Τα αυγά στο ψυγείο διατηρούνται για περίπου 3-5 εβδομάδες.Στην κατάψυξη όμως μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 6 μήνες.Πώς όμως μπορεί να επιτυγχανθεί αυτό;Κατ αρχάς χρειάζεται να έχουμε μία θήκη για κεκάκια(μάφιν) 12 θέσεων.Εν συνεχεία σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ίσα να ενοποιηθεί ο κρόκος με το ασπράδι τους.Επειτα,ανάλογα τον αριθμό των αυγών που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη ισομοιράζουμε το μείγμα σε ανάλογες θέσεις.Αν π.χ θέλουμε να καταψύξουμε 12 αυγά το ισομοιράζουμε σε 12 θεσεις στο ταψάκι,αν είναι 6 σε 6 θέσεις κ.ο.κ.μόλις ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού με αλουμινόχαρτο και τα καταψύχουμε για 3-4 ώρες.Απο κεί και πέρα με το που παγώσουν μπορούμε να τα μοιράσουμε σε σακκούλες τροφίμων και να παίρνουμε όση ποσότητα χρειαστούμε για το φαγητό μας.
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΑΥΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
On : Σάββατο 1 Αυγούστου 2015, Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες : ΑΥΓΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΓΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου