ΤΕΛΕΙΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΜΕ ΜΙΑ...ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ

ΤΕΛΕΙΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΜΕ ΜΙΑ...ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ Θέλετε να ελέγξετε αν το λάδι στο οποίο θα τηγανίσετε έχει την ιδανική θερμοκρασία; Μισοβυθίστε εκεί μια ξύλινη οδοντογλυφίδα ή ένα ξύλινο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΞΑΛΜΥΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗ ΡΕΓΓΑ

ΞΑΛΜΥΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗ ΡΕΓΓΑ Ορισμένες φορές τα φιλέτα καπνιστής ρέγκας που βρίσκουμε στο εμπόριο είναι υπερβολικά αλμυρά. Τι κάνουμε; Μπορούμε να τα βυθίσουμε σε ένα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΖΥΜΗΣ ΠΙΤΣΑΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΖΥΜΗΣ ΠΙΤΣΑΣ Κάνατε τον κόπο και φτιάξατε σπιτική ζύμη για πίτσες; Καλό είναι να την διατηρήσετε σωστά μέχρι την ώρα που θα ψήσετε τις πίτσες: Ανοίγουμ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ

ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ Ακόμα και να καθαρίζεις τακτικά τα σιδερένα τηγάνια σου (και γενικότερα όλα τα σιδερένια σκεύη μαγειρικής) που και που είναι φυσικό να εμφ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΠΙΑΤΩΝ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΠΙΑΤΩΝ Το σφουγγάρι της κουζίνας έρχεται σε επαφή με πολλές επιφάνειες. Πλένει πιάτα, καθαρίζει τον πάγκο από τη βρωμιά, το τραπέζι και το πάτωμα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΤΖΑΜΙΑ

ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΤΖΑΜΙΑ Αν θέλεις να καθαρίσεις τα παράθυρά σου από την εσωτερική τους μεριά θα πρέπει να το κάνεις οριζοντίως, κρατώντας, δηλαδή, την πετσέτα ή τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ Κάποιες φορές ίσως να μη θέλουμε την έντονη μυρωδιά που βγάζουν κάποια λαχανικά στο φαγητό μας, όπως για παράδειγμα το σκόρδο. Υπάρχουν...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΟΥ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΠΙΑΤΩΝ

ΜΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΟΥ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΠΙΑΤΩΝ Η μαλακή πλευρά είναι κατάλληλη για όλα τα ποτήρια και τα πιάτα αλλά και όλα τα σκεύη που δεν έχουν κάτι σκληρό και τραχύ «κολλημένο» επά...

Διαβάστε περισσότερα »


ΨΗΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

ΨΗΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ Ένα μυστικό για να γίνει πιο ωραίος ο μπακλαβάς είναι να ψηθεί σε πολύ χαμηλό φούρνο, στον αέρα (από 140ºC έως 160ºC, μάξιμουμ). Αν τον ψ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις λίγο αλάτι στο λάδι πριν ρίξεις τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Με τον τρόπο αυτό τα κρεμμύδια θα σοτα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ Αφού καθαρίσεις και κόψεις τις πατάτες, βύθισέ τες για μισή με μία ώρα  μέσα σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι. Αφού τις σουρώσεις και πρι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ Αυτό που μπορείς να κάνεις, για να την καθαρίσεις σωστά, είναι να κάνεις μια μικρή τρύπα στην πλάτη της γαρίδας και με τη μύτη ενός πηρο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ Απλά βούτηξε για 5-10 λεπτά τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με ξύδι και μετά καθάρισέ τα.Τόσο απλά θα λύσεις το πρόβλημά σου μια και καλή!

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΙΤΣΑ

ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΙΤΣΑ Για να γίνει τραγανή και πεντανόστιμη αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις λίγη ζάχαρη στη ζύμη καθώς την ετοιμάζεις. 

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ Κάποιες φορές στη μαγειρική (ή στη ζαχαροπλαστική) χρειάζεται να βάλεις αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός σκεύους. Αυτό που μπορείς να κάν...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!