Ξεκινήστε πάντα ανακατεύοντας το βούτυρο (αφού έχει πρώτα μαλακώσει) με τη ζάχαρη. Προσθέστε στη συνέχεια τα αυγά (ή άλλα υγρής μορφής υλικά...
Με ποια σειρά να ανακατέψω τα υλικά για το κέικ;
Home > All posts
By NIKOS
Ξεκινήστε πάντα ανακατεύοντας το βούτυρο (αφού έχει πρώτα μαλακώσει) με τη ζάχαρη. Προσθέστε στη συνέχεια τα αυγά (ή άλλα υγρής μορφής υλικά...
By NIKOS
Το βούτυρο δίνει πιο εκλεπτυσμένη γεύση στα γλυκά μας σε σχέση με τη μαργαρίνη. Χρησιμοποιήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να ...
By NIKOS
Λιώστε 200γρ. κουβερτούρας στο μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (βάσει των οδηγιών χρήσης). Προσθέστε 40γρ. βούτυρο και 60γρ. ζάχαρη άχ...
By NIKOS
Σε ένα γυάλινο μπολ, σπάστε σε κομματάκια την κουβερτούρα. Βράστε 200ml κρέμας γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και περιχύστε την κουβερτούρα. ...
By NIKOS
Για να λιώσετε εύκολα και γρήγορα την κουβερτούρα σας, σπάστε τη σε κομματάκια με το χέρι και τοποθετήστε τη σε ένα γυάλινο μπολ. Λιώστε τ...
By NIKOS
Για την σως θα χρειαστούμε… 300 γραμμ. σκόρδο. 500 γραμμ. κρεμμύδια. 1.5 Λίτρο μυλόξιδο. 1 κιλό μέλι. Πως θα φτιάξουμε την σως; Λιώνουμ...
By NIKOS
Θέλετε να ελέγξετε αν το λάδι στο οποίο θα τηγανίσετε έχει την ιδανική θερμοκρασία; Μισοβυθίστε εκεί μια ξύλινη οδοντογλυφίδα ή ένα ξύλινο...
By NIKOS
Ορισμένες φορές τα φιλέτα καπνιστής ρέγκας που βρίσκουμε στο εμπόριο είναι υπερβολικά αλμυρά. Τι κάνουμε; Μπορούμε να τα βυθίσουμε σε ένα...
By NIKOS
Κάνατε τον κόπο και φτιάξατε σπιτική ζύμη για πίτσες; Καλό είναι να την διατηρήσετε σωστά μέχρι την ώρα που θα ψήσετε τις πίτσες: Ανοίγουμ...
By NIKOS
Ακόμα και να καθαρίζεις τακτικά τα σιδερένα τηγάνια σου (και γενικότερα όλα τα σιδερένια σκεύη μαγειρικής) που και που είναι φυσικό να εμφ...
By NIKOS
Το σφουγγάρι της κουζίνας έρχεται σε επαφή με πολλές επιφάνειες. Πλένει πιάτα, καθαρίζει τον πάγκο από τη βρωμιά, το τραπέζι και το πάτωμα...
By NIKOS
Αν θέλεις να καθαρίσεις τα παράθυρά σου από την εσωτερική τους μεριά θα πρέπει να το κάνεις οριζοντίως, κρατώντας, δηλαδή, την πετσέτα ή τ...
By NIKOS
Κάποιες φορές ίσως να μη θέλουμε την έντονη μυρωδιά που βγάζουν κάποια λαχανικά στο φαγητό μας, όπως για παράδειγμα το σκόρδο. Υπάρχουν...
By NIKOS
Η μαλακή πλευρά είναι κατάλληλη για όλα τα ποτήρια και τα πιάτα αλλά και όλα τα σκεύη που δεν έχουν κάτι σκληρό και τραχύ «κολλημένο» επά...
By NIKOS
Ένα μυστικό για να γίνει πιο ωραίος ο μπακλαβάς είναι να ψηθεί σε πολύ χαμηλό φούρνο, στον αέρα (από 140ºC έως 160ºC, μάξιμουμ). Αν τον ψ...