Στην ουσία η αγκινάρα έχει την ιδιότητα να προσθέτει μια έντονη γλύκα σε ό,τι γευτούμε μαζί ή ύστερα από αυτήν, γιατί περιέχει μια χημική ουσία που αρχικά μοιάζει πικρή, αλλά έχει έντονη επίγευση. Το μαγείρεμα της αγκινάρας με μπόλικο λεμόνι έχει σκοπό να μετριάσει την υπερβολική γλύκα της, αλλά δεν μπορεί να περιορίσει την ικανότητά της να αλλοιώνει τη γεύση των υπόλοιπων τροφών.
Η αγκινάρα πικραίνει ή γλυκαίνει τις τροφές που συνοδεύει;
On : Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες : ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου