ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΠΙΑΤΩΝ

Το σφουγγάρι της κουζίνας έρχεται σε επαφή με πολλές επιφάνειες. Πλένει πιάτα, καθαρίζει τον πάγκο από τη βρωμιά, το τραπέζι και το πάτωμα από τους λεκέδες. Το ήξερες όμως ότι το απλό ξέβγαλμα δεν αρκεί για να το απολυμάνεις;
Το επιφανειακό ξέβγαλμα δεν αφαιρεί τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο σφουγγάρι και έτσι κάθε φορά που το χρησιμοποιείς, υπάρχει κίνδυνος να τα μεταφέρεις σε άλλα αντικείμενα. Επέλεξε έναν από τους παρακάτω τρόπους για να το καθαρίζεις ανά τρεις με τέσσερις ημέρες:

• Καθημερινή συντήρηση Πριν αφήσεις το σφουγγάρι στη θήκη του, αφαίρεσε ότι υπολείμματα τροφής βλέπεις επάνω του. Στράγγισέ το πολύ καλά, ώστε να μη μείνει καθόλου νερό μέσα του, γιατί τα βακτήρια αγαπούν την υγρασία. Μη σκουπίζεις με αυτό το ξύλο κοπής κρέατος.

• Η μέθοδος του φούρνου μικροκυμάτων Βρέξε το σφουγγάρι και μην το αφήσεις να στεγνώσει. Αν είναι κατασκευασμένο από πλαστικό υλικό, τοποθέτησε μια χαρτοπετσέτα κάτω από αυτό όταν το τοποθετήσεις στο φούρνο, γιατί το πλαστικό θα λιώσει. Άφησε το στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό περίπου. Μόλις το βγάλεις, θυμήσου ότι πρέπει πρώτα να κρυώσει.

• Η μέθοδος του πλυντηρίου πιάτων Τοποθέτησε το σφουγγάρι στο πλυντήριο πιάτων στην πλύση έως το στέγνωμα.

• Διάλυμα χλωρίνης Προτού ξεκινήσεις φόρεσε ένα γάντι για να προστατέψεις τα χέρια σου. Καθάρισε το σφουγγάρι με υγρό πιάτων και νερό. Έπειτα φτιάξε ένα διάλυμα χλωρίνης με ζεστό νερό σε ένα μπολ και βούτηξέ το σε αυτό για περίπου 10 λεπτά. Ξέπλυνε το σφουγγάρι με τρεχούμενο νερό.


πηγή:http://www.faysbook.gr/
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΠΙΑΤΩΝ 4.5 5 NIKOS Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΠΙΑΤΩΝ,ΠΛΥΣΙΜΟ,ΞΕΠΛΥΜΑ,ΠΛΥΣΙΜΟ ΠΙΑΤΩΝ,ΠΙΑΤΑ Το σφουγγάρι της κουζίνας έρχεται σε επαφή με πολλές επιφάνειες. Πλένει πιάτα, καθαρίζει τον πάγκο από τη βρωμιά, το τραπέζι και το πάτωμα...


On : Δευτέρα 5 Μαΐου 2014,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!