Ο χρόνος βρασμού των γαρίδων παίζει σημαντικό ρόλο. Συγκεκριμένα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά, γιατί σκληραίνει το κρέας τους.
Σε πόση ώρα βράζουν οι γαρίδες;
Home > All posts
By NIKOS
Ο χρόνος βρασμού των γαρίδων παίζει σημαντικό ρόλο. Συγκεκριμένα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά, γιατί σκληραίνει το κρέας τους.
By NIKOS
Όταν χρησιμοποιείτε σκόνη κάρι, για να απελευθερώσετε το άρωμά του στα φαγητά, πρέπει να τη ρίξετε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, πριν ...
By NIKOS
Πριν τα ρίξετε στο καυτό λάδι για τηγάνισμα, πρέπει να τα αλευρώσετε πολύ καλά.
By NIKOS
Στα γλυκά που απαιτούν βούτυρο ή μαργαρίνη χρησιμοποιήσε αντίστοιχα προϊόντα με περισσότερα λιπαρά. Περισσότερο λίπος, π.χ. στο βούτυρο,...
By NIKOS
- Κέικ, κουλουράκια, κρέμες, παγωτά και πάσης φύσεως γλυκίσματα γίνονται θερμιδικά και γευστικά ελαφρύτερα εάν χρησιμοποιήσεις - Ελαιόλ...
By NIKOS
Μόλις σας πιάσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα της φαρυγγίτιδας (πονόλαιμος, ξερόβηχας), βάλτε στον αποχυμωτή ή στο μπλέντερ ένα πράσο. Κρατή...
By NIKOS
Σε 50 γρ. αμυγδαλέλαιο προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι καλέντουλας, 3 φύλλα ευκαλύπτου αποξηραμένα. 1 φλούδα λεμονιού και 2 κουταλιές φρέσκο...
By NIKOS
Λιώνουμε στο γουδί 30 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Στο μίξερ, προσθέτουμε στα αμύγδαλα 100 γρ. ροδόνερο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφ...
By NIKOS
Το νερό πρέπει να προστεθεί σταδιακά κι όχι όλο από την αρχή για να απορροφηθεί σωστά το αλεύρι. - Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σου, εί...
By NIKOS
Τα πικρά χόρτα βράζονται όπως όλα αλλά με μια μικρή διαφορά! Καταρχήν τα πικρά χόρτα θέλουν περισσότερο νερό κατά το βράσιμο ώστε να α...
By NIKOS
- Βάλε σαλτσούλα αντί για κέτσαπ Ένα από τα πιο βασικά συστατικά που δίνουν νοστιμιά στην πίτσα είναι η σάλτσα! Προτίμησε να την φτιάξ...
By NIKOS
Λιώνουμε στον ατμό 60 γρ. κερί μέλισσας και προσθέτουμε 250 γρ. αμυγδαλέλαιο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 100 γρ. ροδόνερο α...
By NIKOS
Μια άλλη γρήγορη συνταγή για ισχυρή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα: Ανακατεύουμε 1 κουταλιά γιαουρτιού. 1 κρόκο αυγού, 1 1/2 κουτ...
By NIKOS
Χωρίζουμε τον κρόκο 2 αυγών και τον χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας σταγόνα-σταγόνα 50 γρ. λάδι αβοκάντο και στη συνέχεια μισό κουταλάκι...
By NIKOS
Για να πλύνετε τις βούρτσες των μαλλιών ή γενικά όλες τις βούρτσες με φυσική τρίχα,τις βάζετε σε λεκάνη με χλιαρή σαπουνάδα και λίγη υγρή...