Ζωντανέψτε τα τριαντάφυλλα

Ζωντανέψτε τα τριαντάφυλλα Εάν τα τριαντάφυλλα, τα οποία αγοράσατε, έγειραν κιόλας το κεφάλι τους, κάντε τους ένα μπάνιο σε μία λεκάνη γεμάτη νερό, στο οποίο προσ...

Διαβάστε περισσότερα »


Καθαρίστε και γυαλίστε τα χάλκινα σκεύη

Καθαρίστε και γυαλίστε τα χάλκινα σκεύη Για να καθαρίσουν και να γυαλίσουν τα χάλκινα σκεύη, τρίψτε τα με ένα κομμένο λεμόνι, βουτηγμένο σε αλάτι.

Διαβάστε περισσότερα »


Κερί χωρίς σταξίματα

Κερί χωρίς σταξίματα Τέλος στο στάξιμο κατά μήκος του κεριού. Βουτάτε το σε νερό με αλάτι, ή βάζετέ το μία νύκτα στην κατάψυξη.

Διαβάστε περισσότερα »


Βάζα τα οποία αστράπτουν

Βάζα τα οποία αστράπτουν Με την πάροδο του χρόνου, τα γυάλινα βάζα θαμπώνουν και αποκτούν ένα λευκό στρώμα, το οποίο οφείλεται γενικώς, στην εναπόθεση αλάτων απ...

Διαβάστε περισσότερα »


Καθαρίστε βούρτσες και κτένες

Καθαρίστε βούρτσες και κτένες Το νερό και το σαπούνι δεν αρκούν για να καθαρίσουν καλά οι βούρτσες και οι κτένες σας και να απαλλαγούν από όλα τα υπολείμματα ζελέ, μο...

Διαβάστε περισσότερα »


Το ξύλο στο οποίο κόβουμε το ψωμί

Το ξύλο στο οποίο κόβουμε το ψωμί Εάν τυχόν το ξύλο, επάνω στο οποίο κόβετε τα λαχανικά, ή το ψωμί, μυρίζει ψάρι, πρώτα το τρίβετε καλά με μουστάρδα σε σκόνη, μετά την αφ...

Διαβάστε περισσότερα »


Χρήση διάφανης μεμβράνης

Χρήση διάφανης μεμβράνης Εάν χρησιμοποιείτε διάφανη μεμβράνη για διάφορες δουλειές, φυλάξτε το ρολό της στο ψυγείο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα κόβεται τ...

Διαβάστε περισσότερα »


Τροχίστε τους μεταλλικούς τρίφτες

Τροχίστε τους μεταλλικούς τρίφτες Τροχίστε τούς μεταλλικούς τρίφτες (τυριού κ.λπ.) της κουζίνας, τρίβοντάς τους με λίγο γυαλόχαρτο. Πριν τους ξαναχρησιμοποιήσετε, ξεβγάλ...

Διαβάστε περισσότερα »


Περίσσεψε σάλτσα;

Περίσσεψε σάλτσα; Αν σας περίσσεψε σάλτσα ζυμαρικών από βαζάκι (π.χ. πέστο) ή χειροποίητη και δεν θέλετε να ξαναφτιάξετε μακαρονάδα κάντε το εξής: αλεί...

Διαβάστε περισσότερα »


Η πιο καλή η μπεσαμέλ II

Η πιο καλή η μπεσαμέλ II Το γάλα που ρίχνουμε στο καβουρδισμένο αλεύρι για να φτιάξουμε μπεσαμέλ είναι προτιμότερο να το έχουμε ζεστάνει προηγουμένως. Έτσι, η μπε...

Διαβάστε περισσότερα »


Η πιο καλή η μπεσαμέλ

Η πιο καλή η μπεσαμέλ Για να μη έχει γεύση αλευρίλας η μπεσαμέλ, πρέπει να ψήσουμε σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα το αλεύρι στο βούτυρο ή στο λάδι. Πιο συγκεκρ...

Διαβάστε περισσότερα »


Λάδι στη λευκή σοκολάτα

Λάδι στη λευκή σοκολάτα Όταν θέλουμε να λιώσουμε λευκή σοκολάτα βάζουμε στο μπεν μαρί ελάχιστο ελαιόλαδο. Αυτή η προσθήκη βοηθάει στο να λιώσει πιο εύκολα η σοκο...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μείνει τραγανή η τάρτα

Για να μείνει τραγανή η τάρτα Μόλις ψήσουμε την τάρτα (αλμυρή ή γλυκιά), την ξεφορμάρουμε προσεχτικά και την αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα με ποδαράκια (ή στη σχάρα του φ...

Διαβάστε περισσότερα »


Βελουτέ... σουρωτή!

Βελουτέ... σουρωτή! Για να αποκτήσει η σούπα βελουτέ πραγματικά βελούδινη υφή, πρέπει καταρχάς να την πολτοποιήσουμε καλά. Ιδανικά, λοιπόν, χρησιμοποιούμε έν...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς θα δέσει η σάλτσα;

Πώς θα δέσει η σάλτσα; Αν έχει γίνει το κοκκινιστό ή το λεμονάτο αλλά η σάλτσα δεν έχει δέσει, κάνουμε το εξής απλό για να αποφύγουμε να τη δέσουμε με κορν φλάο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!