Τα τρόφιμα που ΔΕΝ πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Το ψυγείο είναι κατά κανόνα απαραίτητο όταν θέλουμε να αποθηκεύσουμε φαγητό. Ωστόσο, υπάρχουν τρόφιμα που δεν “κάνει” να τα βάζουμε στο ψυγείο, για συγκεκριμένους λόγους. Δείτε την μαγική λίστα και αποφύγετε λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν σε θέματα διατροφής και υγείας.
Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια είναι σωστό να αποθηκεύονται μέσα στην σακούλα τους στο ντουλάπι (ή σε κάποια συσκευασία που “αερίζεται”). Να τα κρατάτε μακριά από τις πατάτες, μιας και μπορούν να σαπίσουν πιο εύκολα.
Πεπόνια
Αν θέλετε την καλύτερη δυνατή γεύση από τα πεπόνια, μην τα βάζετε στο ψυγείο. Σε θερμοκρασία δωματίου θα διατηρηθούν καλύτερα. Μέσα στο ψυγείο, ύστερα από 3-4 μέρες, η γεύση τους θα αλλοιωθεί.
Αβοκάντο
Διατηρήστε το αβοκάντο έξω από το ψυγείο μέχρι να ωριμάσει. Μόλις ωριμάσει μπορεί να μπει στο ψυγείο για περίπου 4 μέρες και πάντα ολόκληρο (όχι σε κομμάτια) για να μη μαυρίσει.
Πατάτες
Αποθηκεύονται σε στεγνό, σκοτεινό μέρος, κατά προτίμηση σε μια χάρτινη (και όχι πλαστική) σακούλα. Αν τις βάλετε στο ψυγείο θα χάσουν την γεύση τους και θα μουχλιάσουν πολύ πιο γρήγορα.
Καφές
Όταν ο καφές αποθηκεύεται στο ψυγείο, χάνει την γεύση του! Είναι καλύτερο να διατηρείται σε καλά κλεισμένο σακουλάκι μέσα σε ένα ντουλάπι.
Μέλι
Αν βάλετε το μέλι στο ψυγείο θα αρχίσει να σκληραίνει και σε λίγες εβδομάδες δεν θα μπορείτε να το καταναλώσετε. Το διατηρείτε, λοιπόν, σε βάζο σε ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου.
Ντομάτες
Αν βάλετε τις ντομάτες στο ψυγείο θα αλλοιωθεί η σύστασή τους, ενώ μπορεί και να παγώσουν τόσο που να μην τρώγονται. Είναι καλύτερο να τις έχετε αποθηκευμένες σε ένα ντουλάπι μέσα σε χάρτινες σακούλες.
Μπανάνες
Μπορείτε να βάλετε τις μπανάνες στο ψυγείο μόνο όταν έχουν ωριμάσει αρκετά. Τότε μπορούν να διατηρηθούν για μερικές μέρες σε χάρτινη, πάντα, σακούλα.
Ψωμί
Το ψυγείο ξεραίνει το ψωμί πολύ γρήγορα. Κρατήστε αυτό που θα φάτε για 4 μέρες μέσα σε ένα ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου, και βάλτε το υπόλοιπο ψωμί στην κατάψυξη για τα επόμενα μπιφτέκια σας!
Καυτερή σάλτσα
Καυτερές σάλτσες, όπως το ταμπάσκο, μπορούν να διατηρηθούν στο ντουλάπι μέχρι και τρία χρόνια. Κρατήστε τις μακριά από το ψυγείο!
Σκόρδο
Το σκόρδο αντέχει σε ντουλάπι για περίπου δύο μήνες. Αν το βάλετε στο ψυγείο θα μειώσετε την γεύση του και θα το κάνετε να μουχλιάσει γρήγορα. Μόλις κόψετε ένα “κεφάλι” καταναλώστε το μέσα σε 10 μέρες.
Συγκεκριμένα φρούτα
Κάποια φρούτα όπως τα μήλα, τα ροδάκινα, τα βατόμουρα, τα αχλάδια και τα νεκταρίνια δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσουν. Διαφορετικά, θα αλλοιωθεί η γεύση και η σύστασή τους.
