• Χρησιμοποίησε μια μεγάλη κατσαρόλα, γιατί έχουν ανάγκη από χώρο.
• Βάλε αρκετή ποσότητα νερού και ρίξε μια πρέζα αλάτι, για να βράσει το νερό γρηγορότερα.
• Πρόσθεσε τα ζυμαρικά σταδιακά, ώστε να αποτρέψεις την ψύξη του νερού.
• Μην το παρακάνεις με τη βράση. Τα ζυμαρικά χρειάζονται περίπου 10 λεπτά, για να γίνουν αλ ντέντε, διαφορετικά θα είναι κολλώδη.
• Μην ξεπλένεις ποτέ τα ζυμαρικά μετά τη βράση, γιατί χάνουν πολύτιμες θρεπτικές ουσίες.
• Προτίμησε να τα ξανά βάλεις στην κατσαρόλα, αφού τα στραγγίσεις, με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν και απέφυγε το βούτυρο. Πώς να τα καταναλώσεις αποφεύγοντας τις πολλές θερμίδες:
• Κόψε φρέσκια ντομάτα, βασιλικό και ρόκα και πασπάλισε λίγη παρμεζάνα. Πολύ πιο υγιεινό συνοδευτικό από ότι μια κρέμα γάλακτος ή μια σάλτσα.
• Αν προτιμάς τα λαχανικά, μαγείρεψέ τα με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο σε ένα τηγάνι, ρίξε και λίγη φρέσκια ντομάτα και φτιάξε μια σπιτική γαρνιτούρα.
• Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε κάποιο εστιατόριο, παρήγγειλε μια light εκδοχή και κατανάλωσε τη μισή ποσότητα από το πιάτο σου.
• Βάλε αρκετή ποσότητα νερού και ρίξε μια πρέζα αλάτι, για να βράσει το νερό γρηγορότερα.
• Πρόσθεσε τα ζυμαρικά σταδιακά, ώστε να αποτρέψεις την ψύξη του νερού.
• Μην το παρακάνεις με τη βράση. Τα ζυμαρικά χρειάζονται περίπου 10 λεπτά, για να γίνουν αλ ντέντε, διαφορετικά θα είναι κολλώδη.
• Μην ξεπλένεις ποτέ τα ζυμαρικά μετά τη βράση, γιατί χάνουν πολύτιμες θρεπτικές ουσίες.
• Προτίμησε να τα ξανά βάλεις στην κατσαρόλα, αφού τα στραγγίσεις, με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν και απέφυγε το βούτυρο. Πώς να τα καταναλώσεις αποφεύγοντας τις πολλές θερμίδες:
• Κόψε φρέσκια ντομάτα, βασιλικό και ρόκα και πασπάλισε λίγη παρμεζάνα. Πολύ πιο υγιεινό συνοδευτικό από ότι μια κρέμα γάλακτος ή μια σάλτσα.
• Αν προτιμάς τα λαχανικά, μαγείρεψέ τα με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο σε ένα τηγάνι, ρίξε και λίγη φρέσκια ντομάτα και φτιάξε μια σπιτική γαρνιτούρα.
• Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε κάποιο εστιατόριο, παρήγγειλε μια light εκδοχή και κατανάλωσε τη μισή ποσότητα από το πιάτο σου.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου