Με την πάροδο του χρόνου, τα γυάλινα βάζα θαμπώνουν και αποκτούν ένα λευκό στρώμα, το οποίο οφείλεται γενικώς, στην εναπόθεση αλάτων απ...
Βάζα τα οποία αστράπτουν
Home > All posts
By NIKOS
Με την πάροδο του χρόνου, τα γυάλινα βάζα θαμπώνουν και αποκτούν ένα λευκό στρώμα, το οποίο οφείλεται γενικώς, στην εναπόθεση αλάτων απ...
By NIKOS
Το νερό και το σαπούνι δεν αρκούν για να καθαρίσουν καλά οι βούρτσες και οι κτένες σας και να απαλλαγούν από όλα τα υπολείμματα ζελέ, μο...
By NIKOS
Εάν τυχόν το ξύλο, επάνω στο οποίο κόβετε τα λαχανικά, ή το ψωμί, μυρίζει ψάρι, πρώτα το τρίβετε καλά με μουστάρδα σε σκόνη, μετά την αφ...
By NIKOS
Εάν χρησιμοποιείτε διάφανη μεμβράνη για διάφορες δουλειές, φυλάξτε το ρολό της στο ψυγείο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα κόβεται τ...
By NIKOS
Τροχίστε τούς μεταλλικούς τρίφτες (τυριού κ.λπ.) της κουζίνας, τρίβοντάς τους με λίγο γυαλόχαρτο. Πριν τους ξαναχρησιμοποιήσετε, ξεβγάλ...
By NIKOS
Αν σας περίσσεψε σάλτσα ζυμαρικών από βαζάκι (π.χ. πέστο) ή χειροποίητη και δεν θέλετε να ξαναφτιάξετε μακαρονάδα κάντε το εξής: αλεί...
By NIKOS
Το γάλα που ρίχνουμε στο καβουρδισμένο αλεύρι για να φτιάξουμε μπεσαμέλ είναι προτιμότερο να το έχουμε ζεστάνει προηγουμένως. Έτσι, η μπε...
By NIKOS
Για να μη έχει γεύση αλευρίλας η μπεσαμέλ, πρέπει να ψήσουμε σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα το αλεύρι στο βούτυρο ή στο λάδι. Πιο συγκεκρ...
By NIKOS
Όταν θέλουμε να λιώσουμε λευκή σοκολάτα βάζουμε στο μπεν μαρί ελάχιστο ελαιόλαδο. Αυτή η προσθήκη βοηθάει στο να λιώσει πιο εύκολα η σοκο...
By NIKOS
Μόλις ψήσουμε την τάρτα (αλμυρή ή γλυκιά), την ξεφορμάρουμε προσεχτικά και την αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα με ποδαράκια (ή στη σχάρα του φ...
By NIKOS
Για να αποκτήσει η σούπα βελουτέ πραγματικά βελούδινη υφή, πρέπει καταρχάς να την πολτοποιήσουμε καλά. Ιδανικά, λοιπόν, χρησιμοποιούμε έν...
By NIKOS
Αν έχει γίνει το κοκκινιστό ή το λεμονάτο αλλά η σάλτσα δεν έχει δέσει, κάνουμε το εξής απλό για να αποφύγουμε να τη δέσουμε με κορν φλάο...
By NIKOS
... και άρα πολύ μαλακιά και αφράτη, 1/2 κλωναράκι είναι αρκετό για την συνταγή μας. Το υπόλοιπο το τυλίγουμε με μεμβράνη και το φυλάμε σ...
By NIKOS
Με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβουμε πολύ προσεχτικά την κολοκύθα στη μέση, με φορά από κοτσάνι σε κοτσάνι, όπως κάνουμε και με το καρπο...
By NIKOS
Μόλις ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια, κόβουμε με ένα ψαλίδι τα πτερύγια του ...