ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα την πέτσα(την καφέ φλουδίτσα) από την καρυδόψιχα, αφήστε την μία ώρα μέσα σε  χλιαρό γάλα ή σε νερό με λίγο α...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΥΠΟΙ ΚΡΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ

ΤΥΠΟΙ ΚΡΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ Λευκά ξηρά: Για ψάρια, κρύο κρέας, ψητά και γενικά λευκά κρέατα, κινέζικο φαγητό, καπνιστό σολωμό, ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και φοντύ. Λ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΣΙΣΜΑΤΟΣ ΚΡΑΣΙΩΝ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΣΙΣΜΑΤΟΣ ΚΡΑΣΙΩΝ Τα πλούσια κόκκινα κρασιά σερβίρονται σε θερμοκρασία 16-18οC π.χ τα Bordeaux σερβίρονται σε θερμοκρασία 18 οC και τα Boulogne σε 16 οC. Τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΝΤΕ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ Για να κάνετε πιο ελαφριά μια σάλτσα με κρεμμύδια, προσθέστε ένα κομμάτι μήλο τριμμένο.

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΝ ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ

ΑΝ ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ Αν σας έπεσε πολύ ζάχαρη στο γλυκό σας χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού.

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ Αν  λερώθηκε το δερμάτινο σας τρίψτε το με το εσωτερικό της φλούδας μιας μπανάνας και μετά με βαμβακερό πανί (δοκιμάστε πρώτα σε εσωτερικό...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΝΤΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΣΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΣΑΣ Το αντηλιακό λάδι του καλοκαιριού αδιαβροχοποιεί τα δερμάτινα παπούτσια και τσάντες. 

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ Αν δεν έχετε ζυγαριά τότε η αντιστοιχία των υλικών είναι: α) για υγρά υλικά (νερό, βούτηρο, λάδι, κρασί, γάλα κλπ): 1 ποτήρι κρασιού = 10...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΡΑΣΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΡΑΣΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ Για εύκολο ξεφλούδισμα της βραστής πατάτας, μόλις βράσει, περάστε την σε κρύο νερό.

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΗΓΑΝΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΗΓΑΝΙΟΥ ΜΑΣ Τρίβουμε τον πάτο με υγρά φύλλα τσαγιού.

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΙΟΥ Μετά από το τρίψιμο μαλακού τυριού, ο τρίφτης καθαρίζεται δύσκολα. Βάλτε τον για 10 λεπτά στο ψυγείο και μετά σε ζεστό νερό.

Διαβάστε περισσότερα »


ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ Εάν σας περίσσεψαν κρόκοι αβγών από την παρασκευή ενός γλυκού, μπορείτε να τους διατηρήσετε στο ψυγείο για δυο μέρες, εάν τους βάλετε σε ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΕΙΚ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΕΙΚ - Πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο - Να είναι ο φούρνος προθερμασμένος - Να μην ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τουλάχιστον για τη...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΛΛΑΞΤΕ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΣΑΣ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΑΛΛΑΞΤΕ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΣΑΣ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Αλείψτε το με μουστάρδα και καρφώστε στο στήθος του (με οδοντογλυφίδες) φέτες μπέηκον.

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ Οταν σερβίρεται το κρασί υπάρχει κίνδυνος να λερώσετε το τραπεζομάντηλο γι’αυτό φτιάχτε γύρω από το στόμιο ένα φιόγκο με μία πετσέτα.

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!