Με ένα μαχαίρι με πλατιά λάμα πιέζουμε τη σκελίδα του σκόρδο με το φαρδύ μέρος της λάμας του μαχαιριού,μέχρι να σπάσει. Το κολπάκι αυτό χ...
ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ
Home > All posts
By NIKOS
Με ένα μαχαίρι με πλατιά λάμα πιέζουμε τη σκελίδα του σκόρδο με το φαρδύ μέρος της λάμας του μαχαιριού,μέχρι να σπάσει. Το κολπάκι αυτό χ...
By NIKOS
Δύο αβγά ισοδυναμούν με 100 γρ. κρέας. Αντικαθιστά κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, τυρί. Είναι πλούσιο σε μεταλλικά: φώσφορο, σίδηρο, ποτάσιο, β...
By NIKOS
Για να αποφύγετε τις στάμπες από αλεύρι στη φόρμα (και για να μην κολλήσει το κέικ με τη φόρμα), ραντίστε αντί με αλεύρι με κακάο.
By NIKOS
Για να εμποδίσετε τις σταφίδες να βουλιάζουν στον πάτο του κέικ που φτιάχνετε και να φτιάξουν ένα σταθερό στρώμα, κάντε το εξής: Αφού τις...
By NIKOS
Για να αποφύγετε να σας κολλήσει το ψάρι ή το κοτόπουλο στα κάρβουνα, τρίψτε τη σχάρα όπως είναι ζεστή με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση. ...
By NIKOS
By NIKOS
Για να μη βγάζει τόσα υγρά το σπανάκι κατά το μαγείρεμα, προσθέστε του λίγη φρυγανιά τριμμένη ή ρύζι.
By NIKOS
Όσο περισσότερη ώρα μείνει το κρεμμύδι στον κιμά, τόσο περισσότερη ώρα έχει για να βγάλει τα υγρά του καθώς και να ποτίσει το μείγμα με τ...
By NIKOS
Για να έχετε πάντα μαϊντανό ή σέλινο έτοιμο, κάντε το εξής: Πλύντε το , ψιλοκόψτε το και βάλτε το σε παγοθήκες με λίγο νερό. Όταν παγώσου...
By NIKOS
Για να αποφύγετε να κυρτώσουν οι μπριζόλες κατά το ψήσιμο, κόψτε το λίπος που έχει γύρω της σε 2-3 σημεία.
By NIKOS
Μην ανησυχείτε, δεν έχει χαλάσει, είναι πολύ συνηθισμένο. Βάλτε το βαζάκι με το μέλι σε ζεστό νερό μέχρι να εξαφανιστούν οι κρύσταλλοι πο...
By NIKOS
Καλό κομμάτι χοιρινού θεωρείται αυτό που είναι 10-15 μηνών και το χρώμα του είναι ροζ. Εκλεκτά κομμάτια του είναι το ψαρονέφρι, το φιλέτο...
By NIKOS
Πολύ καλές για τηγάνι και γκριλ είναι οι μπριζόλες κόντρα φιλέτο που έχουν και κόκκαλο. Οι σπαλομπριζόλες είναι ακόμα πιο νόστιμες, με αρ...
By NIKOS
Το κομμένο λάχανο θα σας κρατήσει περισσότερο αν το αλείψετε με λίγο λεμόνι και το τυλίξετε σε διαφανή ζελατίνα κουζίνας.
By NIKOS
Για να σας κρατήσουν τα φασόλια για πολύ καιρό, βάλτε τα σε πάνινες σακούλες, ώστε να αερίζονται και μακριά από υγρασία.