Ένα από τα πιο βασικά συστατικά που δίνουν νοστιμιά στην πίτσα είναι η σάλτσα! Προτίμησε να την φτιάξεις μόνη σου με πολτό ντομάτας ή και φρέσκια ντομάτα αντί να χρησιμοποιήσεις
έτοιμη κέτσαπ που δίνει ένα πιο… «πλαστικό» αποτέλεσμα.
- Προσοχή στο αλεύρι & το πάχος της ζύμης
Προτίμησε σκληρό αλεύρι για τη ζύμη σου! Το πάχος της ζύμης είναι καθαρά θέμα προτίμησης, αλλά πρόσεξε μην την κάνεις πολύ παχιά για να μην μείνει άψητη. Για να ανοίξεις το ζυμάρι σου αν δεν έχεις πλάστη, αφού το πλάσεις καλά με τα χέρια ου,χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να το απλώσεις.
- Τι τυρί να χρησιμοποιήσεις
Μοτσαρέλα, προβολόνε ή μίξεις μοτσαρέλας με διάφορα σκληρά τυριά όπως η παρμεζάνα,
λιώνουν ομοιόμορφα στην πίτσα και δίνουν ιδιαίτερη γεύση.
Προσοχή: Το τυράκι σου είναι προτιμότερο να κόβεται σε μικρά φετάκια για να εξασφαλίσεις
πως θα ψηθεί σωστά η ζύμη και δε θα καεί η επιφάνεια με το τυρί.
Μερικές συμβουλές για έξτρα νοστιμιά
- Βάλε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη στη ζύμη σου! Θα δώσει έξτρα νοστιμιά
- Αν δε σου αρέσει το τραγανό αποτέλεσμα, για πιο μαλακιά ζύμη, πρόσθεσε μισό κουταλάκι
μπέικιν πάουντερ.
-Πρόσθεσε στην πίτσα σου λίγο βασιλικό για άρωμα! Προσοχή: άλειψε τον βασιλικό πριν με λίγο λαδάκι για να μην ξεραθεί στο ψήσιμο.
Για πίτσα διαίτης
- Για πίτσα διαίτης βάλε πολλά ωμά λαχανικά, ελάχιστο λάδι και τυρί με χαμηλά λιπαρά, που
να λιώνει.
Για πίτσα χωρίς τυρί
-Αν έχεις δυσανεξία στα γαλακτοκομικά ή απλά δε σε ενθουσιάζει το τυράκι, δοκίμασε την
πίτσα μαρινάρα με ντομάτα, σκόρδο και ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου