- Η ιδανική αναλογία ζωμού είναι 1 φλιτζάνι τσαγιού για κάθε 100 γραμμάρια ρύζι.
- Το καταλληλότερο ρύζι για ριζότο είναι το καρναρόλι, το βιαλόνε ή το αρμπόριο.
- Το σοτάρισμα πρέπει να γίνει σε υψηλή θερμοκρασία! Προσοχή μόνο μη μαυρίσει!
- Αν προσθέσεις τυρί μέσα στο ριζότο, προτίμησε παρμεζάνα
- Αν θέλεις να προσθέσεις λαχανικά, το κρεμμύδι και τα σπαράγγια πάνε τέλεια στο ριζότο
- Λίγο λευκό κρασάκι δίνει κι αυτό έξτρα άρωμα και τσαχπινιά στο γευστικό αποτέλεσμα.
- Μην κάνεις πολλούς πειραματισμούς, κράτα σωστά τις αναλογίες που δίνει η συνταγή.
- Για έντονο χρώμα, μπορείς να προσθέσεις λίγο κρόκο Κοζάνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου