Με ποια σειρά να ανακατέψω τα υλικά για το κέικ;

Με ποια σειρά να ανακατέψω τα υλικά για το κέικ; Ξεκινήστε πάντα ανακατεύοντας το βούτυρο (αφού έχει πρώτα μαλακώσει) με τη ζάχαρη. Προσθέστε στη συνέχεια τα αυγά (ή άλλα υγρής μορφής υλικά...

Διαβάστε περισσότερα »


Να χρησιμοποιήσω βούτυρο, λάδι ή ηλιέλαιο στις συνταγές γλυκών;

Να χρησιμοποιήσω βούτυρο, λάδι ή ηλιέλαιο στις συνταγές γλυκών; Το βούτυρο δίνει πιο εκλεπτυσμένη γεύση στα γλυκά μας σε σχέση με τη μαργαρίνη. Χρησιμοποιήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΓΛΑΣΟ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΓΛΑΣΟ Λιώστε 200γρ. κουβερτούρας στο μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (βάσει των οδηγιών χρήσης). Προσθέστε 40γρ. βούτυρο και 60γρ. ζάχαρη άχ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΣ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΣ Σε ένα γυάλινο μπολ, σπάστε σε κομματάκια την κουβερτούρα. Βράστε 200ml κρέμας γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και περιχύστε την κουβερτούρα. ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΛΥΩΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ ΣΑΣ

ΛΥΩΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ ΣΑΣ Για να λιώσετε εύκολα και γρήγορα την κουβερτούρα σας, σπάστε τη σε κομματάκια με το χέρι και τοποθετήστε τη σε ένα γυάλινο μπολ. Λιώστε τ...

Διαβάστε περισσότερα »


Αυτή είναι η μαγική σως που καταστρέφει την χοληστερίνη καθαρίζοντας τις φλέβες μας. Προσφέρει μακροζωία

Αυτή είναι η μαγική σως που καταστρέφει την χοληστερίνη καθαρίζοντας τις φλέβες μας. Προσφέρει μακροζωία Για την σως θα χρειαστούμε… 300 γραμμ. σκόρδο. 500 γραμμ. κρεμμύδια. 1.5 Λίτρο μυλόξιδο. 1 κιλό μέλι.  Πως θα φτιάξουμε την σως; Λιώνουμ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΕΛΕΙΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΜΕ ΜΙΑ...ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ

ΤΕΛΕΙΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΜΕ ΜΙΑ...ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ Θέλετε να ελέγξετε αν το λάδι στο οποίο θα τηγανίσετε έχει την ιδανική θερμοκρασία; Μισοβυθίστε εκεί μια ξύλινη οδοντογλυφίδα ή ένα ξύλινο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΞΑΛΜΥΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗ ΡΕΓΓΑ

ΞΑΛΜΥΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗ ΡΕΓΓΑ Ορισμένες φορές τα φιλέτα καπνιστής ρέγκας που βρίσκουμε στο εμπόριο είναι υπερβολικά αλμυρά. Τι κάνουμε; Μπορούμε να τα βυθίσουμε σε ένα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΖΥΜΗΣ ΠΙΤΣΑΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΖΥΜΗΣ ΠΙΤΣΑΣ Κάνατε τον κόπο και φτιάξατε σπιτική ζύμη για πίτσες; Καλό είναι να την διατηρήσετε σωστά μέχρι την ώρα που θα ψήσετε τις πίτσες: Ανοίγουμ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ

ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ Ακόμα και να καθαρίζεις τακτικά τα σιδερένα τηγάνια σου (και γενικότερα όλα τα σιδερένια σκεύη μαγειρικής) που και που είναι φυσικό να εμφ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΠΙΑΤΩΝ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΠΙΑΤΩΝ Το σφουγγάρι της κουζίνας έρχεται σε επαφή με πολλές επιφάνειες. Πλένει πιάτα, καθαρίζει τον πάγκο από τη βρωμιά, το τραπέζι και το πάτωμα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΤΖΑΜΙΑ

ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΤΖΑΜΙΑ Αν θέλεις να καθαρίσεις τα παράθυρά σου από την εσωτερική τους μεριά θα πρέπει να το κάνεις οριζοντίως, κρατώντας, δηλαδή, την πετσέτα ή τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ Κάποιες φορές ίσως να μη θέλουμε την έντονη μυρωδιά που βγάζουν κάποια λαχανικά στο φαγητό μας, όπως για παράδειγμα το σκόρδο. Υπάρχουν...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΟΥ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΠΙΑΤΩΝ

ΜΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΟΥ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΠΙΑΤΩΝ Η μαλακή πλευρά είναι κατάλληλη για όλα τα ποτήρια και τα πιάτα αλλά και όλα τα σκεύη που δεν έχουν κάτι σκληρό και τραχύ «κολλημένο» επά...

Διαβάστε περισσότερα »


ΨΗΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

ΨΗΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ Ένα μυστικό για να γίνει πιο ωραίος ο μπακλαβάς είναι να ψηθεί σε πολύ χαμηλό φούρνο, στον αέρα (από 140ºC έως 160ºC, μάξιμουμ). Αν τον ψ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!