Αν δεν καταναλώσουμε τη φάβα που φτιάξαμε αμέσως κάνουμε αυτό που κάνει ο Στέλιος Παρλιάρος στις γλυκές κρέμες μέχρι να κρυώσουν. Καλύπτουμε την επιφάνεια της φάβας όσο είναι ζεστή με διάφανη μεμβράνη με τρόπο τέτοιο ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια του κρεμώδους πολτού. Έτσι η φάβα δεν θα πιάσει κρούστα και θα μείνει λεία και βελούδινη όπως όταν την κατεβάσαμε από τη φωτιά. Το ίδιο κάνουμε και σε χούμους, μπεσαμέλ και άλλες κρεμώδεις παρασκευές.
πηγή:http://www.gastronomos.grΜεμβράνη στη φάβα
On : Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012, Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες : ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΣΠΡΙΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου