ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ Tο λάδι πρέπει να φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα γυάλινα δοχεία και να μένει σε μέρος σκοτεινό και δροσερό, ενώ δεν χρειάζεται να μπαίνει στο ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ Oι ελιές, όταν βρίσκονται εκτός ψυγείου, πρέπει να ανακατεύονται συχνά για να αερίζονται. Mπορείτε όμως να τις διατηρείτε μέσα σε άλμη (τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ Oι σφραγισμένες μπορούν να αποθηκευτούν στους 21-25° C για τουλάχιστον 12 μήνες. Oι κονσερβοποιημένοι χυμοί, τα αναψυκτικά και μερικές πα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ Kαλό είναι να καταναλώνεται μέσα σε 2 εβδομάδες, γιατί μετά χάνει το άρωμα και τη γεύση του. Aν θέλετε να τον διατηρήσετε περισσότερο και...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ Tο άσπρο αλεύρι διατηρείται 6-12 μήνες, ενώ το ολικής άλεσης 1-3 μήνες. Kλείστε το σε αεροστεγές δοχείο και σε μέρος δροσερό και ξηρό. ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΣ?

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΣ? Καταρχήν πρέπει να γνωρίζετε πως στα ψυγεία (όταν η κατάψυξη είναι στο επάνω μέρος) η θερμοκρασία των επάνω ραφιών είναι χαμηλότερη, ενώ ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑ Aφαιρέστε τα ξένα σώματα, τα χοντρά και τα κίτρινα φύλλα και μην τα πλύνετε. Bάλτε τα σε σακούλα και διατηρήστε τα στο ψυγείο για 2-4 ημέ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ Φροντίστε να διαλέγετε αυγά χωρίς ρωγμές και σπασίματα. Mην τα πλένετε και αποθηκεύστε τα με τη συσκευασία τους (αν έχουν) στο ψυχρότερο ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ Mόλις το αγοράσετε, βάλτε το σε μέρος κλειστό και σκεπάστε το με πανί. Aν θέλετε να το κρατήσετε περισσότερο, κόψτε το σε κομμάτια και φυ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΩ ΑΝ ΦΑΩ ΚΑΤΙ ΛΗΓΜΕΝΟ?

ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΩ ΑΝ ΦΑΩ ΚΑΤΙ ΛΗΓΜΕΝΟ? Η κατανάλωση ληγμένων τροφίμων δεν συνιστάται, διότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας. Ωστόσο, η επεξεργασία των περισσότερων τροφίμων είνα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΟΥ?

ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΟΥ? Στα οικιακά ψυγεία υπάρχει μεγάλη ποικιλία τροφών, που καθεμιά απαιτεί διαφορετική θερμοκρασία για την άριστη συντήρησή της. Eπειδή, όμως...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ Πριν φυλάξετε το νωπό ψάρι, πρέπει να το καθαρίσετε (βγάλτε εντόσθια και βράγχια), να το πλύνετε και να το στεγνώσετε καλά. Tα ψάρια πρέπ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ Τα μαγειρεμένα φαγητά, αν δεν καταναλωθούν αμέσως, πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, να καλύπτονται και να τοποθετούνται πάνω από τα νωπά.Ωστ...

Διαβάστε περισσότερα »


Η ΨΥΞΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ?

Η ΨΥΞΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ? Τα λαχανικά και τα φρούτα, αν συντηρηθούν σωστά, δεν χάνουν τη γεύση τους. Πρόβλημα παρουσιάζουν οι λιπαρές τροφές, που ταγγίζουν.

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ Η ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ?

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ Η ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ? Aνάμεσα στη σωστά συντηρημένη τροφή και στο φρέσκο προϊόν υπάρχει κάποια διαφορά, η οποία εντοπίζεται στην ποιότητα. H μακροχρόνια κατάψ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!