1. Κράτησε το κοτόπουλο στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το χρησιμοποιήσεις.
2. Αφού κόψεις ωμό κοτόπουλο πλύνε με ζεστό νερό και σαπούνι τα χέρια σου
και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποίησες (μαχαίρια, επιφάνεια κοπής).
3. Όταν μαγειρεύεις κοτόπουλο, φρόντισε η θερμοκρασία να ξεπερνά τους 180 βαθμούς Κελσίου και να μην παραμένει ποτέ ροζ στο εσωτερικό του. Το κοτόπουλο τρώγεται πάντα καλοψημένο.
4. Το νωπό κοτόπουλο δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα που
καταναλώνονται ωμά, όπως τα λαχανικά. Εάν το κοτόπουλο έρθει σε επαφή με
τρόφιμα τα οποία θα μαγειρευτούν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού η
διαδικασία μαγειρέματος θα σκοτώσει τα βακτήρια που έχουν μεταφερθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου