Πώς ξεπικρίζουν οι μελιτζάνες;

Πώς ξεπικρίζουν οι μελιτζάνες; Τις βάζουμε σε στρώσεις σε στραγγιστήρι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με αλάτι. Βάζουμε μέσα ένα πιάτο μικρότερο από το στραγγιστήρι και πι...

Διαβάστε περισσότερα »


Πότε αλατίζουμε το φαγητό;

Πότε αλατίζουμε το φαγητό; Στο βράσιμο των λαχανικών από την αρχή. Στις σούπες και στις σάλτσες το βάζουμε σχεδόν από την αρχή. Στο τηγάνισμα των ψαριών το προσθέτο...

Διαβάστε περισσότερα »


Η αγκινάρα πικραίνει ή γλυκαίνει τις τροφές που συνοδεύει;

Η αγκινάρα πικραίνει ή γλυκαίνει τις τροφές που συνοδεύει; Στην ουσία η αγκινάρα έχει την ιδιότητα να προσθέτει μια έντονη γλύκα σε ό,τι γευτούμε μαζί ή ύστερα από αυτήν, γιατί περιέχει μια χημική...

Διαβάστε περισσότερα »


Ποια είναι τα καλύτερα συνοδευτικά του σολομού;

Ποια είναι τα καλύτερα συνοδευτικά του σολομού; Ο σολομός ποσέ ή στον ατμό ταιριάζει με βασιλικό, δυόσμο, μέντα, μαϊντανό ή φρέσκο κόλιαντρο, ενώ ο σολομός στο φούρνο με πιο δυνατά αρωμ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ποιος είναι ο γευστικότερος τρόπος μαγειρέματος του ψαριού;

Ποιος είναι ο γευστικότερος τρόπος μαγειρέματος του ψαριού; Βάζουμε το ψάρι σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο μαζί με λαχανικά και καρυκεύματα, το περιτυλίγουμε, το κάνουμε «πακέτο» και το ψήνουμε στο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΑΛΙΟ

ΓΑΛΙΟ ΜΕΡΗ που φυτρώνει: μόνο στα χωράφια ΣΥΛΛΟΓΗ: από άνοιξη - καλοκαίρι ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: όλο το φυτό εκτός από τη ρίζα ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ: - συνι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ

ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: τη ρίζα, που έχει κολλημένα πάνω της μικρά μπιλάκια ΧΡΗΣΗ: - παλιά για μαστίχα - δηλητηριώδες για τα ζώα Ιδιότητες: είν...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ

ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΠΕΡΙΟΧΗ που φυτρώνει: Σε ακαλλιέργητες περιοχές με ξηρό κλίμα ΣΥΛΛΟΓΗ: Άνοιξη ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: Το άνθος, το φύλλο, τα κλαδιά ΧΡΗΣΗ - ΙΔ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΒΟΥΖΙΛΑΝΘΗ ή ΚΟΥΦΟΞΥΛΙΑ ή ΖΑΜΠΟΥΚΟΣ

ΒΟΥΖΙΛΑΝΘΗ ή ΚΟΥΦΟΞΥΛΙΑ ή ΖΑΜΠΟΥΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗ: άνοιξη, καλοκαίρι ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: όλα τα μέρη του φυτού εκτός της ρίζα ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ: - για το βήχα και τη καταρροή - για...

Διαβάστε περισσότερα »


ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ με το σχήμα του φύλλου της έχουμε τρεις ποικιλίες: - Ημεράδι (μικρό φύλλο) - Φαρδοκλάδι (φαρδύ φύλλο) - Τσέρος (στενόμακρο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΜΕΡΗ που φυτρώνει: στους φράκτες ΣΥΛΛΟΓΗ: το καλοκαίρι ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: άνθος και καρπό ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ: - Άνθος: το βράζουμε, όταν μας πονά...

Διαβάστε περισσότερα »


ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΜΕΡΗ που φυτρώνει: ηήποι ΣΥΛΛΟΓΗ: Φθινόπωρο ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: Το κλωνάρι με τα φύλλα, άνθος ΧΡΗΣΗ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: - συνιστάται για τσιμπήματ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΒΑΛΣΑΜΟ ή ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ ή ΥΠΕΡΙΚΟ

ΒΑΛΣΑΜΟ ή ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ ή ΥΠΕΡΙΚΟ ΜΕΡΗ που φυτρώνει: σε ηλιόλουστα χωράφια ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ: σταματάει τον πόνο στο στομάχι ΣΥΛΛΟΓΗ: το καλοκαίρι ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: το άνθος...

Διαβάστε περισσότερα »


Μικρά μυστικά για τέλεια και σφιχτή σαντιγύ

Μικρά μυστικά για τέλεια και σφιχτή σαντιγύ Για σφιχτή σαντιγύ: Μαζί με την κρέμα γάλακτος ρίξε 5 σταγόνες χυμού λεμονιού - όχι παραπάνω για να μη χαλάσει η γλυκιά γεύση της - και...

Διαβάστε περισσότερα »


Πως διατηρούνται περισσότερο τα τυριά

Πως διατηρούνται περισσότερο τα τυριά Τα τυριά διατηρούνται καλύτερα αν τα τυλίγετε με την ειδική μεμβράνη και τα βάζετε στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, όπου η θερμοκρασία ε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!