Φέτος το Πάσχα εντυπωσίασε τους όλους με πολύχρωμα αβγά βαμμένα οικολογικά!
Για χρώμα…
Κόκκινο: Βράσε το αβγό μαζί με 5-6 ψιλοκομμένα πατζάρια, ξύδι και νερό ή εναλλακτικά φύλλα τριανταφυλλιάς. Ανάλογα με την ποσότητα των λουλουδιών ή των παντζαριών το
αποτέλεσμα θα βγει από απαλό ροζ έως βαθύ κόκκινο.
Πορτοκαλί: Τύλιξε κάθε αβγό μέσα σε φλούδα κρεμμυδιού και βράσε τα με ξύδι. Εναλλακτικά βράσε τα με κουρκουμά και ξύδι. Για πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα πρόσθεσε πάπρικα κατά το βράσιμο.
Κίτρινο: Χρησιμοποίησε κρόκο Κοζάνης. Ενα κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό για να δώσει
έντονο κίτρινο χρώμα. Ενναλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κύμινο.
Καφέ - μπεζ: Οτι πιο εύκολο! Αντί να τον πιεις χρησιμοποίησε τη σκόνη του καφέ για το
βάψιμο των αβγών. Στιγμιαίος, ελληνικός ή φίλτρου αν βραστεί μαζί με τα αυγά θα δώσει χρώμα σε αυτά!
Μοβ -μπλε: Το μοβ χρώμα στα αβγά μπορείς να το πετύχεις βράζοντας τα με κόκκινο λάχανο και ξύδι.
Βιολετί: Για αποτέλεσμα που θα θυμίζει βιολέτα βράσε τα αυγά με ένα ματσάκι από τα ομώνυμα άνθη!
Πράσινο: Πέτυχέ το με ζωμό από σπανάκι τσουκνίδα ή μαϊντανό. Προσοχή! Χρειάζεται τουλάχιστον 1 κιλό από τα χορταρικά. Απαραίτητο το ξύδι για να σταθεροποιήσει το χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου