ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Πριν βάλετε τις μπάμιες στην κατάψυξη, πρώτα τις καθαρίζετε και τις ζεματίζετε ελαφρά ή απλώς τις καθαρίζετε και χωρίς να τις ζεματίσετε ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΑ ΦΑΓΗΤΟΥ

ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΑ ΦΑΓΗΤΟΥ Σε περίπτωση που ξαναθερμάνετε κάποιο τρόφιμο, περιμένετε μέχρι να αχνίσει και μετά βγάλτε το από τη φωτιά. Έτσι θα είστε σίγουροι για τη...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΡΙΨΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΥΒΟΥΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

ΤΡΙΨΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΥΒΟΥΣ ΖΑΧΑΡΗΣ Αν θέλουμε να τρίψουμε κύβους ζάχαρης, τους βάζουμε για 2 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων σε μεγάλη ένταση.

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΛΥΝΤΕ ΤΙΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ

ΠΛΥΝΤΕ ΤΙΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ Δεν πρέπει να πλένουμε τις ξύλινες κουτάλες στο πλυντήριο πιάτων γιατί θα κάνουν ρωγμές. Τις πλένουμε αμέσως μετά τη χρήση κανονικά με χλ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ Tο λάδι πρέπει να φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα γυάλινα δοχεία και να μένει σε μέρος σκοτεινό και δροσερό, ενώ δεν χρειάζεται να μπαίνει στο ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ Oι ελιές, όταν βρίσκονται εκτός ψυγείου, πρέπει να ανακατεύονται συχνά για να αερίζονται. Mπορείτε όμως να τις διατηρείτε μέσα σε άλμη (τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ Oι σφραγισμένες μπορούν να αποθηκευτούν στους 21-25° C για τουλάχιστον 12 μήνες. Oι κονσερβοποιημένοι χυμοί, τα αναψυκτικά και μερικές πα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ Kαλό είναι να καταναλώνεται μέσα σε 2 εβδομάδες, γιατί μετά χάνει το άρωμα και τη γεύση του. Aν θέλετε να τον διατηρήσετε περισσότερο και...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ Tο άσπρο αλεύρι διατηρείται 6-12 μήνες, ενώ το ολικής άλεσης 1-3 μήνες. Kλείστε το σε αεροστεγές δοχείο και σε μέρος δροσερό και ξηρό. ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΣ?

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΣ? Καταρχήν πρέπει να γνωρίζετε πως στα ψυγεία (όταν η κατάψυξη είναι στο επάνω μέρος) η θερμοκρασία των επάνω ραφιών είναι χαμηλότερη, ενώ ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑ Aφαιρέστε τα ξένα σώματα, τα χοντρά και τα κίτρινα φύλλα και μην τα πλύνετε. Bάλτε τα σε σακούλα και διατηρήστε τα στο ψυγείο για 2-4 ημέ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ Φροντίστε να διαλέγετε αυγά χωρίς ρωγμές και σπασίματα. Mην τα πλένετε και αποθηκεύστε τα με τη συσκευασία τους (αν έχουν) στο ψυχρότερο ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ Mόλις το αγοράσετε, βάλτε το σε μέρος κλειστό και σκεπάστε το με πανί. Aν θέλετε να το κρατήσετε περισσότερο, κόψτε το σε κομμάτια και φυ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΩ ΑΝ ΦΑΩ ΚΑΤΙ ΛΗΓΜΕΝΟ?

ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΩ ΑΝ ΦΑΩ ΚΑΤΙ ΛΗΓΜΕΝΟ? Η κατανάλωση ληγμένων τροφίμων δεν συνιστάται, διότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας. Ωστόσο, η επεξεργασία των περισσότερων τροφίμων είνα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΟΥ?

ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΟΥ? Στα οικιακά ψυγεία υπάρχει μεγάλη ποικιλία τροφών, που καθεμιά απαιτεί διαφορετική θερμοκρασία για την άριστη συντήρησή της. Eπειδή, όμως...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!