Πολλοί απο εμάς προτιμούμε όσο είναι στην εποχή τους να τρίβουμε τομάτες και να βάζουμε ολόφρεσκια τριμμένη τομάτα στα φαγητά μας απο το να χρησιμοποιήσουμε κάποια κονσέρβα.Τί γίνεται όμως με τις φλούδες που απομένουν;Πολλοί κάνουμε το λάθος και τις πετάμε και ώς γνωστόν στην μαγειρική δέν πετάμε ΤΙΠΟΤΑ!!!Αυτό που μπορούμε να κάνουμε με τις φλούδες είναι να τις στρώσουμε σε ένα ταψί και αφού αλατοπιπερώσουμε ελαφρά τις ψήνουμε στον φούρνο μας στη λειτουργία αέρα για 20 λεπτά στους 80 βαθμούς η μέχρι να δούμε οτι έχουν αφυδατωθεί εντελώς και έχουν σχηματίσει μια κρούστα.Ελέγξτε οτι είναι το ιδιο και στις 2 πλευρές και εάν όχι γυρίστε τες και ψήστε λίγο παραπάνω.Το επόμενο βήμα είναι να σπάσετε την κρούστα και αφού τις βάλετε στο μούλτι να τις χτυπήσετε τόσο μέχρι να γίνουν εντελώς σκόνη.Τέλος αποθηκεύστε τη σκόνη σε ένα βαζάκι και χρησιμοποιήστε τη σκόνη τομάτας μελλοντικά είτε για να δώσετε μεγαλύτερη ένταση και γεύση φρέσκιας τομάτας σε ότι και να φτιάξετε που απαιτεί ντομάτα!!!
ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΦΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
On : Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες : ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου