Ο οργανισμός μας απαιτεί 6 με 8 γραμμάρια αλάτι την ημέρα. Μπορείτε συνεπώς να προσθέτετε λίγο αλάτι στα φαγητά σας, αποφεύγοντας όμως τι...
Αλάτι χωρίς υπερβολές
Home > All posts
By NIKOS
Ο οργανισμός μας απαιτεί 6 με 8 γραμμάρια αλάτι την ημέρα. Μπορείτε συνεπώς να προσθέτετε λίγο αλάτι στα φαγητά σας, αποφεύγοντας όμως τι...
By NIKOS
Για να ξεβιδώσετε μία βίδα η οποία έχει κολλήσει, ζεστάνετε την άκρη τού κατσαβιδιού με έναν αναπτήρα. Η θερμότητα θα διαστείλει το μέταλ...
By NIKOS
Η ορδενίνη, η οποία υπάρχει στο κριθάρι το οποίο μόλις έχει φυτρώσει, είναι ένα εξαιρετικώς χρήσιμο αλκαλοειδές, με δράση ανάλογη με της ...
By NIKOS
Για να ξαναδώσουμε λάμψη σε μία τσάντα, ή σε μία ζώνη, την τρίβουμε με κρεμμύδι.
By NIKOS
Το ζουμί τού κρεμμυδιού, είναι γνωστό και σαν «αόρατη μελάνη». Βεβαίως, χρειαζόμαστε μία πέννα για το γράψιμο και δεν θα βρείτε εύκολα κο...
By NIKOS
Περάστε το κουτάλι από βραστό νερό, πριν το χρησιμοποιήσετε για το μέλι. Έτσι δεν θα κολλά μετά στο κουτάλι.
By NIKOS
Εάν ξεφλουδίζετε τις πατάτες πολλή ώρα πριν τις μαγειρέψετε, ρίχνετέ τις σε νερό με γάλα, για να μην μαυρίζουν.
By NIKOS
Εμποτισμένο με οινόπνευμα, ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, θα καθαρίσει κάθε τι θαμπό (βάλτε καλύτερα γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας...
By NIKOS
Για να κάνετε αφαλάτωση του βραστήρα, γεμίστε τον με ξύδι ανακατεμένο με νερό και αφήστε τον μερικές ώρες. Ξεπλύνετε με προσοχή, για να α...
By NIKOS
Ένα αρωματικό χώρου, λεπτό και απαλό: Αφήστε να σιγοβράσουν σε μία κατσαρόλα, ένα ποτήρι χυμό λεμονιού, ένα ποτήρι νερό, τρία μοσχοκάρφια...
By NIKOS
Πρέπει να γνωρίζετε ότι το ρεπάνι (το άσπρο) καίει (συνήθως) και αυτό το κάνει υπέροχο. Αυτό που δεν γνωρίζετε (ίσως) είναι ότι το &qu...
By NIKOS
Αν θέλετε το ρύζι να γίνεται "σπυρωτό" την ώρα που το βράζετε προσθέτετε 3-4 σταγόνες λεμονάκι μυρωδάτο!
By NIKOS
Τηγανίζετε φέτες από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, διάφορα σκληρά τυριά, αλλά όταν τα τηγανίζετε αυτά δεν είναι αρκετά τραγανά και έχουν κα...
By NIKOS
Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά...