ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ Με ένα μαχαίρι με πλατιά λάμα πιέζουμε τη σκελίδα του σκόρδο με το φαρδύ μέρος της λάμας του μαχαιριού,μέχρι να σπάσει. Το κολπάκι αυτό χ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΥΓΟΥ

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΥΓΟΥ Δύο αβγά ισοδυναμούν με 100 γρ. κρέας. Αντικαθιστά κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, τυρί. Είναι πλούσιο σε μεταλλικά: φώσφορο, σίδηρο, ποτάσιο, β...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Για να αποφύγετε τις στάμπες από αλεύρι στη φόρμα (και για να μην κολλήσει το κέικ με τη φόρμα), ραντίστε αντί  με αλεύρι με κακάο.

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΙΚ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΙΚ Για να εμποδίσετε τις σταφίδες να βουλιάζουν στον πάτο του κέικ που φτιάχνετε και να φτιάξουν ένα σταθερό στρώμα, κάντε το εξής: Αφού τις...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΡΕΑΣ,ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΨΑΡΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΚΡΕΑΣ,ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΨΑΡΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ Για να αποφύγετε να σας κολλήσει το ψάρι ή το κοτόπουλο στα κάρβουνα, τρίψτε τη σχάρα όπως είναι ζεστή με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση. ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΗΧΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ

ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΗΧΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ Για πιο πηχτή σάλτσα σε μαγειρευτό κρέας, αλεύρωσέ το το πριν το τσιγάρισμα.

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Για να μη βγάζει τόσα υγρά το σπανάκι κατά το μαγείρεμα, προσθέστε του λίγη φρυγανιά τριμμένη ή ρύζι.

Διαβάστε περισσότερα »


ΒΑΡΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

ΒΑΡΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ Όσο περισσότερη ώρα μείνει το κρεμμύδι στον κιμά, τόσο περισσότερη ώρα έχει για να βγάλει τα υγρά του καθώς και να ποτίσει το μείγμα με τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΑΓΑΚΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ Η ΣΕΛΙΝΟΥ

ΠΑΓΑΚΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ Η ΣΕΛΙΝΟΥ Για να έχετε πάντα μαϊντανό ή σέλινο έτοιμο, κάντε το εξής: Πλύντε το , ψιλοκόψτε το και βάλτε το σε παγοθήκες με λίγο νερό. Όταν παγώσου...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΡΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΡΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ Για να αποφύγετε να κυρτώσουν οι μπριζόλες κατά το ψήσιμο, κόψτε το λίπος που έχει γύρω της σε 2-3 σημεία.

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΟ ΜΕΛΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΟ ΜΕΛΙ Μην ανησυχείτε, δεν έχει χαλάσει, είναι πολύ συνηθισμένο. Βάλτε το βαζάκι με το μέλι σε ζεστό νερό μέχρι να εξαφανιστούν οι κρύσταλλοι πο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΚΑΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΚΑΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ Καλό κομμάτι χοιρινού θεωρείται αυτό που είναι 10-15 μηνών και το χρώμα του είναι ροζ. Εκλεκτά κομμάτια του είναι το ψαρονέφρι, το φιλέτο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ Πολύ καλές για τηγάνι και γκριλ είναι οι μπριζόλες κόντρα φιλέτο που έχουν και κόκκαλο. Οι σπαλομπριζόλες είναι ακόμα πιο νόστιμες, με αρ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΑΧΑΝΟΥ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΑΧΑΝΟΥ Το κομμένο λάχανο θα σας κρατήσει περισσότερο αν το αλείψετε με λίγο λεμόνι και το τυλίξετε σε διαφανή ζελατίνα κουζίνας.

Διαβάστε περισσότερα »


ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΑΣΟΛΙΩΝ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΑΣΟΛΙΩΝ Για να σας κρατήσουν τα φασόλια για πολύ καιρό, βάλτε τα σε πάνινες σακούλες, ώστε να αερίζονται και μακριά από υγρασία.

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!