Αλλο ενα πρακτικό κολπάκι για να καθαρίσετε τα κρεμμύδια σας αφ ενός χωρίς κόπο και αφ ετέρου χωρίς να δακρύσουν τα μάτια σας είναι να βάλετε όσα κρεμμύδια θέλετε να χρησιμοποιήσετε όπως είναι μαζί με τη φλούδα τους,σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και να τα αφήσετε να βράσουν για 5 λεπτά μετρώντας απο την ώρα που θα ξεκινήσει το βράσιμο.Επειτα αδειάζετε την κατσαρόλα όπως είναι σε ένα τρυπητό και ξεπλένετε με άφθονο νερό βρύσης.Αφήστε τα στο τρυπητό μέχρι να κρυώσουν πολύ και να μπορείτε να τα πιάσετε.Στη συνέχεια κόψτε τα κρεμμυδάκια σας απο τη ρίζα και πιέστε με τα δάχτυλά σας απο την αντίθετη μεριά της ρίζας που έχετε κόψει και θα δείτε οτι τα κρεμμυδάκια σας κυριολεκτικά θα πετάγονται εντελώς καθαρισμένα!!!Αν τυχόν μείνη μια μικρή λουρίδα απο το κρεμμύδι απλά κόψτε τη με ένα μαχαιράκι.Φανταστείτε τώρα πόσο μπορεί να σας λύσει τα χέρια το παραπάνω κολπάκι όταν ετοιμάζετε κάποιο φαγητό που απαιτεί μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιών.Επίσης μπορείτε να φυλάξετε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σας σε βαζάκια στο ψυγείο -φροντίζοντας αφού τα τοποθετήσετε να συμπληρώσετε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν όλα-και να βγάζετε απλά όποτε σας χρειάζεται όση ποσότητα θέλετε.
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
On : Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015, Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες : ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Θα πρέπει να βάλουμε ελαιόλαδο για να συντηρηθούν στο βάζο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκ παραδρομής δέν το σημείωσα στην ανάρτηση!Μόλις έκανα τη διόρθωση!Φυσικά και χρειάζεται ελαιόλαδο για να μή χαλάσουν!!!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την επισήμανσή σας!!!!!
Διαγραφή