Το σωστά μαγειρεμένο κρέας μπορεί να γίνει μια πολύ εύκολη υπόθεση, αν αποφύγεις αυτά τα λάθη.
Τους περισσότερους τους αγχώνει το να μαγειρέψουν κρέας καθώς έχουν το φόβο μήπως δεν ψηθεί σωστά. Δες ποια συχνά λάθει πρέπει να προσέξεις ώστε το ψήσιμο να σου γίνει παιχνιδάκι.
1. Το πρώτο λάθος είναι η πολύ χαμηλή φωτιά. Το εσωτερικό του κρέατος ή του κοτόπουλου θα ψηθεί στον ίδιο μόνο με το εξωτερικό με απότέλεσμα να μην πάρει το σωστό χρώμα και να παραμαγειρευτεί.
2. Για ένα καλό ψήσιμο πρέπει η φωτιά να είναι δυνατή έτσι ώστε οι πρωτείνες του κρέατος να μαγειρευτούν γρήγορα. Δυνάμωσε τη φωτιά και άφησε το τηγάνι να ζεσταθεί καλά, πρόσθεσε λίγο λάδι και στη συνέχεια βάλε το κρέας.
3. Ένα ακόμα συχνό λάθος είναι το αναποδογύρισμα του κρέατος πολύ συχνά και πολύ νωρίς. Όσο περισσότερο γυρνάς το κρέας τόσο πιο πολλά υγρά χάνονται. Επιπρόσθετα δεν προλαβαίνει να πάρει το σωστό καφέ χρώμα. Για να σιγουρευτείς πριν το γυρίσεις ανασήκωνε την άκρη του με μια λαβίδα.
4. Όταν το εξωτερικό της μπριζόλας είναι ικανοποιητικά ψημένο και έχει μια καφέ απόχρωση, θα πρέπει να αποκαλλάται και πολύ εύκολα από το τηγάνι. Αν δεν συμβαίνει αυτό, αφήνεις το κρέας να μαγειρευτεί λίγο ακόμα, περίπου 1’.
Τους περισσότερους τους αγχώνει το να μαγειρέψουν κρέας καθώς έχουν το φόβο μήπως δεν ψηθεί σωστά. Δες ποια συχνά λάθει πρέπει να προσέξεις ώστε το ψήσιμο να σου γίνει παιχνιδάκι.
1. Το πρώτο λάθος είναι η πολύ χαμηλή φωτιά. Το εσωτερικό του κρέατος ή του κοτόπουλου θα ψηθεί στον ίδιο μόνο με το εξωτερικό με απότέλεσμα να μην πάρει το σωστό χρώμα και να παραμαγειρευτεί.
2. Για ένα καλό ψήσιμο πρέπει η φωτιά να είναι δυνατή έτσι ώστε οι πρωτείνες του κρέατος να μαγειρευτούν γρήγορα. Δυνάμωσε τη φωτιά και άφησε το τηγάνι να ζεσταθεί καλά, πρόσθεσε λίγο λάδι και στη συνέχεια βάλε το κρέας.
3. Ένα ακόμα συχνό λάθος είναι το αναποδογύρισμα του κρέατος πολύ συχνά και πολύ νωρίς. Όσο περισσότερο γυρνάς το κρέας τόσο πιο πολλά υγρά χάνονται. Επιπρόσθετα δεν προλαβαίνει να πάρει το σωστό καφέ χρώμα. Για να σιγουρευτείς πριν το γυρίσεις ανασήκωνε την άκρη του με μια λαβίδα.
4. Όταν το εξωτερικό της μπριζόλας είναι ικανοποιητικά ψημένο και έχει μια καφέ απόχρωση, θα πρέπει να αποκαλλάται και πολύ εύκολα από το τηγάνι. Αν δεν συμβαίνει αυτό, αφήνεις το κρέας να μαγειρευτεί λίγο ακόμα, περίπου 1’.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου