Μπρόκολο, κολοκυθάκι, σπανάκι, πιπεριές...
Είναι μερικά μόνο από τα λαχανικά σου που θα γίνουν πεντανόστιμα βραστά με λαδάκι, μπαλσάμικο ή λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο. Κάθε φορά όμως που τα βάζεις στο πιάτο σου μοιάζει με καμβά που έχει ξεβάψει. Το καταπράσινο κολοκυθάκι παίρνει ένα πρασινοκίτρινο χρώμα, το σπανάκι φαίνεται θαμπό και το μπρόκολο pal...και δεν είναι μόνο η αισθητική πλευρά του πράγματος - η οποία σημειωτέον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και για την όρεξη σου - αλλά και το γεγονός πως τα άχρωμα λαχανικά έχουν χάσει πολλές από τις βιταμίνες τους μέσα στο νερό. Μια λύση είναι να τα βάλεις στον ατμό και να μην τα αφήσεις να παραβράσουν. Αν δεν είναι δυνατό αυτό, θα προσέξεις ιδιαίτερα να βράσουν στο λιγότερο δυνατό χρόνο.
Extra Tip : Για να διατηρήσουν το έντονο πράσινο χρώμα, μόλις τα σουρώσεις από το ζεστό νερό βούτηξέ τα σε κρύο νερό για λίγα λεπτά.
Είναι μερικά μόνο από τα λαχανικά σου που θα γίνουν πεντανόστιμα βραστά με λαδάκι, μπαλσάμικο ή λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο. Κάθε φορά όμως που τα βάζεις στο πιάτο σου μοιάζει με καμβά που έχει ξεβάψει. Το καταπράσινο κολοκυθάκι παίρνει ένα πρασινοκίτρινο χρώμα, το σπανάκι φαίνεται θαμπό και το μπρόκολο pal...και δεν είναι μόνο η αισθητική πλευρά του πράγματος - η οποία σημειωτέον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και για την όρεξη σου - αλλά και το γεγονός πως τα άχρωμα λαχανικά έχουν χάσει πολλές από τις βιταμίνες τους μέσα στο νερό. Μια λύση είναι να τα βάλεις στον ατμό και να μην τα αφήσεις να παραβράσουν. Αν δεν είναι δυνατό αυτό, θα προσέξεις ιδιαίτερα να βράσουν στο λιγότερο δυνατό χρόνο.
Extra Tip : Για να διατηρήσουν το έντονο πράσινο χρώμα, μόλις τα σουρώσεις από το ζεστό νερό βούτηξέ τα σε κρύο νερό για λίγα λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου