Σας συμβαίνει πολλές φορές όταν φτιάχνετε ζυμαρικά με σάλτσα το πιάτο σας να σας βγαίνει αρκετά αλμυρό;Αυτο που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατήσετε λίγο νερό απο τα μακαρόνια που έχουν βράσει και να το προσθέσετε αργότερα αντί για απλό νερό στη σάλτσα που θα φτιάξετε.Ο λόγος είναι πως όλοι μας συνήθως όταν βράζουμε ζυμαρικά,βάζουμε μπόλικο αλάτι κάτι που είναι και το σωστό.Αν προσθέσουμε αλάτι και στη σάλτσα είναι πολύ πιθανό το συνολικό αποτέλεσμα να μας βγεί αλμυρό.Με τον παραπάνω τρόπο η σάλτσα παίρνει όσο αλάτι –αλλα και νοστιμιά- χρειάζεται απο το αλατόνερο των ζυμαρικών και το τελικό μας πιάτο βγαίνει πιό σωστό σε αναλογία αλατιού.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΛΜΥΡΗ Η ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
On : Σάββατο 8 Αυγούστου 2015, Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες : ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου