Το φύλλο της πίτας θέλει καλό ζύμωμα και καλή ξεκούραση.Οταν ζυμώνουμε,αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο μισή ώρα ετσι ωστε να αναπτυχθεί η γλουτένη(η ουσία που υπάρχει στα κοινά αλεύρια και που ενώνει τα συστατικά της ζύμης),οπότε δέν πρόκειται να μαζέψει μετά το φύλλο ούτε να μας δυσκολέψει στο άνοιγμά του.Αν περισσέψει ζύμη,μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για 4-5 μέρες,η αν θέλουμε για περισσότερο διάστημα,την διατηρούμε στην κατάψυξη.
ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ
On : Σάββατο 23 Μαΐου 2015, Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες : ΖΥΜΕΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου