Θέλεις να φυλάξεις χορταρικά και βότανα που δεν είναι η εποχή τους το καλοκαίρι; Ειδικά σακουλάκια που να αντέχουν στο κρύο και στην κατάψυξη! Για να είσαι όμως σίγουρη για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων καλό είναι να ζεματίζεις τα χορταρικά σου πριν τα βάλεις στην κατάψυξη. Έτσι θα προκαλέσεις ένα "σοκ" θερμοκρασίας στα μικρόβια και τους μικροοργανισμούς που θα σε απαλλάξουν από την παρουσία τους. Βάλε νερό να βράσει και ρίξε για πολύ λίγα δευτερόλεπτα μέσα τα λαχανικά σου. Αμέσως αφαίρεσέ τα και κρύσωσέ τα σε παγωμένο νερό. Στράγγιξε, συσκέυασε και φύλαξε στην κατάψυξη.
Πώς θα καταψύξεις τα λαχανικά σου, απομακρύνοντας τα μικρόβια!
On : Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες : ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου