Ένα μικρό λαθάκι στη δοσολογία και το πέστο δεν έγινε όπως το περίμενες. Για να μη το πετάξεις δοκίμασε ένα μικρό κολπάκι που ίσως σε σώσει.
Πρόσθεσε μέσα στη σάλτσα βασιλικού που έφτιαξες ένα μικρό κουταλάκι ξύδι μπαλσάμικο. Ανακάτεψε καλά, δοκίμασέ το κι αν το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί σέρβιρέ το!
Συμβουλές για τέλειο πέστο
Για να μην την ξαναπατήσεις θυμήσου:
- Για το τέλειο πέστο χρησιμοποιούμε μόνο παρθένο ελαιόλαδο κι όχι άλλο λάδι
- Είναι λάθος να αλέσεις όλα τα υλικά μαζί. Βάλε πρώτα στο μπλέντερ το βασιλικό με το σκόρδο, στη συνέχεια πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το λάδι - σταδιακά.
Προσοχή: Είναι σημαντικό το λάδι να προστεθεί λίγο - λίγο κι όχι με μιας.
Έξτρα tips κάνουν τη διαφορά...
- Για γεύση λιγότερο έντονη μπορείς να βάλεις μαζί με το βασιλικό και λίγο μαιντανό
- Αν θέλεις πιο κρεμώδη υφή μπορείς να αλέσεις το πέστο μαζί με βραστή πατάτα
- Αντί για κουκουνάρι μπορείς να βάλεις φυστίκι Αιγίνης, για ένα πέστο διαφορετικό αλλά επίσης γευστικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου