Τις βάζουμε σε στρώσεις σε στραγγιστήρι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με αλάτι. Βάζουμε μέσα ένα πιάτο μικρότερο από το στραγγιστήρι και πι...
Πώς ξεπικρίζουν οι μελιτζάνες;
Home > All posts
By NIKOS
Τις βάζουμε σε στρώσεις σε στραγγιστήρι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με αλάτι. Βάζουμε μέσα ένα πιάτο μικρότερο από το στραγγιστήρι και πι...
By NIKOS
Στο βράσιμο των λαχανικών από την αρχή. Στις σούπες και στις σάλτσες το βάζουμε σχεδόν από την αρχή. Στο τηγάνισμα των ψαριών το προσθέτο...
By NIKOS
Στην ουσία η αγκινάρα έχει την ιδιότητα να προσθέτει μια έντονη γλύκα σε ό,τι γευτούμε μαζί ή ύστερα από αυτήν, γιατί περιέχει μια χημική...
By NIKOS
Ο σολομός ποσέ ή στον ατμό ταιριάζει με βασιλικό, δυόσμο, μέντα, μαϊντανό ή φρέσκο κόλιαντρο, ενώ ο σολομός στο φούρνο με πιο δυνατά αρωμ...
By NIKOS
Βάζουμε το ψάρι σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο μαζί με λαχανικά και καρυκεύματα, το περιτυλίγουμε, το κάνουμε «πακέτο» και το ψήνουμε στο...
By NIKOS
ΜΕΡΗ που φυτρώνει: μόνο στα χωράφια ΣΥΛΛΟΓΗ: από άνοιξη - καλοκαίρι ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: όλο το φυτό εκτός από τη ρίζα ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ: - συνι...
By NIKOS
ΠΕΡΙΟΧΗ που φυτρώνει: Σε ακαλλιέργητες περιοχές με ξηρό κλίμα ΣΥΛΛΟΓΗ: Άνοιξη ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: Το άνθος, το φύλλο, τα κλαδιά ΧΡΗΣΗ - ΙΔ...
By NIKOS
ΣΥΛΛΟΓΗ: άνοιξη, καλοκαίρι ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: όλα τα μέρη του φυτού εκτός της ρίζα ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ: - για το βήχα και τη καταρροή - για...
By NIKOS
ΜΕΡΗ που φυτρώνει: στους φράκτες ΣΥΛΛΟΓΗ: το καλοκαίρι ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: άνθος και καρπό ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ: - Άνθος: το βράζουμε, όταν μας πονά...
By NIKOS
ΜΕΡΗ που φυτρώνει: ηήποι ΣΥΛΛΟΓΗ: Φθινόπωρο ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: Το κλωνάρι με τα φύλλα, άνθος ΧΡΗΣΗ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: - συνιστάται για τσιμπήματ...
By NIKOS
ΜΕΡΗ που φυτρώνει: σε ηλιόλουστα χωράφια ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ: σταματάει τον πόνο στο στομάχι ΣΥΛΛΟΓΗ: το καλοκαίρι ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: το άνθος...
By NIKOS
Για σφιχτή σαντιγύ: Μαζί με την κρέμα γάλακτος ρίξε 5 σταγόνες χυμού λεμονιού - όχι παραπάνω για να μη χαλάσει η γλυκιά γεύση της - και...
By NIKOS
Τα τυριά διατηρούνται καλύτερα αν τα τυλίγετε με την ειδική μεμβράνη και τα βάζετε στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, όπου η θερμοκρασία ε...