Αλάτι χωρίς υπερβολές

Αλάτι χωρίς υπερβολές Ο οργανισμός μας απαιτεί 6 με 8 γραμμάρια αλάτι την ημέρα. Μπορείτε συνεπώς να προσθέτετε λίγο αλάτι στα φαγητά σας, αποφεύγοντας όμως τι...

Διαβάστε περισσότερα »


Ξεβιδώστε τίς κολλημένες βίδες

Ξεβιδώστε τίς κολλημένες βίδες Για να ξεβιδώσετε μία βίδα η οποία έχει κολλήσει, ζεστάνετε την άκρη τού κατσαβιδιού με έναν αναπτήρα. Η θερμότητα θα διαστείλει το μέταλ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για το συνάχι και τον πυρετό

Για το συνάχι και τον πυρετό Το κριθάρι κάνει καλό στο συνάχι και τα βρογχικά και ρίχνει τον πυρετό.

Διαβάστε περισσότερα »


Τονώστε τήν κυκλοφορία τού αίματος

Τονώστε τήν κυκλοφορία τού αίματος Η ορδενίνη, η οποία υπάρχει στο κριθάρι το οποίο μόλις έχει φυτρώσει, είναι ένα εξαιρετικώς χρήσιμο αλκαλοειδές, με δράση ανάλογη με της ...

Διαβάστε περισσότερα »


Λαμπερή τσάντα και ζώνη

Λαμπερή τσάντα και ζώνη Για να ξαναδώσουμε λάμψη σε μία τσάντα, ή σε μία ζώνη, την τρίβουμε με κρεμμύδι.

Διαβάστε περισσότερα »


Αόρατη μελάνη

Αόρατη μελάνη Το ζουμί τού κρεμμυδιού, είναι γνωστό και σαν «αόρατη μελάνη». Βεβαίως, χρειαζόμαστε μία πέννα για το γράψιμο και δεν θα βρείτε εύκολα κο...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μην κολλά το μέλι στο κουτάλι

Για να μην κολλά το μέλι στο κουτάλι Περάστε το κουτάλι από βραστό νερό, πριν το χρησιμοποιήσετε για το μέλι. Έτσι δεν θα κολλά μετά στο κουτάλι.

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μην μαυρίζουν οι πατάτες

Για να μην μαυρίζουν οι πατάτες Εάν ξεφλουδίζετε τις πατάτες πολλή ώρα πριν τις μαγειρέψετε, ρίχνετέ τις σε νερό με γάλα, για να μην μαυρίζουν.

Διαβάστε περισσότερα »


Το φωτιστικό οινόπνευμα

Το φωτιστικό οινόπνευμα Εμποτισμένο με οινόπνευμα, ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, θα καθαρίσει κάθε τι θαμπό (βάλτε καλύτερα γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας...

Διαβάστε περισσότερα »


Ασπρο ξύδι για αφαλάτωση του βραστήρα

Ασπρο ξύδι για αφαλάτωση του βραστήρα Για να κάνετε αφαλάτωση του βραστήρα, γεμίστε τον με ξύδι ανακατεμένο με νερό και αφήστε τον μερικές ώρες. Ξεπλύνετε με προσοχή, για να α...

Διαβάστε περισσότερα »


Απαλό αρωματικό χώρου

Απαλό αρωματικό χώρου Ένα αρωματικό χώρου, λεπτό και απαλό: Αφήστε να σιγοβράσουν σε μία κατσαρόλα, ένα ποτήρι χυμό λεμονιού, ένα ποτήρι νερό, τρία μοσχοκάρφια...

Διαβάστε περισσότερα »


ΡΕΠΑΝΙ

ΡΕΠΑΝΙ Πρέπει να γνωρίζετε ότι το ρεπάνι (το άσπρο) καίει (συνήθως) και αυτό το κάνει υπέροχο. Αυτό που δεν γνωρίζετε (ίσως) είναι ότι το &qu...

Διαβάστε περισσότερα »


ΡΥΖΙ ΣΠΥΡΩΤΟ

ΡΥΖΙ ΣΠΥΡΩΤΟ Αν θέλετε το ρύζι να γίνεται "σπυρωτό" την ώρα που το βράζετε προσθέτετε 3-4 σταγόνες λεμονάκι μυρωδάτο!

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ Τηγανίζετε φέτες από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, διάφορα σκληρά τυριά, αλλά όταν τα τηγανίζετε αυτά δεν είναι αρκετά τραγανά και έχουν κα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΡΑΓΑΝΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΡΑΓΑΝΕΣ Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!