή μαύρο κατά προτίμηση.
Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις μια πιο λιπαρή μαρινάδα όπως βούτηρο, μουστάρδα και θυμάρι.
Προσοχή: Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να αφήσεις τα φιλετάκια τουλάχιστον για 1,5 με 2 ώρες μέσα στην μαρινάδα. Μόνο έτσι θα πάρει το ψάρι όλο το άρωμα και τη γεύση των μπαχαρικών.
Μικρά tips για φιλέτο σολομού
- Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καπνιστός σολομός δεν πρέπει να μαγειρευτεί διότι αλλοιώνετε η γεύση του και χαλάει
- Ο φρέσκος σολομός διατηρείται μία με δύο μέρες στο ψυγείο ή καλά συσκευασμένος στην
κατάψυξη για 4 μήνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου