9 μυστικά για τέλειο ριζότο

- Ο ζωμός πρέπει να προστίθεται σταδιακά, λίγο-λίγο και καθώς το ρύζι σιγοβράζει, έτσι ώστε να αποκτήσει αυτή την κολλώδη βελουτέ υφή και όψη ενώ θα πρέπει να είναι ακόμη ζεστός όταν αρχίσουμε να τον προσθέτουμε για να μη γίνει σκληρό το ριζότο.
- Η ιδανική αναλογία ζωμού είναι 1 φλιτζάνι τσαγιού για κάθε 100 γραμμάρια ρύζι.
- Το καταλληλότερο ρύζι για ριζότο είναι το καρναρόλι, το βιαλόνε ή το αρμπόριο.
- Το σοτάρισμα πρέπει να γίνει σε υψηλή θερμοκρασία! Προσοχή μόνο μη μαυρίσει!
- Αν προσθέσεις τυρί μέσα στο ριζότο, προτίμησε παρμεζάνα
- Αν θέλεις να προσθέσεις λαχανικά, το κρεμμύδι και τα σπαράγγια πάνε τέλεια στο ριζότο
- Λίγο λευκό κρασάκι δίνει κι αυτό έξτρα άρωμα και τσαχπινιά στο γευστικό αποτέλεσμα.
- Μην κάνεις πολλούς πειραματισμούς, κράτα σωστά τις αναλογίες που δίνει η συνταγή.
- Για έντονο χρώμα, μπορείς να προσθέσεις λίγο κρόκο Κοζάνης.
9 μυστικά για τέλειο ριζότο 4.5 5 NIKOS Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 - Ο ζωμός πρέπει να προστίθεται σταδιακά, λίγο-λίγο και καθώς το ρύζι σιγοβράζει, έτσι ώστε να αποκτήσει αυτή την κολλώδη βελουτέ υφή κ...


On : Σάββατο 9 Μαρτίου 2013,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!