πηγή: http://gnikblogblogspotcom.blogspot.gr/
Το ψυγείο είναι κατά κανόνα απαραίτητο όταν θέλουμε να αποθηκεύσουμε φαγητό. Ωστόσο, υπάρχουν τρόφιμα που δεν “κάνει” να τα βάζουμε στο ψυγείο, για συγκεκριμένους λόγους. Δείτε την μαγική λίστα και αποφύγετε λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν σε θέματα διατροφής και υγείας.
Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια είναι σωστό να αποθηκεύονται μέσα στην σακούλα τους στο ντουλάπι (ή σε κάποια συσκευασία που “αερίζεται”). Να τα κρατάτε μακριά από τις πατάτες, μιας και μπορούν να σαπίσουν πιο εύκολα.
Πεπόνια
Αν θέλετε την καλύτερη δυνατή γεύση από τα πεπόνια, μην τα βάζετε στο ψυγείο. Σε θερμοκρασία δωματίου θα διατηρηθούν καλύτερα. Μέσα στο ψυγείο, ύστερα από 3-4 μέρες, η γεύση τους θα αλλοιωθεί.
Αβοκάντο
Διατηρήστε το αβοκάντο έξω από το ψυγείο μέχρι να ωριμάσει. Μόλις ωριμάσει μπορεί να μπει στο ψυγείο για περίπου 4 μέρες και πάντα ολόκληρο (όχι σε κομμάτια) για να μη μαυρίσει.
Πατάτες
Αποθηκεύονται σε στεγνό, σκοτεινό μέρος, κατά προτίμηση σε μια χάρτινη (και όχι πλαστική) σακούλα. Αν τις βάλετε στο ψυγείο θα χάσουν την γεύση τους και θα μουχλιάσουν πολύ πιο γρήγορα.
Καφές
Όταν ο καφές αποθηκεύεται στο ψυγείο, χάνει την γεύση του! Είναι καλύτερο να διατηρείται σε καλά κλεισμένο σακουλάκι μέσα σε ένα ντουλάπι.
Μέλι
Αν βάλετε το μέλι στο ψυγείο θα αρχίσει να σκληραίνει και σε λίγες εβδομάδες δεν θα μπορείτε να το καταναλώσετε. Το διατηρείτε, λοιπόν, σε βάζο σε ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου.
Ντομάτες
Αν βάλετε τις ντομάτες στο ψυγείο θα αλλοιωθεί η σύστασή τους, ενώ μπορεί και να παγώσουν τόσο που να μην τρώγονται. Είναι καλύτερο να τις έχετε αποθηκευμένες σε ένα ντουλάπι μέσα σε χάρτινες σακούλες.
Μπανάνες
Μπορείτε να βάλετε τις μπανάνες στο ψυγείο μόνο όταν έχουν ωριμάσει αρκετά. Τότε μπορούν να διατηρηθούν για μερικές μέρες σε χάρτινη, πάντα, σακούλα.
Ψωμί
Το ψυγείο ξεραίνει το ψωμί πολύ γρήγορα. Κρατήστε αυτό που θα φάτε για 4 μέρες μέσα σε ένα ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου, και βάλτε το υπόλοιπο ψωμί στην κατάψυξη για τα επόμενα μπιφτέκια σας!
Καυτερή σάλτσα
Καυτερές σάλτσες, όπως το ταμπάσκο, μπορούν να διατηρηθούν στο ντουλάπι μέχρι και τρία χρόνια. Κρατήστε τις μακριά από το ψυγείο!
Σκόρδο
Το σκόρδο αντέχει σε ντουλάπι για περίπου δύο μήνες. Αν το βάλετε στο ψυγείο θα μειώσετε την γεύση του και θα το κάνετε να μουχλιάσει γρήγορα. Μόλις κόψετε ένα “κεφάλι” καταναλώστε το μέσα σε 10 μέρες.
Συγκεκριμένα φρούτα
Κάποια φρούτα όπως τα μήλα, τα ροδάκινα, τα βατόμουρα, τα αχλάδια και τα νεκταρίνια δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσουν. Διαφορετικά, θα αλλοιωθεί η γεύση και η σύστασή τους.
πηγή: http://gnikblogblogspotcom.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου