Για να ανοίξουμε φύλλο ζύμης με ευκολία ,χωρίς αλεύρι και χωρίς να κολλάει στον πλάστη μας,αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε...
ΕΥΚΟΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ
Home > All posts
By NIKOS
Για να ανοίξουμε φύλλο ζύμης με ευκολία ,χωρίς αλεύρι και χωρίς να κολλάει στον πλάστη μας,αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε...
By NIKOS
Κάθε φορά που κόβετε καυτερές πιπεριές αισθάνεστε για ώρα μετά να σας καίνε τα χέρια;Δοκιμάστε την επόμενη φορά πρίν αρχίσετε να τις κόβε...
By NIKOS
Πολλές φορές όταν φτιάχνουμε τυροπιτάκια,δέν γίνονται όσο τραγανά θα θέλαμε.Το μυστικό για να πετυχαίνουμε πάντα τραγανά τηγανητά τυροπι...
By NIKOS
Σας αρέσει η ζύμη της πίτσας σας να είναι μαλακή;Αν ναί,το μόνο που έχετε να κάνετε την επόμενη φορά που θα ξαναφτιάξετε πίτσα,είναι να π...
By NIKOS
Είναι προτιμότερο να αλατοπιπερώνουμε πάντα προς το τέλος του μαγειρέματος,γιατί αν παράδειγμα το κρέας έχει βράσει αλλα η σάλτσα είναι λ...
By NIKOS
Οταν τηγανίζετε ή μαγειρεύετε σε κατσαρόλα χρησιμοποιείτε πάντα καπάκι.Ετσι αναπτύσσονται πιό γρήγορα οι θερμοκρασίες και εν τέλλει το φα...
By NIKOS
Υπαρχουν τραγανά,αλλα και μαλακά μπισκότα.Μήν κάνετε το λάθος και τα αποθηκευσετε μαζί στο ίδιο κουτί γιατί η υγρασία που έχουν(και θα απ...
By NIKOS
ΠΟΤΕ δεν βάζουμε ενα κρέας να βράσει γρήγορα και σε δυνατή φωτιά στην κατσαρόλα γιατι έτσι σκληραίνει.Χαμηλή φωτιά,σκεπασμένη κατσαρόλα κ...
By NIKOS
Πολλές φορές όταν μετράμε κολλώδη υγρά για κάποια συνταγή μας όπως π.χ. μέλι,γλυκόζη,πετιμέζι κλπ,αρκετή ποσότητα παραμένει στον δοσομετρ...
By NIKOS
Αν δέν είσαστε και τόσο μεγάλος φάν της φέτας,αυτό που μπορείτε να κάνετε όταν φτιάχνετε τυρόπιτες,είναι να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότ...
By NIKOS
Για να έχουν οι πίτες σας(αλμυρές ή γλυκές) πάντα τραγανά φύλλα,προσθέστε στη ζύμη σας την ώρα που τη φτιάχνετε,λίγο στραγγιστό γιαούρτι....
By NIKOS
Αν θέλετε να φτιάξετε ψωμί με σούπερ κρατσανιστη,τραγανή κόρα και με εμφάνιση χωριάτικου,τότε απλά βάλτε την ώρα που ψήνεται στο κάτω μέ...
By NIKOS
Οταν έχουμε να τσιγαρίσουμε κρεμμύδια και σκόρδα,φροντίζουμε να τσιγαρίσουμε πρώτα τα κρεμμύδια καί λίγο πρίν μαραθούν εντελώς βάζουμε τα...
By NIKOS
Οταν χρησιμοποιείτε μαγιά για να φτιάξετε κάποιο ψωμί ή άλλο αρτοσκεύασμα,θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή το νερό στο οποίο θα τη διαλ...
By NIKOS
Πολλές φορές όταν χρησιμοποιούμε τάπερ για να αποθηκεύσουμε τρόφιμα,όσο και να τα πλύνουμε με σαπούνι πιάτων οι μυρωδιές και τα λίπη δέν ...