ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ Οταν φτιάχνετε τηγανίτες για να μη σχηματιστούν σβόλοι στο ζυμάρι,ανακατεύετε πρώτα τα αυγά με το γάλα και κατόπιν κοσκινίζετε το αλεύρι ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ Για να διατηρήσετε περισσότερο καιρό τα φρέσκα μανιτάρια,αποφύγετε να τα αποθηκεύετε σε νάυλον σακούλες.Αποθηκεύστε τα σε χαρτοσακούλες κ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΨΗΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΨΗΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ Στην αρχή του ψησίματος τοποθετούμε το κρέας κοντά στα κάρβουνα ώστε να "αρπάξει" λίγο. 'Ετσι θα δημιουργηθεί μια    κρούστ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ

ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ Αν θέλουμε να φτιάξουμε σπιτικό ζωμό κοτόπουλου αλλα θέλουμε να αποφύγουμε τις παραπανίσιες θερμίδες,η να του δώσουμε πιό ελαφριά γεύση,α...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΥΚΟΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ

ΕΥΚΟΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ Για να ανοίξουμε φύλλο ζύμης με ευκολία ,χωρίς αλεύρι και χωρίς να κολλάει στον πλάστη μας,αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι  να βάλουμε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΕΙΤΕ

ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΕΙΤΕ Κάθε φορά που κόβετε καυτερές πιπεριές αισθάνεστε για ώρα μετά να σας καίνε τα χέρια;Δοκιμάστε την επόμενη φορά πρίν αρχίσετε να τις κόβε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΘΕΟΤΡΑΓΑΝΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΘΕΟΤΡΑΓΑΝΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ Πολλές  φορές όταν φτιάχνουμε τυροπιτάκια,δέν γίνονται όσο τραγανά θα θέλαμε.Το μυστικό για να πετυχαίνουμε πάντα τραγανά τηγανητά τυροπι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ

ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ Σας αρέσει η ζύμη της πίτσας σας να είναι μαλακή;Αν ναί,το μόνο που έχετε να κάνετε την επόμενη φορά που θα ξαναφτιάξετε πίτσα,είναι να π...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΤΕ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

ΠΟΤΕ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ Είναι προτιμότερο να αλατοπιπερώνουμε πάντα προς το τέλος του μαγειρέματος,γιατί αν παράδειγμα το κρέας έχει βράσει αλλα η σάλτσα είναι λ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οταν τηγανίζετε ή μαγειρεύετε σε κατσαρόλα χρησιμοποιείτε πάντα καπάκι.Ετσι αναπτύσσονται πιό γρήγορα οι θερμοκρασίες και εν τέλλει το φα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Υπαρχουν τραγανά,αλλα και μαλακά μπισκότα.Μήν κάνετε το λάθος και τα αποθηκευσετε μαζί στο ίδιο κουτί γιατί η υγρασία που έχουν(και θα απ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΓΙΑ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΟΤΕ δεν βάζουμε ενα κρέας να βράσει γρήγορα και σε δυνατή φωτιά στην κατσαρόλα γιατι έτσι σκληραίνει.Χαμηλή φωτιά,σκεπασμένη κατσαρόλα κ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΚΟΛΛΩΔΗ ΥΓΡΑ

ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΚΟΛΛΩΔΗ ΥΓΡΑ Πολλές φορές όταν μετράμε κολλώδη υγρά για κάποια συνταγή μας όπως π.χ. μέλι,γλυκόζη,πετιμέζι κλπ,αρκετή ποσότητα παραμένει στον δοσομετρ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ Αν δέν είσαστε και τόσο μεγάλος φάν της φέτας,αυτό που μπορείτε να κάνετε όταν φτιάχνετε τυρόπιτες,είναι να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ

ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ Για να έχουν οι πίτες σας(αλμυρές ή γλυκές) πάντα τραγανά φύλλα,προσθέστε στη ζύμη σας την ώρα που τη φτιάχνετε,λίγο στραγγιστό γιαούρτι....

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!