ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΕΡΙ #3

Ο όρος κερί αναφέρεται σε μια κατηγορία χημικών ενώσεων που είναι εύπλαστης στερεάς μορφής σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος και λιώνουν σε θερμοκρασίες πάνω από περίπου 45°C δίνοντας ένα χαμηλού ιξώδους υγρό. Τα κεριά είναι αδιάλυτα στο νερό αλλά διαλυτά σε οργανικούς διαλύτες.

Σε ρούχα
Αφαιρέσετε όσο το δυνατόν πιο πολύ κερί γίνεται ξύνοντάς το. Λιώστε το υπόλοιπο το κερί με ένα μπιστολάκι μαλλιών. Κρατήστε το μπιστολάκι σε απόσταση από το ρούχο, γιατί μερικά είδη υφασμάτων σκουραίνουν όταν θερμαίνονται πάρα πολύ. Απορροφήστε το λιωμένο κερί προσεκτικά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να φύγει όλο το κερί. Το υπόλοιπο λίπος του λεκέ εξαφανίζεται με πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων σε θερμοκρασίες άνω των 60 βαθμών.
Εάν το ρούχο σας δεν ανέχεται 60 βαθμούς και άνω, μουσκεύετε τον λεκέ με ζεστό νερό και υγρό πιάτων και αφήστε το να μουλιάσει για 4-6 ώρες. Στη συνέχεια, πλένετε το ύφασμα στο πλυντήριο ρούχων με υγρό πιάτων σε 30 ή 40 βαθμούς αναλόγως με τη θερμοκρασία αντοχής του υφάσματος.

Σε έπιπλα και μοκέτες
Ξύστε ή σπάστε όσο κερί μπορείτε να αφαιρέσετε από το έπιπλο ή το χαλί. Λιώστε το υπόλοιπο το κερί με ένα μπιστολάκι μαλλιών. Κρατήστε το μπιστολάκι σε απόσταση για να μην υπερθερμάνετε το
αντικείμενο και σκουρύνει. Απορροφήστε το λιωμένο κερί προσεκτικά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να φύγει όλο το κερί.

Για να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπο λίπος από το κερί χρησιμοποιείτε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με άοσμη κηροζίνη. Τυχόν υπόλοιπο χρώμα μπορεί να αφαιρεθεί με ένα πανί βρεγμένο με λίγο οινόπνευμα.
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΕΡΙ #3 4.5 5 NIKOS Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 Ο όρος κερί αναφέρεται σε μια κατηγορία χημικών ενώσεων που είναι εύπλαστης στερεάς μορφής σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος και λιώνουν σε θε...


On : Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!